Ampiaiset iskevät pinkin kimppuun (1.3.2019)

Salon Wilpas kestitsee vanhaa tuttua lohkokumppaniaan menneiltä vuosilta, kun sarjanousija Jyrkkälän Tykit saapuvat Salon Urheilupuistoon harjoituspelaamaan. Treenimatsi starttaa lauantaina 2.3-19 klo 15.

Ottelun lähtökohdat

JyTyn monivuotinen taival piirin ylimmällä tasolla päättyi reilu vuosi sitten, mutta visiitti nelosessa jäi ranskalaiseksi. Turkulaiset voittivat oman lohkonsa kahdella pisteellä ennen Jomala IK:ta. Eniten maaleja tehneen ja vähiten päästäneen vierailijoiden rutiini riitti sarjanousuun, ja niinpä lähiöseura tullaan näkemään tulevalla kaudella Länsi-Suomen miesten kolmosessa.

Marko Malmborgin vaihtaessa SC Wolvesin peräsimeen, otti Tomi Tuominen ohjat haltuun. Ikääntynyt runko ei kokenut viime kaudella radikaaleja muutoksia, mutta huhujen mukaan Tykit ovat reagoineet sarjan vaatimuksiin rekrytoimalla nuoria lupauksia riveihinsä. Joka tapauksessa sen rosterista löytyy usean sadan ottelun edestä veikkausliigakokemusta ja Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho tunnistaa pinkkipaitojen asettamat haasteet: “Aina yksi sarjan vaikeimmista vastustajista, jonka vahvuuksia ovat kokemus ja kaksinkamppailupelaaminen. Painiin eikä kävelyyn pidä Tykkejä vastaan lähteä, vaan heitä pitää juoksuttaa pallon perässä”.

Parhaat maalintekijät viime kaudella

Salon Wilpas – 11 maalia – Jesse Jokiniemi

JyTy – 8 maalia – Salim Goucham

Salon Wilpas team news

Keltamusta avasi harjoituspelinsä viime lauantaina traditiomaisella ottelulla Wilpas2:sta vastaan. Edustusjoukkueen 7-3-voittoon päättynyt ottelu oli anniltaan odotetunlainen, eikä Manun mukaan suuria johtopäätöksiä kannata vielä tehdä: “Kahden keskeneräisen joukkueen kohtaamisen voitti vähemmän keskeneräinen. Ensimmäisen jakson tasapainoiseen esitykseen voimme olla tyytyväisiä, kuten myöskin koko ottelun pallolliseen antiin. Vähän yhdessä harjoitellut joukkue löysi yllättävän kivasti toisensa kentällä ja selkeästi viime kausien aikana ajettu pelillinen malli oli pelaajien selkärangassa. Teimme enemmän hyviä kuin huonoja juttuja, mutta liikaa huonoja juttuja”.

JyTyn kimppuun salolaiset käyvät kapeahkolla kokoonpanolla usean poissaolon myötä, kun sivussa on mm. Markus Aho, Henri Makkonen ja Alban Sadikaj. Lisäksi yhteistyöseuran pelaajat ovat samanaikaisesti Turussa pelaamassa TPS:ää vastaan. “Huominen peli on mielenkiintoinen koettelemus itselle, koska Manu on synttäreitään juhlimassa ja rinki aika kapoinen usean muunkin poissaolon vuoksi, mutta onneksi Masalla on kokemusta Wilppaan päävalmentajana olemisesta, niin mitään hätää ei sen suhteen ole. Otetaan huominen haasteena. Usko jätkiin on kova ja huomenna varmasti saadaan hyvä tulos käytettävissä olevilla pelaajilla”, luottaa Wilpas-koutsi Toni Niemelä.

Päävalmentajavastuussa Ahon poissaollessa oleva Martti Kuvaja summaa loppuun odotuksiaan huomiselta: “Mielenkiinnolla odotan tätä kauden toista harjoituspeliä. JyTy on hyvä mittari tässä kohtaa ja on mielenkiintoista nähdä missä kuosissa JyTy tässä vaiheessa kauteen valmistautumisessaan on. Meiltä taas odotan selkeästi parempaa ja varmempaa koko joukkueen puolustuspeliä koko pelin ajan. Ehdottomasti pitää olla kurinalaisempi kuin viikko sitten ja huolehtia pelaajien ja linjojen etäisyyksistä paremmin. Pallonmenetysten jälkeen pitää pystyä reagoimaan paremmin kuin toisella jaksolla kakkosta vastaan, jolloin tuli synkkä kuusiminuuttinen. Suurella todennäköisyydellä emme hallitse palloa niin suvereenisti Tykkejä vastaan ja näin ollen pääsemme harjoittelemaan myös enemmän puolustamista. Odotan myös paljon miten viime pelissä kaksia maalia mieheen tehneet Mou ja Jaska pelaavat yhteen. Nähdäänkö samanlaista ilotulitusta myös tässä pelissä näiden kahden taitavan huippuyksilön osalta?”.

Kiinnitä katseesi heihin:

Jani Lehtinen – Kiikalan karhu löi pöytään W2:sta vastaan aikamoisen värisuoran. Ekalla jaksolla Bale hyppäsi toppariksi, aloitti toisen jakson laiturina iskien kaksi osumaa ja päätti pelin topparina. Wilppaan monitoimimies osoitti jälleen kerran painoarvonsa monipuolisuudellaan ja pyytettömän esimerkillisellä tavalla hoitaa hommansa. Always team first.

Mohammed Ali – Vahvan pre-seasonin toistaiseksi vetänyt Mou on fyysisesti täysin erilaisessa tikissä kuin kertaakaan viime kaudella. Terävyys, räjähtävyys ja joukkuetaktiikan ymmärtäminen nostattavat taiturin profiilia herkullisen korkealle.

Jashar Balinca – Hyvin jalostettu puhdasverinen härkä Kosovosta taikoi omilla suorituksillaan kolme maalia kakkosjoukkueelle viikko sitten ja pääsee nyt edustusjoukkueen hyökkäyksen kärkeen. Luvassa voi olla melkoinen show!