SC Wolves liikaa Wilppaalle Paraisilla (30.9.2017)

Länsi-Suomen nelosen kärkikamppailu meni kolmannen kerran SC Wolvesille, kun se kaatoi Koivuhaan nurmella perjantaina 25.8 Salon Wilppaan lopulta numeroin 3-1. Äärimmäisen tasaisessa ottelussa molemmilla oli etsikkoaikansa, jonka isännät käyttivät loppujen lopuksi paremmin. Keltamustan ainokaisesta vastasi Niko Helminen Niko Virtasen erinomaisesta esityöstä.

Ottelun kulku

Ottelun parhaat

Kuten kaikki paraislaisten ja salolaisten väliset ottelut, ei perjantain matsi poikennut aiemmasta linjasta; ei suoranaista jalkapallotaidetta tai -viihdettä, mutta rajua kaksinkamppailupeliä ja klassisen tarkkaa potkupalloa. Osittain kentän ja osittain vastustajan hyvyyden vuoksi. Kotijoukkue ansaitsi kolme sarjapistettä tekemällä vähemmän virheitä. Riskitön puolustuspeli nollatoleranssilähestymistavalla vähänkin arveluttaviin palloihin ja oikeiden kakkospallojen voittaminen, jotta se pystyi rakentelemaan peliä fiksusti ja vaarattomasti. Urheilullinen ja hyvähenkinen susilauma osoitti myös selkärankaa ja taistelutahtoa jättämällä tyypilliseksi muodostuneen kitinänsä pois ja keskittyen vain ja ainoastaan kuningaslajiin. Hats off.

Pelin ykköshukka oli odotetusti Patri Filatoff. Energinen ja väkkärämäinen pelintekijä pyöri ja hyöri tutun laajalla säteellä, ollen pääosassa kotijoukkueen pallollisessa pelissä. Kovuuttakin löytyi tällä kertaa, vaikka Wolvesin Messi sai useasti osumaa kintuilleen. Taitava ja älykäs, todennäköisesti sarjan paras pelaaja. Karl Kaasik onnistui myös keskikentän puolustavassa roolissa ja teki sitä likaista ja pyyteetöntä duunia, jolla rikottiin ja katkottiin useat salolaishyökkäykset. Hyvin sijoittunut Kalle hoiti ruutunsa erinomaisesti. Matias Tulla tuli hyvin puoliajalla sisään ja iski mustapaidoille äärettömän tärkeän 2-1-osuman komealla vaparivedollaan, jolla Ampiaisten selkänikamat alkoivat löystyä.

Keltamusta oli ottelun alkuhetkillä unessa, mutta dieselkoneet virittäytyivät oikealla hetkellä päivän vauhtiajoihin. Vahvalla kaksinkamppailupelaamisella ja fyysisyydellä kenttätapahtumia ajoittain hallinneet raitapaidat näyttivät 1-1-tasoituksen jälkeen vyöryvän vierasvoittoon, mutta isännät kestivät vieraiden momentumin. Sitten tulivat henkilökohtaiset virheet, aivan kuten aiemmissakin kohtaamisissa, ja siitä muodostui myös loppujen lopuksi joukkueiden välinen ero.

Ampiaisten ottelun mies oli vaihdosta kentälle jo ensimmäisellä jaksolla pirteästi pörrännyt Niko Helminen. Kliininen viimeistely 1-1-tasoitukseen oli vain muuten maukkaan kakun kuorrute, Helmin yltäessä kauden parhaaseen suoritukseensa. Hyviä pystyjuoksuja, vääntöjä ja ratkaisuja omiensa pallollisen ja pallottoman pelin edistämiseksi. Teemu Kesänen oli alati vaarallinen laidallaan, mutta Ville Batalhan loukkaannuttua paikka vaihtui laiturista keskikenttämieheksi Wilppaan keskustaan. Temen juoksuvoima ja syöttöpeli olikin omiaan virittämään vieraiden etsikkoaikaa. Vahvoja rynnistyksiä keskeltä pallon kanssa ja muutenkin järkeviä, eteenpäinvieviä passeja, nostamaan uutta vaihdetta Keltamustan hyökkäämiseen. Tasapainoisen hyvä esitys. Markus Aho jatkaa vahvaa kauttaan ja esitti miehelle vähän poikkeuksellisen suorituksen. Syötöt napsahtivat omille korkeintaan tyydyttävästi, mutta repertuaarissa loistivat kovaa puolustustyötä korostavat kaksinkamppailuvoitot, onnistuneet katkot ja taklaukset, joita Manu rohmusi virkaveljistä eniten.

Ottelun jälkimainingit

”Reagoimme aluksi vähän viiveellä ja meillä oli vaikeuksia keskikentän linjan kanssa, mutta mitä pidemmälle peli eteni, sitä paremmin saimme sen haltuun ja peli näytti jo kääntyvän meille. Päästiin juoksemaan keskeltä ja laidoilta. Tasoitusmaali oli komea, mutta olisimme tarvinneet vielä seuraavan osuman. Kaveri iski virheistä jälleen kerran kovalla kädellä ja ansaitsi loppujen lopuksi voittonsa eheämmällä pelillä. Hämmästyttävästi olemme tehneet eniten selkeitä virheitä juuri Wolvesia vastaan ja siitä täytyy antaa tunnustusta heille”, tunnusti Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho kotimatkalla.

SC Wolves – Salon Wilpas 3-1 (1-1), (2-0)

28′ SC Wolves 1-0

33′ Helminen (Virtanen)

78′ SC Wolves 2-0

90+2′ SC Wolves 3-1

Ottelutilastot (SC Wolves – Salon Wilpas)
rikkeet 18 – 13
laukaukset (kohti/yht) 5/11 – 5/13
paitsiot 0 – 4
kulmat 6 – 9
kelt.kortit + pun.kortit 2+0 – 2+0
pallonhallinta 50% – 50%

Wilpas team sheet

Seppä, Lehtonen, Sinervo, Kuokkanen, Vainio (63min Leinikka), Wähäsilta, Batalha (24min Kesänen), Aho, Kesänen (24min Virtanen (83min Hussain)), Lehtinen, Virtanen (24min Helminen)

Wilppaan tähdet

*** Niko Helminen

** Teemu Kesänen

* Markus Aho