Ampiaiset jäivät maalittomaan kauden viimeisessä pelissään (5.11.2017)

Salon Wilpas ja Piikkiön PalloSeura tahkosivat maalittoman tasapelin kauden päätöspelissä Salon urheilupuiston tekonurmella lauantaina 30.9. Salolaisilla oli panoksena vielä mahdollinen sarjanousu, kun taas vieraat pelasivat ilman tulostavoitetta.

Ottelun kulku

Ottelun parhaat

Keltamusta ylsi kauden kovimpaan pallonhallintaan kauden viimeisessä ottelussa. Hallintaa ei kuitenkaan pystytty muuttamaan riittävään määrään maalipaikkoja ja toisaalta kuparista ei saatu rikki edes rangaistuspotkusta. Viides perättäinen nollapeli kuitenkin alleviivasi salolaisten vahvan loppukauden kunnon ja vähiten päästettyjä maaleja sarjassa toi Wilppaalle sarjan parhaimman puolustuksen -tittelin. FC Inter 2:sen voittaessa oman pelinsä, jäi raitapaitojen päätöspelin tulos kosmetiikaksi. Nousu jäi näppien ulottumattomille pienimmän mahdollisimman marginaalin myötä.

Ampiaisten ottelun ykköshahmo oli täydet minuutit virheettömästi salolaispuolustuksen ytimessä vakuuttanut kippari Tomi Kuokkanen. Kerrassaan laadukasta tekemistä niin puolustuspelillisesti kuin pallollisenakin. Ikä on vain numero ikivihreän Tomin ollessa edelleen sarjan kärkeä omalla pelipaikallaan. Keltamustan hyökkääjänä yleensä nähty Jani Lehtinen osoitti monipuolisuuttaan erikoisessa spesiaaliroolissaan oikeana laitapuolustajana. PiPSin paras pelaaja, Sami Villanen, löytyi loppujen lopuksi Kiikalan karhun takataskusta. Myös Teemu Kesänen onnistui ehkä vähän vieraalla maalla keskikentän keskellä. Vahva molempiin suuntiin, mutta erityisesti hyökkäyspäähän. Älykäs pelaaja toi juoksuvoimaa ja luovuutta Wilppaan pelinrakennuspalapeliin.

PiPS tuli ensimmäisellä puoliajalla rohkealla otteella peliin ja rakensi pelinsä tiiviiseen puolustuspeliin, jota maustivat terävät vastahyökkäyksiin lähdöt. Nopea kärkikalusto kyttäsi paikkoja vastaiskuihin ja niille päästessään, nuorten pelaajien sähäkät jalat pääsivät oikeuksiinsa. Toisella puoliskolla piikkiöläiset valuivat yhä syvemmälle omalle puoliajalle, eikä countereihin enää lähdetty läheskään yhtä innokkaasti kuin ekalla 45-minuuttisella. Loppua kohden virittynyt salolaismylly kestettiin ja pelistä budjetoitu piste lunastettiin.

Vieraiden parasta on vaikea nostaa, mutta todennäköisesti se löytyi kolmikosta Jere Lahtinen, Daniel Hörkkö ja Aleksi Mäki. PiPSin maalia vartioinut Lahtinen haki komeasti Niko Virtasen rankkarin oikeasta alakulmasta ja torjui sillä pisteen joukkueelleen. Muutenkin Jeren maalivahtityöskentely oli hyvää ja mies antoi joukkueelleen mahdollisuudet tapella jopa voitosta. Nuoret hyökkääjälupaukset Hörkkö ja Mäki olivat hyvällä menopäällä läpi ottelun. Vikkeläkinttuiset nuoret painelivat ennakkoluulottomasti menemään ja pääsivät mukavasti tonteille. Daniel täräytti tykkinsä kertaalleen tolppaankin.

Ottelun jälkimainingit

”Tiesimme viimeisen pelin panoksen ja halusimme likistää vielä viimeiset mehut kentälle. Vahva pallonhallinta, mutta siihen nähden ehkä enemmän olisi voinut olla maalipaikkoja, ehkä pelistämme puuttui tietty viimeinen sinetti ja toisaalta PiPS puolusti todella syvällä. Kai me teimme loppujen lopuksi riittävästi 3 pisteen eteen, mutta, kun emme saaneet palloa häkkiin edes pilkusta, niin tyytyminen 0-0:aan on hyväksyttyä realismia”, näki Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho ottelun päätyttyä.

Salon Wilpas – PiPS 0-0 (0-0), (0-0)

Ottelutilastot (Salon Wilpas – PiPS)
rikkeet 16 – 15
laukaukset (kohti/yht) 10/14 – 6/7
paitsiot 1 – 0
ylärimat/tolpat 0 – 1/1
kulmat 6 – 1
kelt.kortit + pun.kortit 2+0 – 2+0
pilkut 0/1 – 0/0
pallonhallinta 72% – 28%

Wilpas team sheet

Isotahdon, Lehtinen, Batalha, Kuokkanen, Lehtonen, Kesänen, Wähäsilta, Virtanen, Jokiniemi (75min Saario), Ah.Rasul, Helminen (68min Ar.Rasul)

Wilppaan tähdet

*** Tomi Kuokkanen

** Jani Lehtinen

* Teemu Kesänen