Wilppaalle kauden ensimmäinen vierasvoitto!

Wilpas sai Turusta harvinaista herkkua, vierasvoiton. Wilpas kaatoi vierasottelussa Turun Pallokerhon 0-1 (0-0). Näin ollen Wilppaan tappiottomien otteluiden putki (neljä) sai myös jatkoa syyskierroksen avauksessa. Wilppaan tämän kauden ensimmäinen vierasvoitto sinetöityi J-P Jokisen komealla ylänurkkalaukauksella ottelun 82. minuutilla. Esityön ottelun ainoaksi jääneeseen osumaan tekivät Jussi Saario ja Juha Wähäsilta.

TPK isännöi vieraita harvinaisen hyväkuntoisella Turun urheilupuiston ylänurmella. Ottelu käynnistyi vierasjoukkueen koko kentän hallinnalla. TPK:n tyytyessä avaamaan peliään alhaalta pitkillä palloilla yli keskikentän kärjessä pelanneelle Jaakko Rinteelle. Wilppaan kokenut topparikaksikko Jalonen-Suominen olivat luottamuksen arvoisia ja pelasivat tilanteet vuorenvarmasti omalle joukkueelle. Ottelun alku näytti, että Wilpas oli paremmin latautunut ja valmiimpi molemmille tärkeässä syyskierroksen avauksessa.

Ottelu sai yllättävän käänteen sen 17. minuutilla kun Wilppaaan toisena hyökkääjänä pelannut Markus Aho oli murtautua keskeltä maalintekoon niin TPK:n toppari Henrik Uotila pelasi palloa kädellä, estäen näin Aho läpiajon. Ottelun tuomarilla Marko Grönholmilla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin komentaa TPK-peluri suoralla punaisella katsomon puolelle. Wilppaalla oli paikka siirtyä ottelussa johtoon, sillä tilanteesta seuranneesta vapaapotkusta erinomaisella asenteella läpi ottelun pelannut wilpaskapteeni Juha Wähäsilta sijoitti pallon vain hieman yli vasemman ylänurkan.

TPK:n jatkaessa peliä kymmenellä miehellä loppui Wilppaan pelistä liike ja yritteliäisyys. Joukkue ei tyytynyt helppoihin ja yksinkertaisiin oikea-aikaisiin ratkaisuihin vaan antoi otteen kotijoukkueelle lepsulla pelaamisella. Puoliaika tuli vierasjoukkueen kannalta oikeaan aikaan. Uusi herätys kopissa ja toinen jakso olikin sitten täydellisesti Wilppaan kontrollissa. Ulosajon jälkeen TPK:n vetäydyttyä puolustuskannalle mm. kapteeni Rinteen siirryttyä topparintontille, vieraiden hyökkäyspeli kangerteli ja pääsy hyviin maalintekotilanteisiin vaikeutui.

Hyväkuntoinen pelialusta oli kuitenkin melko raskas ja tuntui imevän energiat pelaajista ennenaikaisesti vaikka ottelun vauhti ei päätä huimannutkaan. Wilppaan vaihtopenkiltä löytyivät voittoon tarvittavat elementit. Viimeistään Jussi Saarion kentälle tulon myötä kentälle saatiin voittomaaliin vaadittua päättäväisyyttä ja tsemppiä. Voittava joukkue voittaa hankalatkin pelit ja tänään Wilpas malttoi ja uskoi loppuun asti siihen ja ansaitsi täysin kaikki kolme pistettä.

Perjantaina 20.7 Wilppaan vieraaksi saapuu sarjakärki Littoisten Työväen Urheilijat Kaarinasta. Ottelu alkaa klo 18.30 urheilupuiston ylänurmella.

TI 17.07.2007 Yläkenttä, Turku

TPK – Wilpas 0-1 (0-0)  ET: Marko Grönholm, AET1 T. Topi-Hulmi, AET2 H. Hietanen

0-1 ´82 Juha-Pekka Jokinen (Jussi Saario)