Harjoitusotteluraportti: 22.2-20 Salon Wilpas v W2 7-0

Harjoitusotteluraportti: 22.2-20 Salon Wilpas v W2 7-0

Edustus pommitti kakkosen nurin (29.2.2020)

Salon Wilppaan jalkapallojaoston miesten joukkueiden keskinäinen ottelu kirjattiin kolmannen kerran putkeen ykkösjoukkueen nimiin, kun se iski loppunumeroiksi tylyt 7-0. Keltamustan maaleista vastasivat hattutempun täräyttänyt Jesse Jokiniemi sekä kertaalleen osuneet Mohammed Ali, Jesse Koskinen, Jani Lehtinen ja Arbnor Bushi.

Ottelun maalit

Ottelun parhaat

Ampiaiset olivat kaatosateen runtelemalla tekonurmella alkuvihellyksestä päätöspilliin W2:sta terävämpiä ja useita askelia edellä, eikä sen pelin dominointi jättänyt epäselvyyttä joukkueiden välisestä tasoerosta. Maalipaikkoja sateli jatkuvasti ja huolellisemmalla viimeistelyllä numerot olisivat voineet olla vieläkin rumemmat.

Edustusjoukkueen ykköskuhnurina hääri melkoisen performanssin taiteillut Jesse Jokiniemi. Taikurin letkeä liike ja pallollinen ylivertaisuus erottui muista kuolevaisista ja jumalhahmo iski kolme tyylikästä reppua, päättäen päivän millimetrin tarkkaan kulmapotkuun, jonka Arbnor Bushi pääsi niittaamaan kupolillaan yläriman kautta pömpeliin. Päivän toinen liekehtijä oli niin ikään Jesse. Jesse Koskinen meinaat. If you don’t know, now you know. Höyhensarjan mestarin lailla liikkunut Lingz oli täysin pitelemätön ja suorastaan rellesti vastustajan kenttäpuoliskolla tehden tihutöitään. Non-stoppina aloitteita tyhjiin tiloihin ja hyviä ketunlenkkejä ylätaskuihin, joista miellyttäviä passeja eteen. Oikein mukavat 1+2 tehot komppaamaan ykkösurooksi pelannutta kaimaa. Vasempana topparina täydet minuutit operoinut Markus Aho saalisti himotun viimeisen tähden ollen joukkueensa paras pelinavaaja.

2-joukkue lähti peliin hakemaan ensimmäistä peliharjoitusta, kokeilemaan muutamia uusia juttuja sekä haastamaan edustusta. Kahteen ensimmäiseen se lienee saanut vastinetta. Kuitenkin haastaville lähtökohdille inhorealistinen loppu.

Kakkosen veräjälle hälyytetyn salofutislegendan, Petri Salomaan ansioksi voidaan nostaa reservin maalin puhtaana pysyminen aina 14.minuutille asti. Veteraani ehti demonstroida kiistattomat maalivahdin lahjansa sekä käsittämättömän vetreytensä, ottaen huomioon ne kaikki 46 mennyttä kesää. Keskikentällä Mikko Tapaninen oli edelleen se Tapsa, jonka repertuaarista edustuskin sai miehen parhaina pelivuosina nauttia. Rutiini riitti suurimmaksi osaksi, vaikka vastustajan paine oli ajoittain ylivoimaista.

Ottelun jälkimainingit

”Prässimme oli hyvännäköistä ja tehokasta, mutta kentän kunto auttoi meitä tässä huomattavasti, joten ei vedetä siitä sen isompia johtopäätöksiä. Plussaa kuitenkin siitä, että aktiivisuus ilman palloa oli erinomaista. Debyytit olivat kaikki positiivisia ja tähän päälle on hyvä lähteä rakentamaan. Hyviä elementtejä”, näki edustuksen kakkoskoutsi Teemu Kesänen ottelun päätyttyä.

”Hyvä harjoitustapahtuma saatiin, ei kai muuta. Ehkä opittiin miten tollaisessa kelissä ei pidä yrittää pelata. Pelipaikkakokeiluissa selvisi hiukan mikä saattaa sopia jollekin ja mikä ei”, sai vuorostaan W2-päävalmentaja Rauli Suominen koottua kaiken painokelvottoman keskeltä.

Kapteeniston kulmaus:

“Positiivinen esitys! Keli oli mitä oli, mutta saatiin siihen ja ajankohtaan nähden kohtuuhyvä pelisesitys alle. Erittäin hyvä juttu, että maalinteko onnistui. Tästä on hyvä lähteä jatkamaan treenipelikautta seuraavaksi LoPaa vastaan”, summasi ottelun pelaajaksi valittu Jesse Jokiniemi.

Taikurin leveä hymy oli ilahduttava näky lauantain kaatosateessa
Kuva: Sinikka Makkonen

Salon Wilpas v W2 7-0 (3-0), (4-0)

14min 1-0 Ali (Karjalainen)
17min 2-0 J.Koskinen (Viitaniemi)
20min 3-0 Jokiniemi (Ali)
54min 4-0 Jokiniemi (J.Koskinen)
63min 5-0 Jokiniemi (J.Koskinen)
68min 6-0 Lehtinen (Viitaniemi)
74min 7-0 Bushi (Jokiniemi)

Ottelutilastot (Salon Wilpas v W2)

rikkeet 9 – 2
laukaukset (kohti/yht) 15/21 – 3/3
paitsiot 0 – 1
ylärimat/tolpat 0/1 – 0/0
kulmat 6 – 2
pallonhallinta 66 % – 34 %

Wilppaan tähdet

*** Jesse Jokiniemi

** Jesse Koskinen

* Markus Aho