Keltamusta kellisti Tykit (15.3.2019)

Salon Wilppaan miesten edustusjoukkueen harjoitusottelutaival sai voitokasta jatkoa lauantaina 2.3, kun se voitti tulevan sarjakumppaninsa, JyTyn, 2-1 -lukemin. Ampiaisten maalintekijöinä kunnostautuivat Otto Mäkinen ja Jesse Jokiniemi.

Ottelun maalit

Ottelun parhaat

Raitapaidat esittivät ensimmäisen 45-minuuttisen aikana parasta osaamistaan pallollisesta pelistään. Kiivas tempo yhdistyi monipuolisen kentänkäytön ja energisten aloitteiden ihanaiseksi voimaballadiksi. Jyrkkäläisiä vieraita juoksutettiin pallon perässä pitkiä tovia, kun kotijoukkue löi tahtia hyökkäämällä sekä keskeltä että laidoilta. Jälkimmäinen puoliaika oli taas salolaisten osalta enemmän tai vähemmän sekaista settiä, eikä ehjästä kokonaisuudesta voitu puhua. JyTy pääsi rakentelemaan omia paikkojaan vapaammin, kun tilaa ja aikaa jäi salolaisilta liiaksi. Epäkontrolloidumman jakson aikana Wilpas iski kuitenkin kahdesti ja kauniistipa iskikin. Avausosuma oli täyteläinen mallikappale pelikirjamaisesta koulumaalista. Toinen taas väkevä taidonnäyte siitä, miten nopeasti Ampiaiset pystyvät parhaimmillaan reagoimaan ja käynnistämään suunnanmuutospelaamistaan.

Isäntien ja pelin ykkösuros oli Vesa Vainio. Ikinuori sotaratsu pyöritteli omiensa peliä kuin nuoruusvuosinaan. Mestarillinen pelinrytmittäjä ja tahdittaja, jonka rutiini on äärettömän korkealaatuista edelleen. Jesse Jokiniemi taikuroi tyypilliseen tapaansa Keltamustan hyökkäyskoneiston keskipisteenä. Aivan liian älykäs ja sulava liikkeissään astetta raskaammalle ja kankeammalle vastustajalle. W2-pelissä näkynyt turha puristus oli poissa ja Jese hymyili leveästi kuin La Masian pieni argentiinalaisvelho. Wilppaan tähtikatraan kolmanneksi jäseneksi pelasi Jani Lehtinen. Virheetön suoritus ensin topparina ja sen päälle peruspaketin sisäänleikkaavana power forwardina.

Huhut JyTyn nuorennusleikkauksesta ja/tai uusiutumisesta piti paikkansa ja kokeneempien pinkkiveteraanien rintamatovereiksi oli värvätty astetta nuorempaa siloposkea. Vieraiden pelaamisessa oli myös uutta raikasta tuulahdusta a la Tuominen, suoraviivaisen linjan vastapainoksi oli yritystä lyhytsyöttöpelistä ja korkealta prässäämisestä. Ensimmäisen jakson Tykit olivat pinteessä, mutta kokenut ryhmä hallitsi kollektiivinsa ja kitki kokemuksella epävarmuus- ja turhautumistekijöitä. Toisella nelivitosella jyrkkäläläiset pääsivätkin paremmin peliin, kun se sai enemmän aikaa syötellä. Kehäketuilla oli ja on edelleen silmää löytää tila ja pelata fiksusti.

JyTyn näkyvimpiä pelaajia olivat Lehtosen veljekset. Petri hääri keskikentän ankkurina tutun laajalla säteellä ja oli joukkueensa tärkeimpiä pelillisiä tekijöitä. Pedron vahva kaksinkamppailupelaaminen väänsi edelleen enemmistön voittosarakkeeseen. JyTyn tuorein ex-liigamies, Henri Lehtonen, puolestaan väläytteli poikkeuksellista taitoaan pelata ahtaissa väleissä. Erinomainen pelaaja kolmoseen, joka erottui taitotasollaan ja visiollaan. Poikkeuksellisen paljon hyvää tekemistä omaan pelisuoritukseensa.

Ottelun jälkimainingit

”Pelattiin ajoittain erittäin hyvin pelikirjan mukaisesti ja pallonhallinta oli meillä, vaikka heikkojakin hetkiä tuli. Kuitenkin muutamia mukavia palloralleja ja oltiin pallolla kärsivällisiä. Molemmat maalit olivat meiltä komeasti tehtyjä! Tärkeitä positiivisia pelaajakohtaisia suorituksia, mistä on hyvä jatkaa”, tyytyi vastuuvalmentajana toiminut Martti Kuvaja typistämään heti ottelun päätyttyä.

Salon Wilpas – JyTy 2-1 (0-0), (2-1)

58min 1-0 Mäkinen (Ali)
85min 2-0 Jokiniemi (J.Koskinen)
86min 2-1 JyTy

Ottelutilastot (Salon Wilpas – JyTy)

rikkeet 11 – 10
laukaukset (kohti/yht) 7/16 – 3/7
paitsiot 0 – 8
ylärimat/tolpat 2+0 – 1+0
kulmat 2 – 1
kelt.kortit + pun.kortit 0+0 – 1+0
pallonhallinta 58% – 42%

Wilppaan tähdet

*** Vesa Vainio

** Jesse Jokiniemi

* Jani Lehtinen