Ampiaiset surraavat FC Inter 2:sen vieraaksi (14.4.2018)

Salon Wilppaan Länsi-Suomen miesten kolmonen jatkuu 15.4 Turun yläkentällä, jonne se matkaa FC Inter 2:sen vastustajaksi. Harvinaislaatuinen sunnuntaipeli starttaa klo 19.15.

Ottelun lähtökohdat

Länsi-Suomen nelosen parhaana lohkokakkosena kolmoseen viime kauden päätteeksi noussut FC Inter 2 koki avausmatsissa niukan 2-1 -tappion Piffenin vieraana. Vahvasti yhteistyötä seuran A-SM-joukkueen kanssa tekevä kakkosjoukkue onkin merkityksellinen turkulaisten pelaajapolussa ja sen status on tavoitteellinen. Käytännössä se voisi juoksuttaa Veikkausliigakentällisen kehiin sunnuntaina.

Joukkue, joka nousi kolmoseen ei ole kuitenkaan muuttunut merkittävästi rungon osalta. Sen kylkiäiseksi on vaan rinnastettu A-SM-joukkueen nuoret talentit, jotka eivät aivan vielä mahdu liigarinkiin ja toisaalta liiga-Interissä vähälle jäävät edustuksen pelaajat voivat hakea minuutteja tarvittaessa kakkosen riveistä. Hyvin normaali proseduuri siis maailmaltakin. Merkittävää on myös se, että joukkuetta luotsaa salolaisillekin hyvin tuttu herra, mr David Moore. Ison profiilin valmentaja alleviivaa varmasti ainakin sen, ettei FC Inter 2 ole vain reservi, joka jätetään heitteille.

Turkulaisten pre-season oli kaksijakoinen: 10.2 FC Inter 2 – FJK 2-0, 17.2 FC Inter 2 – ÅIFK 0-0, 10.3 Paimio Peimari – FC Inter 2 2-1, 17.3 Rauma P-Iirot – FC Inter 2 4-0 ja 24.3 FC Inter 2 – Pargas IF 2-0. Tuloksista ainoa vedettävä johtopäätös voi olla, että pelipäivän porukka on vaihdellut enemmän tai vähemmän sen mukaan miten lahjakkaita A-junioreita on käytettävissä. Sommiteltavaa on edustusjoukkueen ja A:n sm-karsintojen välillä.

”Ainoa varma asia on se, että heillä on iso organisaatio takana ja erinomainen valmennus. Oli pelipäivän kokoonpano mikä tahansa, on sen jäsenet varmasti ajettu sisään. Talenttia ja valinnanvaraa riittää ihan kansalliselta huipulta ja ennakkotietojen mukaan vastaan tulee todella pelaava porukka, jossa on nopeutta ja taitoa”, tietää Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho.

Parhaat maalintekijät tällä kaudella

FC Inter 2 – 1 maali – Janne Tuominen

Salon Wilpas – 2 maalia – Jesse Koskinen

Salon Wilpas team news

Keltamusta aloitti kauden väkevästi kaatamalla Salon Urheilupuistossa TOVEn 3-1-numeroin. Hyvällä asenteella ja taisteluilmeellä kaksinkamppailut itselleen kääntäneet salolaiset saivat otetta pelin vanhetessa ja onnistui pelisuunnitelmassaan erinomaisesti. Loppujen lopuksi voittajasta ei jäänyt epäilystä ja Manu olikin tulokseen tyytyväinen: ”Me emme ole sarjan taitavin tai fyysisin joukkue, mutta joukkueemme työmoraali on sarjan paras ja se on ominaisuutena kullanarvoinen. Tämän joukkueen peli-identiteetti on myös kahden vuoden kovan työn tulosta ja sen hedelmiä korjaamme nyt”.

Wilppaan valmennustiimillä onkin jälleen kerran kinkkinen paikka, kun se pääsee valitsemaan pelipäivän kokoonpanoa lähes 30 nimen listasta. Ainoat muutokset avauksessa ovat kuitenkin pakon sanelemia, sillä Valtteri Sinervon polven sivuside venähti tiistain harjoituksissa ja mies on arviolta parisen viikkoa ulkona kuvioista. Alexander Strekalovskiyn kireää takareittä pyritään myös säästämään antamalla vahvasti avausvoittoa rakentamassa olleelle Sashalle huili. Mukavia lisiä rosteriin vastapainoksi tuovat nilkkavaivan selättänyt keskikenttäjyrä Mikko Tapaninen sekä yhteistyöseura SalPasta sunnuntain peliin Strekalovskiya paikkaamaan saapuva, nuorten maajoukkuemies, Onni Vesterinen. Wilpas-debyytti lankeaa myös uusvanhalle tuttavuudelle, kun Niko ”Stenu” Stenholm iskee ensiesiintymiseensä tulevan kauden osalta sunnuntaina.

”Tapsan paluu on fantastinen juttu meidän kannaltamme ja nilkkavaiva toi vain pienen viiveen vääjäämättömyyteen. Onni puolestaan vahvistaa meitä juuri oikeaan aikaan, kun Sashan reiden kanssa on ollut komplikaatioita jo turhan pitkään. Stenulla on puolestaan alla vahva futsal-liigakausi ja miehen polte ja valmius palata kuningaslajin viheriölle ei aiheuta kysymysmerkkejä kenellekään”, vakuuttaa Aho.

Kiinnitä katseesi heihin:

Jesse Jokiniemi – Taikurin taikajalat loihtivat aikamoista ilotulitusta viime lauantaina salolaisyleisölle ja nyt sama loppuunmyyty show odottaa turkulaisia Yläkentällä. Tästä performanssista on ilo maksaa väh. pääsylipun verran! Tue artistia!

Juha Wähäsilta – Entisen päävalmentajansa eteen sitten SalPa-aikojen palaava sotaveteraani osoitti, että ikä on vain numeroita. Fyysisen preesensin ilmentymä ja rautaisen rutiinin kyllästämä pelintekijä, jolle ei inhimillisiä heikkouksia ole suotu.

Joonas Ojanen – Voitto. Voittamisen kulttuuri. Voittava pelaaja. Mies, joka tekee kaikkensa voiton eteen. Wilppaan johtohahmo ja periksiantamattomuuden perikuva.