Ampiaisten kenraalissa vastassa FC HIK (29.3.2019)

Salon Wilppaan harjoituskausi on edennyt siihen pisteeseen, että harjoituspelejä on jäljellä tasan yksi. Perinteinen preseason-vastustaja, Uudenmaan kolmoseen takaisin noussut FC HIK toimii Keltamustan viimeisenä sparraajana. Salon Urheilupuiston tekonurmella käytävä harjoitusottelu alkaa klo 15.

Ottelun lähtökohdat

Kaksi kautta Uudenmaan nelosessa vietettyään, juhlivat hankolaiset sarjanousua viime vuoden päätteeksi. Päävalmentaja Mats Nyströmin moderneilla metodeilla Hikken tekee uutta tulemista ja tämä on näkynyt myös seuran edustusjoukkueen rivistöissä; matkamiesten sijaan fokus on alueen nuorissa pelaajissa ja omissa kasvateissa, joiden vastapainona on kokeneita seuralegendoja ja pelimiehiä.

Tammikuusta kolmen harjoituksen tahdilla painaneet hankolaiset ovat toistaiseksi pelanneet vain yhden harjoitusottelun, kun se kärsi viikko sitten ruman 8-0-tappion Wilppaan lohkokumppanille, PaiHalle. Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho kehottaa olla vetämättä tuloksesta sen suurempia johtopäätöksiä: “He olivat Paimiossa repalaisella rosterilla liikkeellä ja monta kokenutta runkopelaajaa oli poissa. Kun katsoo heidän pelaajalistaa, niin laatua löytyy mm. Lahden veljesten ja Österlundin muodossa, jotka olisivat vahvistuksia moneen kolmosen jengiin. Ja onhan legendaarinen Tom Enbergkin listoilla ja mielenkiinnolla odotan heille 25 maalia viime vuonna paukuttaneen Alexander Eklundin kohtaamista”.

Parhaat maalintekijät viime kaudella

Salon Wilpas – 11 maalia – Jesse Jokiniemi

FC HIK – 25 maalia – Alexander Eklund

Salon Wilpas team news

Peimari United aiheutti salolaisten harjoituskauden ensimmäisen tappion viikko sitten pelatussa harjoituspelissä, joka päättyi sauvolaisten 0-2-voittoon. Räikeät yksilökohtaiset virheet musersivat joukkueen itseluottamusta ennennäkemättömällä tavalla, joka sai Ahon mietteliääksi pelin jälkeen: “Pidän joukkueen yhteistä henkeä ja periksiantamattomuutta meille ominaisena vahvuutena ja luonteenpiirteenä, jonka lujuus on titaania. Meiltä puuttui kentältä johtajuutta ja alistuimme kohtaloomme. Jokainen tekee virheitä, mutta miten reagoit niihin on ensisijaista; romahdatko vai nostatko profiilia ja pääset asian yli. Ei ehkä pelillisesti niin huono suoritus, mutta mentaalipuolella mitattuna heikko, johon haemme välitöntä korjausta Hikkeniä vastaan”.

Keltamustaluotsi Toni Niemelä taas uskoo viime ottelun antaneen opetuksen: “Heikko peli sattui hyvään saumaan, eikä maksanut meille pisteitä. Päästiin treeneissä käsittelemään tappiota, mikä on näkynyt korkeana sykkeenä. Meillä on hyvä tekemisen meininki, jonka luotan kantavan pitkälle tällä kaudella. Pieniä juttuja pitää vielä hioa ja saada tiettyjä cojoneksia tekemiseen”.

Ampiaiset lennättävät pitkästä aikaa ehjän ja tasapainoisen pelipäivän kokoonpanon keinoviheriölle, kun palaajia pelaavaan kokoonpanoon saadaan mm. Jani Lehtisen ja Jesse Jokiniemen myötä. Wilpas-koutsi Martti Kuvaja näkee kenraalille selvän agendan: “Odotan joukkueelta ehjää 90-minuuttista ja selkeää tason nostoa viime viikon harjoituspeliin; rohkeaa pallollista peliä ja joukkueena puolustamista. Yksilötasolla pelaajien osalta odotan, että nousisi enemmän vastuunkantajia. Varsinkin edellisessä pelissä oltiin vähän mikkihiiriä ja odotettiin jonkun tekevän jotain ihmeitä. Nyt pitää näyttää, että ansaitsee paikkansa Ampiaisten avauksessa!”

Kiinnitä katseesi heihin:

Jesse Jokiniemi – Taikurin puuttuminen viime pelistä näkyi tietyn mielikuvituksen ja luovuuden puutteena. Tahtipuikkoa Ampiaisorkesterinsa edessä heilutteleva maagikko on myös joukkueensa tärkeimpiä pelillisiä johtajia.

Markus Aho – Häviämistä yli kaiken vihaavan taistelijan kokoinen aukko tuntui raskaasti Peimari-pelin ensimmäisellä jaksolla. Tappaja-ampiaisten parvi muistutti enemmän ilman paimentaan vaeltelevaa lammaslaumaa. Manun taipumattomat henkiset ominaisuudet ovat edelleen joukkueelle elintärkeät.

Kristian Viitanen – PK-35:sta SalPan kautta Wilppaan ykkösvahdiksi ja kirstun vankkumattomaksi suojelijaksi. Osoitti heti ekassa pelissään mikä on miehiään ja on jatkanut vakuuttavia otteitaan harjoituksissa. Kasvaa alakerran päälliköksi ennen sarja-avaukseen mennessä.