Keltamusta käy Peimarin kimppuun (22.3.2019)

Salon Wilppaan toiseksi viimeinen harjoitusottelu pelataan 23.3 lauantaina, kun Peimari United saapuu Salon Urheilupuiston tekonurmelle Ampiaisten vieraaksi. Treenimittelö käynnistyy totutusti klo 15.

Ottelun lähtökohdat

Viime kaudella salolaisten eteen kolmella pisteellä sarjan kuudensiksi sijoittuneet peimarilaiset ovat saaneet näkyvyyttä valtakunnallisellakin tasolla. Pienen yhteisön vahva talkoohenki on boostannut paikallista jalkapalloa ja nousu alasarjoista piirin korkeimmalle tasolle on käynyt nopeasti, vaikka nyt seura onkin tietyssä taantumapisteessä. Kakkosesta kaksi vuotta sitten tippuneen joukkueen, joka pitää sisällään useamman täyspäiväisen futisammattilaisen, ei olisi ikinä pitänyt sijoittua sarjan kuudenneksi.

Pettymysten värittämälle viime kaudelle tulevat vieraat lähtevätkin uusista lähtöasetelmista. Diogo Nobren siittämään portugalilaiseen futisklinikkaan United uskoo jatkossakin ja seuran lippulaivaa koutsaa päävalmentajaksi kesken viime kauden hypännyt Tiago Santos, apureinaan Andre Miranda, Bruno Heleno sekä Bruno Vivas. Joukkueen ammattilaispelaajina jatkavat Edgar Mastianica, Bruno Rodrigues sekä uutena pelaajana joukkueeseen liittynyt Daniel Coutinho, ja seuraan Karjaalta palannut maalivahti Gerson Lima. Muuten Peimari luottaa oman kylän poikiinsa muutamalla muulla uudella hankinnalla.

“Peimari on hyvä esimerkki yhteisön voimasta ja pitkäjänteisestä työstä. Niin kauan kuin sellainen tuottaa hedelmää, on sen satoa helppo kylvää ja niittää talkoovoimin ja -rahoin. He ovat luoneet vankan seuran lähes tyhjästä ja päässeet viime vuosina myös nauttimaan oman, laadukkaan juniorityön jäljestä. Kun seurassa on ammattivalmennustiimin lisäksi useahko ammattilaispelaaja, täytyy toiminnalla olla selkeät tavoitteet. Minun papereissa se tarkoittaa nousua”, näkee Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho.

Parhaat maalintekijät viime kaudella

Salon Wilpas – 11 maalia – Jesse Jokiniemi

Peimari Utd – 22 maalia – Bruno Rodrigues

Salon Wilpas team news

Keltamustan harjoituskauden nouseva vire on kestänyt alati kovenevan vastuksen ja tuoreen voimannäytteen salolaiset iskivät pöytään kukistamalla Piffenin 5-2 viime lauantaina. Aho olikin luonnollisesti tyytyväinen ottelun yleisantiin ja teemoihin, joihin se pelissä keskittyi: “Meillä on ollut jokaisessa harjoitusottelussa tiettyjä osa-alueita ja tavoitteita, joita koitamme maksimaalisessa kilpatilanteessa kehittää. Toistaiseksi olemme onnistuneet parantamaan aina aiempaa ottelusuoritustamme ja varmasti joudumme tekemään sen tulevanakin lauantaina, kun kohtaamme Peimarin”.

Ampiaisten rosteri elää jonkin verran ja iloisia palaajia pelaavaan kokoonpanoon ovat mm. Alexander Strekalovskiy sekä Vesa Vainio. Toisaalta pikkuvammat verottavat pelipäivän kollektiivista ainakin Jesse Jokiniemen, jonka polvi sai valmistavissa harjoituksissa osumaa. Peimaria vastaan Wilpas esittelee myös pari mahdollista uutta jäsentä, kun maalia vartioi Kristian Viitanen ja ensiesiintymisen tekee paluumuuttaja Bazen Mamo. Otso Tuominen on myös yksi uusista salolaistalenteista, joka saa mahdollisuutensa testata itseään astetta kovemmissa piireissä.

“Taas lähdetään haastamaan kovaa jengiä ja yhtä sarjan nousijaehdokasta, mutta preseasonimme on ollut täynnä haastavia jengejä, mutta ohuella ringillä ja välillä vaikeuksissakin ollessamme olemme pystyneet voittamaan jokaisen pelin, enkä epäile yhtään, etteikö sama formi jatkuisi huomenna”, summaa Wilpas-koutsi Toni Niemelä itsevarmana.

Kiinnitä katseesi heihin:

Markus Kuivala – Perniön Pogba on näyttänyt parissa viime pelissä mihin parhaimmillaan pystyy, absolutely limitless. Koko kentän dominoivaa settiä ylivertaisella syöttöarsenaalilla ja se kanuuna, joka osuessaan repii verkon nyörit rikki. Kuivis on tämän hetken kuumin nimi Salon Urheilupuistossa.

Jashar Balinca – Tulevan vastustajan lannistumattomat kosiskeluyritykset eivät saaneet Kosovon härkää liikahtamaan Suur-Salon ulkopuolelle. Ja oikein hyvä niin. Nyt Jaskalla onkin mehukas näytönpaikka!