Harjoitusotteluraportti 23.2.2019 Salon Wilpas – W2 7-3

Salon Wilppaan miesten joukkueet tarjosivat maali-iloittelun (3.3.2019)

Vuoden 2019 preseasonin avausottelu Salon Wilppaan edustus- ja kakkosjoukkueen kesken muodostui melkoiseksi tykitykseksi, kun tulostaululle kirjattiin pesäpallolukemat 7-3. Ykkösjoukkueen maaleista vastasivat kahdesti osuneet Mohammed Ali, Jani Lehtinen ja Jesse Jokiniemi sekä epävirallisessa debyytissään heti maalinteossa onnistunut Otto Mäkinen.

Ottelun maalit

Ottelun parhaat

Pelin käsikirjoitus oli odotetunlainen ja edustus pyöritteli palloa pitkine syöttöketjuineen ja hyökkäyksineen, kakkosen keskittyessä teräviin vastahyökkäyksiin. Keltamustan lippulaivan prässit käynnistyivät terävästi ja kovatempoinen koko kentän käyttö pallollisena kyyditti W2:sen jäseniä melkoisessa karusellissa. Ykkösjoukkue viimeistelikin neljä komeaa reppua. Toinen jakso jatkui siitä, mihin ensimmäinen jäi ja vajaassa vartissa Ampiaiset pistivät kahdesti lisää. Sitten tuli heikompi kymmenen minuutin jakso, jonka aikana kakkosen hyökkäyksessä häärinyt Jashar Balinca taikoi 2+1 tehot hatustaan. Lukuunottamatta synkkää kymppiä, edustuksen pelaaminen näytti vuodenaikaan nähden hyvältä.

Pelin ykköshahmo oli Jani Lehtinen, jonka all around performance oli moitteeton. Ensimmäisellä puoliskolla loukkaantuneen Jeremias ERikäisen tilalle toppariksi ja jälkimmäisellä reilu puoli tuntia omalla paikallaan vasemmalla laidalla, josta Kiikalan karhu murjoi kaksi hällyä. Ottelun loppu taas puolustuslinjassa oman joukkueen pelaamisen stabiloijana. Perusduunarin peruspäivä. Mohammed Ali oli pirteällä pelipäällä avausjakson. Kärki liikkui terävästi vastustajan puolustuslinjasta taskuihin ja selustaan. Päivän kahdesta osumasta Moun ekan tarjoili herkullisella kattauksella Valtteri Peltola ja toiseen esityön antoi Markus Aho.

W2 pyrki pelaamaan ja rakentamaan harvat hetkensä lyhytsyöttöpelillä, mutta epäreilujen jakojen myötä joutui keskittymään pitkälti puolustuspelaamiseen pallottomana. Kohtuuton ero fysiikassa; nopeudessa, liikkuvuudessa, voimassa ja kestävyydessä tulivat pelin edetessä yhä selvemmin esiin, eikä se lienyt yllätys kenellekään.

Reservin paras oli edustuslaina Jashar Balinca, joka omalla erinomaisuudellaan nyhjäsi tyhjästä kolme maalia. Kaksi kauniisti viimeisteltyä osumaa, jossa kolmosen tason puolustajia vietiin naurettavankin helposti, kuten myös esityössä, jonka jälkeen kanssapelaaja sai toimittaa pelivälineen tyhjään pömpeliin. Myös Mikko Tapaninen ansaitsi aplodinsa punaliivien keskikentällä ja kesti vertailun ykkösjoukkueen virkaveljiinsä. Edelleen kolmosen eliittiä pelipaikallaan.

Ottelun jälkimainingit

”Kun otetaan ennätysvoitto kakkosesta, voimme kai todeta olevamme valmistautumisen suhteen aikataulussa. Tämä oli kuitenkin vähän yhdessä harjoitelleen joukkueen ensimmäinen matsi ja siihen nähden tekemisemme oli kelvollista. Toki virheitä tehtiin liiaksi ja kadotettiin rationaalinen peliote, kuten myös keskittyminen omaan tekemiseen, mutta se lieni odotettavissa. Joka tapauksessa tästä on hyvä jatkaa sen suuremmitta johtopäätöksittä eteenpäin”, summasi Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho ottelun jälkeen.

Salon Wilpas – W2 7-3 (4-0), (3-3)

8min 1-0 Ali (Peltola)
11min 2-0 Ali (Aho)
26min 3-0 Mäkinen (Strekalovskiy)
41min 4-0 Jokiniemi (Strekalovskiy)
46min 5-0 Lehtinen (A.Auranen)
54min 6-0 Lehtinen (Jokiniemi)
72min 6-1 Balinca
76min 6-2 W2 (Balinca)
78min 6-3 Balinca
89min 7-3 Jokiniemi (Jakonen)