Wilpas ja FC Boda tasasivat pisteet

Wilpas ja FC Boda pelasivat tasapelin 1-1 (1-0) lauantaina Björkbodassa. Kotijoukkue Boda siirtyi ottelussa johtoon kun ottelua oli pelattu 37 minuuttia. Maali syntyi kulmapotkusta kun bodan Jan Lundström pääsi siirtämään pelivälineen wilppaan maaliin. Wilppaan maali syntyi ottelun toisella puoliajalla kun Juha Wähäsilta puski pallon bodan maaliin. Hyvän esityön maalin teki vapaapotkun antanut Juha-Pekka Jokinen.

Ottelu Boda-Wilpas pelattiin Björkbodan hyväkuntoisella nurmikentällä, jonka kuitenkin sade oli yön ja aamupäivän aikana pehmittänyt niin että kenttä oli todella liukas. Nurmen alta savi tarttui pelikengän pohjiin ja etenkin vierailijoiden luistelu kentällä vaikutti pelin tasoon.

Ottelun ehkä paras tilanne nähtiin heti ensimmäisellä peliminuutilla, kun Wille Batalhan oivallinen syöttö oikealle tavoitti Monerris Virkin, joka murtautui Bodan puolustuksen selustaan päästen Jussi Saarion kanssa kahden kotijoukkueen maalivahtia vastaan. Mutta valitettavasti Jyrin ratkaisu tilanteessa oli liian kevyt laukaus maalivahdin jalkojen viereen, jonka "rysäri" vaivatta kaappasi hanskoihinsa.

Tämän jälkeen ottelu oli tunnustelevaa ja vaikeasta pelialustasta johtuen toistuvien harhasyöttöjen värittämää vaisua pelailua puolin ja toisin. Wilpas peitti melko onnistuneesti vastustajan harvat laukaisuyritykset ja tiiviillä puolustuspelaamisella se ei antanut kotijoukkueelle tilaa pelata ja rakentaa maalintekotilanteita. Wilpas ei ensimmäisellä jaksolla päässyt ottelun alkua lukuunottamatta todellisiin maalintekotilanteisiin kertaakaan ja yritykset tehdä ottelun avausmaali olivat laaduttomia laukauksia paristakymmenestä metristä Bodan maalivahdin syliin.

Wilppaan erikoistilannepelaaminen epäonnistui ensimmäisen jakson loppupuolella (37 min) ja Jan Lundstöm pääsi siirtämään bodan 1-0 johtoon kulmapotkun jälkitilanteesta. Toiselle jaksolle Wilpas lähti hakemaan tasoitusta pelijärjestelmää  muokkaamalla ja muutamalla pelaajavaihdolla. Tehdyt taktiset ratkaisut, sekä vaihdot onnistuivat tälläkertaa hyvin ja joukkueen peliin saatiin ennemmän luonnetta, 1 v 1 tilanteiden päättäväisempi voittaminen sekä jo ensimmäisellä jaksolla toiminut tiivis koko joukkueen puolustuspelaaminen auttoivat pelin kontrolloinnissa.

Wilpas onnitui tasoittamaan ottelun kun peliä oli pelattu 66 minuuttia. Kapteenin esimerkkillä Juha Wähäsilta nousi ilmaan tavoittelemaan Juha-Pekka Jokisen vasemmalta antamaa erinomaista vapaapotkukeskitystä. Tunteella ja taidolla Wähis runttasi pääpallon Bodan maalivahdin ulottumattomiin vasempaan ylänurkkaan. Tilanne oli "röyhkeää" ja oikea-aikaista erikoistilannepelaamista, jota joukkueelta aina kaivattaisiin. Wilppaan parhaanakin palkittu wähis nousi pääpallon oikea-aikaisesti ja voitti muut pallontavoittelutilanteeseen osallistuneet pelaajat ja tilanne 1-1.

Tasoitusmaalin jälkeen molemmat joukkueet hakivat rohkeasti voittomaalia ja molemmilla joukkueilla siihen periaatteessa oli mahdollisuutensakin, mutta ottelun maalivahdit olivat eri linjoilla ja tasasivat torjunnoillaan pisteet Bodan ja Wilppaan kesken. Wilppaan maalissa pelasi tälläkertaa vg-pelissä tapahtuneesta loukkantumisesta toipunut Mika Lahtinen. Wilppaan onneksi Mika oli pienestä tauosta huolimatta loistovireessä ja torjui melko helposti bodan muut maalintekoyritykset.

Wilppaan seuraava ottelu jo tiistaina 29.5. Suomen Cupin 5. Kierroksen ottelu Wilpas – FC Viikingit klo 18.30 Salon urheilupuiston ylänurmella.

Seuraava kolmosen ottelu perjantaina 1.6 klo 18.30 Wilpas – TuTo (sarjajohtaja) Salon urheilupuiston ylänurmi.