Keltamusta saa vieraita Raaseporista (8.3.2019)

Salon Wilppaan treeniottelut jatkuvat, kun vieraaksi saapuu Ampiaisille mielenkiintoinen BK-46 Uudenmaan piirin kolmosesta. Salolaiset mittaavat karjaalaisten nykykunnon Salon Urheilupuiston tekonurmella lauantaina 9.3 klo 15 alkaen.

Ottelun lähtökohdat

BK-46:n liki 10-vuotinen taival liiton sarjoissa sai ikävän lopetuksen, kun karjaalaiset tippuivat viime kaudella kakkosesta kolmoseen. Uudenmaan piirin kolmosta edustavat vieraat lähtevätkin tulevaan kauteen uudistuneella valmennuskaksikolla sekä linjauksella. Babatunde Wusun korvaavat Oscar Hafström sekä Hassan Bouktouf, jotka jakavat valmennusvastuun tulevalla sesongilla.

Joukkueenjohtajan, Dennis Lindholmin, mukaan noususta ei oteta painetta, eikä sitä lähdetä väkisin hakemaan. Aika on  nyt otollinen panostaa omiin junioreihin ja hakea sitä kautta uutta nousua. Nuorten sisäänajon tueksi karjaalaiset ovat kuitenkin saaneet kokeneita kakkosdivarijyriä jäämään seuraan (mm. Astrada, Mondino, Bushi) sekä haalimaan merkittäviä paluumuuttajiakin, kuten esimerkiksi Nicholas Brainin.

Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho näkee tilanteen tulevan vastustajan osalta selkeäksi: “He ovat osittain viime vuosina olleet maineensa vankeja, kun Karjaalla on tunnetusti aina maksettu pelaajille hyvin. Joka vuosi on joukkuetta rakennettu vähemmän tai enemmän nollista ja ajan myötä moinen oravanpyörä leikkaa kiinni. Uusi linjaus panostamisesta omiin kasvatteihin kuulostaa hyvältä, mutta kun katsoo nimiä nykyrosterissakin, voi heidän povata tappelevan kärkisijoista ihan tosissaan. Todella laadukas ja ennen kaikkea taitava nippu”.

Parhaat maalintekijät viime kaudella

Salon Wilpas – 11 maalia – Jesse Jokiniemi

BK-46 – 4 maalia – Daniel Jackson

Salon Wilpas team news

Salolaiset jatkoivat voitokasta harjoituspelikauttaan voittamalla viikko sitten JyTyn. Kapeahkolla ringillä liikkeellä olleet Ampiaiset esittivät varsin täysipainoista peliä avausjaksolla, joskin jälkimmäisellä puolikkaalla jotain muuta, vaikka kaksi komeaa osumaa tekikin. “Ensimmäisen 45-minuuttisen kentänkäyttö pallollisena oli erinomaista. Hyökkäsimme monipuolisesti niin keskeltä kuin laidaltakin ja pelaajien liike pallottomana oli ensiluokkaista. Tempo pallolla oli myös hyvää ja varmaan siksi toisella jaksolla näytimmekin osittain väsyneeltä ja passiiviselta. Luonnollisesti ottelukuntomme ei ole tässä vaiheessa vielä sataprosenttinen”, painottaa Aho.

Lukuisten poissaolojen ja pikkuvammojen riivaama Ampiaisparvi saa lähes täyden kupongin kasaan. Mukavia ensiesiintymisiä voitanee odottaa ainakin Elias Minksiltä ja Alban Sadikaj’lta. Wilpas-koutsi Toni Niemelä summaa odotuksiaan tulevalta: “JyTy-voitto oli hieno joukkueesta, jonka pelaajistossa oli monen sadan veikkausliigapelin kokemus. Oma pelimme soljui ajoittain todella upeasti, mistä esimerkkinä Oton suoraan pelikirjastamme viimeistelty avausmaali. Huominen peli onkin mielenkiintoinen koettelemus nuorelle jengille ja odotan innolla miten saadaan mm. prässimme toimimaan astetta kovempaa joukkuetta vastaan”.

Kiinnitä katseesi heihin:

Teemu Kesänen – Tyylilleen uskollisesti ehjän harjoituskauden toistaiseksi vetänyt kapteeni tuurasi erinomaisesti JyTy-pelissä pakkina. Defensiivisesti vankasti esiintynyt Teme tarjoili fullbackinä mehevää syöttörepertuaariaan vahvasti plusmerkkisellä saldolla.

Jesse Jokiniemi – Vähän itseään W2-pelissä hakenut Taikuri tuikki Ampiaisten Otavana Tykkejä vastaan. Out of this world.

Jesse Koskinen – Pikku-Herneen poikkeuksellinen maalintekotaito on näkynyt murhaavalla tavalla kuluneen viikon harjoituksissa. Älykkäästi kolibrin kepeillä askelilla liikkuva Lingz pöllyttää verkkoja paikan tullessa kliinisesti.