Salon Wilpas testaa Piffenin nykykunnon (15.3.2019)

Ampiaiset kohtaavat kauden 2019 neljännessä harjoitusottelussaan PIFin, kun tutut kiistakumppanit mittelevät paremmuudestaan Salon Urheilupuiston tekonurmella lauantaina 16.3-19. Treenimatsi starttaa tuttuun tapaan klo 15.

Ottelun lähtökohdat

PIF sijoittui viime kauden päätteeksi Länsi-Suomen kolmosen viidensiksi. Wilppaan se peittosi molemmilla kerroilla, mihin viime kaudella pystyi paraislaisten lisäksi vain SoVo. Piffen on sen jälkeen kokenut jonkin verran muutoksia, ensinnäkin Daniel Osinachin korvaa päävalmentajana paraislähtöinen Stefan Strömborg, joka lienee Länsi-Suomen jalkapalloystäville kovinkin tuttu nimi. Entinen liigapelaaja on peliuransa päätyttyä toiminut Palloliiton palveluksessa eri maajoukkueiden fysioterapeuttina, päävalmentajana mm. EIFissä (1.div) sekä apuvalmentajana IFK Mariehamnissa sekä TPS:ssä. PIFiä Strömborg on valmentanut aiemminkin sekä työskennellyt esim. seuran valmennuspäällikkönä.

“Massiivinen nimitys seuralta. Stefan on raskaan sarjan jalkapallotoimija ja tuntee paikallisen jalkapallon erittäin hyvin”, arvostaa Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho. Strömborg onkin laittanut joukkueensa kanssa tuulemaan ja useiden uusien pelaajakiinnitysten (mm. Azizi (ÅIFK), Grönlund (FC Inter), Fröjdö (TPS), Ahmed & Yasser (FC Boda))  lisäksi Pargas IF on ollut äärimmäisen aktiivinen harjoituspelirintamalla, jotka se aloitti jo -18 joulukuussa. (15.12-18 FC Inter 2 v PIF 1-1, 12.1-19 FC Inter 2 v PIF 1-0, 26.1-19 VG-62 v PIF 2-3, 10.2 TuWe v PIF 0-4, 2.3 MaPS v PIF 1-0, 9.3-19 ÅIFK v PIF 0-0)

Viralliset pelit paraislaiset aloittivat 10.3, kun Regions’ Cupin 1.kierroksen ottelussa Kuuvuoren Laaki sai kyytiä 0-7-numeroin. Aho näkeekin tulevat vieraat haasteena ja yhtenä tulevan kauden kolmosen kärkijoukkueena: “Lauantain näkökulmasta ehdottomasti tämän harjoituskauden kovin koitos, sillä vastaan tulee valmistautumisissaan hyvin pitkällä oleva joukkue. Tulevaa kautta ajatellen heillä on ollut joukkueen runko selvillä ajoissa ja sen päälle on hankittu uudet täsmävahvistukset, jotka tuntuvat etukäteen järkeviltä ja mietityiltä. Näkisin Piffenillä olevan kasassa tasapainoinen ja laadukas rosteri, jota luotsaa erittäin osaava valmentaja. Eihän tässä malta lauantaita odotella”.

Parhaat maalintekijät viime kaudella

Salon Wilpas – 11 maalia – Jesse Jokiniemi

PIF – 15 maalia – Veli Hartola

Salon Wilpas team news

Ampiaisten preseasonsaldo näyttää toistaiseksi sataprosenttiselta, kun viime lauantaina BK-46 kaatui 1-0 Markus Kuivalan osumalla. Ottelu karjaalaisia vastaan oli lähestulkoon kopio JyTy-pelistä, jossa salolaiset dominoivat avauspuolikasta vahvalla otteella, mutta koomaili enemmän ja vähemmän jälkimmäisellä. “On luonnollista, ettei pelikokonaisuutemme ole vielä ehjä, mutta pyrkimyksemme on jatkuvasti lähestyä sitä. Tämän hetken ringin kapeus ja epätasaisuus valmistautumisessa näkyy pelisuorituksessamme niin yksilö- kuin joukkuetasolla. Me tiedostamme tämän ja harjoittelemme osa-alueita kuntoon“, rauhoittelee Manu.

Joukkueen kapteeni, Teemu Kesänen, odottaa muun joukkueen tavoin punapaitojen saapumista Salon Urheilupuistoon: “Piffen on hyvä testi tässä kohtaa kautta, kun kilpapelit on jo kynnyksellä. Takuuvarmasti valmis ja laadukas joukkue. Nyt nähdään missä mennään”. Jesse Jokiniemi komppaa kippariaan itsevarmana: “Ensinnäkin hienoa päästä taas pelaamaan ja eiköhän “voittoputki” jatku. Toivottavasti saisi taas vähän tehopisteitä aikaiseksi! Tasainen peli varmasti tulossa ja on mielenkiintoista nähdä millaisella kokoonpanolla PIF pelaa ja millaisessa kunnossa joukkue on tässä vaiheessa harkkakautta”.

Kiinnitä katseesi heihin:

Eemeli Auranen – Iso-Auranen isännöi topparina BK-46:sta vastaan kuin maatalon pitkä jussi ja puolusti kokeneet 2.divarikärjet takataskuun varsin dominoivalla otteella. Pelituntuman kasvatessa laadukas avauspeli on alkanut näyttämään tutun priimalta ja Aura on valmis ottamaan isoa roolia tulevalla kaudella.

Markus Kuivala – Perniön Pogba pystyy parhaimmillaan sanelemaan yksin mitä kentällä tapahtuu. Maaginen vasuri leipoo ässäsyöttöä ja ilmaveiviä, mutta päivän kysymys kuuluu: Jysähtääkö kuuluisa Perniön lihan sponsoroima megapommi?!