Salon Wilppaan toiseksi viimeinen vieraspeli käydään Eurassa (15.9.2017)

Kun Ampiaisten kaksi viimeistä peliä otellaan Salossa, matkaa se viimeisen kerran vieraspelin merkeissä. Vastaan asettuu EuPa, joka on vahvan syksyn myötä kavunnut sarjakolmoseksi. Länsi-Suomen miesten nelosen kärkiottelu käynnistyy lauantaina 16.9.2017 klo 15 Euran Wembleyllä.

Ottelun lähtökohdat

Euralaisten kuukauden kestänyt tappioton putki sai tylyn päätöksen viikko sitten, kun sarjakärki SC Wolves pieksi EuPan peräti 7-1. Tulevat isännät pelaavat loppukauden panoksitta, sillä kolmossijaa ylemmäksi se ei voi enää edes matemaattisesti päästä. Vaikean kauden värittäisi kokonaisuutena positiiviseksi kuitenkin lohko kakkosen pistesijoitus, johon varmasti kotijoukkueelta löytyy kunnianhimoa.

Lohkokilpailijoiden keskinäiset voitot ovat molemmilla kerroilla menneet 2-1-lukemin salolaisille. Molemmissa peleissä Keltamusta on määritellyt pelin kulun ja haalinut enemmistön pallonhallinnasta, mutta aina on saanut jännittää loppuun asti. Viimeksi Salossa tarvittiin Wilpas-vahti Eemeli Mälkösen unelmapeliä, jolla lunastettiin 3 pistettä. ”Kolmosesta pudonneena heitä pidettiin vahvana nousijaehdokkaana, jonka seurajohto julistikin tavoitteekseen. Sarja alkoi kuitenkin tahmeasti ja nousu vaihtui hetkellisesti jo putoamiskamppailuksi. Nyt he ovat saaneet onnistumisia ja sitä kautta tasaisuutta otteisiinsa, millä he ovat yltäneet hyvään syysvireeseen. Hyvin valmennettu ja tiukasti puolustava joukkue, joka kyttää vastahyökkäyksiä terävästi. Kova haaste meille”, tiedostaa Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho.

Kuntopuntari (koti/vieras + viimeiset neljä peliä)

EuPa (kotona) LDLLWLWWW + WDWL

Salon Wilpas (vieraissa) WLDLWWLL + WLWW

Parhaat maalintekijät

EuPa – 10 maalia – Antti Julin

Salon Wilpas – 9 maalia – Niko Virtanen

Salon Wilpas team news

Wilppaan nousutaistelu elää vahvasti. Tiedon saadessaan salolaisilla oli jäljellä 5 ottelua, joista se on selvittänyt kaksi (2.9 Heitto 4-0 ja 8.9 LTU 2-0). Neljässä edellisessä pelissä Keltamusta on pitänyt kolme nollapeliä ja koko kauden vahvasti pelannut alakerta on tarjonnut stabiliteettia, joka on mahdollistanut sauman promootioon. ”Meidän pelimme on näyttänyt valmiilta ja siinä on ollut sellaista balanssia ja kypsyyttä, jota tarvitaan näiden tärkeiden pelien voittamisessa. Joukkueen tekeminen harjoituksissa on ollut suoraan sanottuna kiimainen ja kaikesta näkee, miten sitoutunut, motivoitunut ja maaninen se on agendassaan. Me annamme kaikkemme tälle”, takaa Aho.

Ampiaiset matkaavat vieraspelin Euraan täydellä kupongilla. Runkopelaajista Juha Wähäsilta, Ville Batalha ja Teemu Seppä puuttuvat salolaisten valikoimasta, mutta kokoonpano on jälleen kerran vahva. Voitokkaaseen LTU-peliin tuleekin vain yksi vaihto, kun poissaoleva Wähis korvautuu Wilppaan ykköspyssyllä, Niko Virtasella. ”Teemme pienen taktisen muutoksen kenttäjärjestyksessä, jonka uskomme antavan meille parhaan mahdollisen sauman voittoon. Odotamme paineetta pelaavalta kotijoukkueelta astetta hyökkäävämpää peliä, mutta olemme valmistautuneet kaikkeen”, alleviivaa Manu.

Kiinnitä katseesi heihin:

Teemu Kesänen – Teme ja kadonneiden maalien metsästys. Fantastisessa vedossa takareisivammastaan toivuttuaan ollut taituri on älykkäänä ja monipuolisena pelaajana pelannut viime matseissa kärkenä ja keskikenttämiehenä, mutta Eurassa mies nähdään omalla luonnollisella pelipaikallaan oikeana laitahyökkääjänä. ”Aktiivinen, juonikas, oikea-aikainen, klassinen laituri, jolla on tarjota 1v1:siin sekä tarkkoihin keskityksiin osaamista. Hyvällä tekemisellä viime peleissä useille maalipaikoille päässyt Teme hakee vimmatusti maaleja. Enkä yllättyisi, jos niitä tulee Eurassa”, realisoi Manu.

Valtteri Sinervo – Niin ikään jalkapöydän murtumasta kuntoon päästyään Vidic on tarjonnut taattua topparilaatua. Comfortable on the ball and defensively wall, Six feet tall and will break your skull!!! Kuten fanaattisimmat Wilpas-kannattajat tapaavat laulaa.