Wilpas tehoton LoPaa vastaan (14.3.2020)

Keltamusta ei kyennyt muuttamaan suvereenia pelinhallintaansa maaleiksi maaliskuun ensimmäisenä päivänä, kun sunnuntain treenimatsi kirjattiin LoPan maalin voitoksi.

Ottelun kulku

Ottelun parhaat

Pienessä räntäsateessa aloitettu harjoitusottelu eteni pitkälti isäntien hallitessa kenttätapahtumia, unohtamatta lohjalaisten tiivistä puolustamista ja terävää vastahyökkäämistä. Kotijoukkue olikin vieraitaan kaikessa muussa edellä, paitsi maalinteossa.

Ampiaisten uusi vahvistus, Ben Okafor, vakuutti tyylikkäänä topparina, joka oli ohittamaton defensiivinen objekti vierasjoukkueelle. Vakuuttavan kova puolustussuunnan performanssi sai vastapainoksi hyvää ja rauhoittavaa pallollista avaamista. Teemu Kesänen puolestaan säkenöi keskikenttämiehen roolissaan. Vahvaa kahden suunnan pelaamista aktiivisella otteella. Tasapainon ydintekijä. Temen tapaan uuteen pelipaikkaan opetteleva Markus Aho onnistui toistamiseen vaativassa topparipelissä. Manun tavaramerkkinä jälleen kerran maailmanluokan syöttötyöskentely, eikä puolustamisessakaan moitetta löytynyt.

LoPa oli odotetun nuorekkaalla ryhmittymällä liikkeellä ja pyrki aktiiviseen pelaamiseen. Jyrän alla se haki ajoittain itseään hukaten passeja herkästi, mutta kasvoi ottelun sisällä ja löysi pelirohkeutensa. Alasvedetty paketti oli tarkoituksenmukaista ja vieraat puolustivatkin oman kenttäkolmanneksensa mallikkaasti. Terävät vastahyökkäykset loppuivat monesti ennen alkuaan, mutta pariin otteeseen valkopaidat tulivat tyylikkäästi ja salamannopeasti vastaan.

LoPan kapteenina keskikentän ytimessä urakoineen Veeti Lembergin pallollinen osaaminen kesti vertailun isäntäjoukkueen jäseniin. Järkeviä, peliä eteenpäin poikkeuksellisesti edistäneitä ratkaisuja ja päätöksiä toistuvasti, joka oli elintärkeä antamaan valkonutuille sekä hetken hengähdystaukoa sekä stabiliteettia iskeä vastaan. Pitkänhuiskea toppari Miika Talvasto sijoittui ja katkoi hyvin vieraiden puolustuslinjan keskustassa johtohahmona. Thomas-Erik Reimann torjui maalillaan nollan, johon tarvittiin muutama todella mehukas seivi.

Ottelun jälkimainingit

“Emme saaneet muutettua pelinhallintaamme konkreettisiksi teoiksi, loimme paikkoja, mutta meidän olisi pitänyt luoda paljon enemmän. Maalipaikkoja oli riittävästi pelin voittamiseen, mutta emme onnistuneet maalinteossa tällä kertaa. Meillä oli vaikeuksia laitapelaamisessa ja kentän leveyden hyödyntämisessä”, moitti Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho ottelun jälkeen.

Salon Wilpas v LoPa 0-1 (0-0), (0-1)

48min 0-1

Ottelutilastot (Wilpas – LoPa)

rikkeet 10 – 4
laukaukset (kohti/yht) 3/11 – 3/6
paitsiot 3 – 3
ylärimat/tolpat 1/0 – 0/0
kulmat 9 – 2
kelt.kortit + pun.kortit 0+1 – 0+0
pallonhallinta 66% – 34%

Wilppaan tähdet

*** Ben Okafor

** Teemu Kesänen

* Markus Aho