Nousija vastaan putoaja harjoituspelissä (9.3.2018)

Salon Wilpas kohtaa harjoituskauden kolmannessa pelissään Jyrkkälän Tykit. Perinteiset Turun piirin kolmosen ex-kiistakumppanit mittelevät paremmuudestaan lauantaina 10.3 klo 15 Salon urheilupuiston tekonurmella.

Ottelun lähtökohdat

Turun piirin kolmosen kulttiseura, JyTy, päätti pitkän taipaleensa piirin ylimmällä tasolla viime kaudella putoamalla neloseen. Välitöntä nousua se lähtee rakentamaan tutulla rungolla, eikä Tykkien olemus ole muuttunut oikeastaan millään tavalla lukuunottamatta pitkäaikaisen valmentajan, Marko Malmborgin, vaihtaessa kolmoseen nousseen SC Wolvesin peräsimeen. Valmennusvastuun JyTyssä nappaa pelaajavalmentajakaksikko Eero Mäntylä-Erkki Vanhanen.

Tykkien valmistautuminen tulevan kauden koitoksiin on edennyt kahden viikkotapahtuman voimin, mutta takapakkia on tullut harjoitusotteluiden peruuntumisten myötä. Siksi vieraiden tämänhetkistä kisakuntoa on vaikea tarkkaan tietää, vastauksia saadaan lauantaina. Pelaajarintamalla mielenkiintoisin uusi nimi lienee Veikkausliigaa viime kaudella vielä vääntänyt Henri Lehtonen, mikäli huhuihin on uskominen.

”Tykit on Salon Tovereiden kaltainen kaveriporukka, jonka vahvuus on joukkuehengessä, rennossa yhdessäolossa ilman urheilullisia tavoitteita sekä hurtissa sisäpiirihuumorissa. Pinkkien paitojen ja muun epäolennaisen takaa löytyy kuitenkin osaava, kokenut joukkue, joka haastaa meidät vahvalla kaksinkamppailupelaamisellaan. Kaiken nähneet turkulaiset osaavat lajin metkut ja hyödyntävät niitä myös ahkerasti. Tehokas joukkue, joka iskee isolla prosentilla paikoistaan”, analysoi Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho.

Parhaat maalintekijät viime kaudella

Salon Wilpas – 9 maalia – Niko Virtanen

JyTy – 5 maalia – Kalle Karhunen & Joel Nuora

Salon Wilpas team news

Siipirikkoinen ampiaisparvi sai isännän kädestä ja vähän enemmänkin viikko sitten, kun TPS2 kävi häpäisemässä Salon perinteisimmän jalkapalloseuran. Liian rajallisen kokoonpanon keskeneräisyys tuli rankalla tavalla esiin ja epäonnistunut joukkuesuoritus konkretisoitui rökäletappioksi. Aho tunnustaakin antaneen hiuskuivaajakäsittelyä omilleen niin puoliaikapuheessa kuin menneen viikon treeneissäkin: ”Me sooloilimme omiamme ottelussa ja sellainen vastenmielinen välinpitämättömyys joukkuetta kohtaan raivostutti ja suorastaan kuvotti henkilökohtaisesti. Laiminlyöntiin oli puututtava voimakkaalla reaktiolla. Anteeksiantamattoman heikko ottelusuoritus ollaan sitten käsitelty menneen viikon harjoituksissa klassisella ”run it out of the system” -brittimenetelmällä”.

Keltamusta juoksuttaa täyden kupongin JyTyä vastaan ja ensiesiintymisen tämän vuoden harjoituskauden osalta tekevät yhteistyöseura, Salon Palloilijoiden nuoret talentit Alexander Strekalovskiy, Jesse Koskinen ja Henri Makkonen. Wilpas lähtee hakemaan ensisijaisesti vahvaa ottelukokonaisuutta ja harjoiteltuja pelillisiä asioita. Vahva treeniviikko antaa pohjaa odottaakin onnistumista. ”Tappion anti oikein käsiteltynä antaa aina enemmän kuin voitto. Ilme ja fokus menneen viikon harjoitustapahtumissa on ollut intensiivinen ja olemme jauhaneet taktisia asioita lähes kädestä pitäen. Vajaalla rosterilla on turha selitellä mitään, kun pelin sisällä tehtiin niin paljon ei sovittuja juttuja. Niitä ensisijaisesti me lähdemme korjaamaan tai pikemminkin hävittämään ja ilman muuta kehittämään peliämme haluttuun suuntaan. JyTy on vastustajana juuri oikeanlainen haaste meille tähän kohtaan”, tarkentaa Manu.

Kiinnitä katseesi heihin:

Alexander Strekalovskiy – Härkämäisesti etenevä venäläissalolainen jyrä ei pysähdy edes ampumalla. Vahvalla fysiikalla varustettu tankki on puolustussuuntaan vaikea ohitettava ja hyökkäyssuuntaan hanakasti tykittävä. Maalivaara!

Matti Saario – Saarion veljeskatraan nuorin ja lahjakkain. Takavuosien superjunnu ja maalitykki on kasvanut mieheksi ja perheenisäksi niistä ajoista. Ahtaassa tilassa viihtyvän kärjen maaliahneus on kuitenkin edelleen kyltymätön ja menestyksen nälkä sekä vielä kerran näyttämisen halu ajavat Masaa eteenpäin. Sairastelut ovat hidastaneet paluuta parrasvaloihin, mutta nyt spotti on kohdistettu!

No automatic alt text available.