Wilppaan paketti ei kestänyt vielä täyttä aikaa (17.3.2020)

Peimari United osoittautui harjoituskauden tässä vaiheessa salolaisia valmiimmaksi kokonaisuudeksi, kun se vei 7.3 lauantaina pelatun treenimatsin tyylipuhtaasti 0-3-numeroin.

Ottelun kulku

Ottelun parhaat

Ampiaiset pörräsivät varsin tasaisissa merkeissä peimarilaisten kanssa vajaan tunnin verran. Varsinkin toisen jakson se aloitti terävästi ja olisi omalla etsikkoajallaan voinut aloittaa maalinteon, mutta toisin kävi. Kolme epäonnekasta tapahtumasarjaa ja kertaantuvia virheitä se ei saanut vierailta anteeksi ja joka kerrasta tuli opetus. Wilppaan pelissä oli kuitenkin progressiota edelliseen peliin nähden ja sen treenipanostus laitapeliin näkyi ottelussa onnistuneena kentän leveyden käytössä. Aktiivinen ote oli myös läsnä ja isännät olivat hyvin pelissä mukana ensimmäiseen takaiskuun saakka.

Wilppaan voimahahmoksi kohosi toistamiseen jämerällä puolustuspelillään vakuuttanut Ben Okafor. Kaksinkamppailuissa vahvasti voittoja vääntänyt afrikkalainen oli myös tarkka pelinavaamisessaan. Hyvä sijoittuminen ja kommunikointi virkaveljiensä kanssa on jo alkanut rakentamaan toimivaa puolustuslinjaa. Halikkolaisnuori Jare Roos tuli vaihdosta kehiin tyylilleen uskollisen pirteästi. Ennakkoluulotonta etenemistä pallolla osoittaen hyvän räjähtävän nopeutensa sekä väkevät 1v1-taidot. Hyvän ja ehjän alkutreenikauden toistaiseksi vetänyt Markus Aho oli vähintään omalla, tyydyttävällä tasollaan tarjoillen laadukkaan syöttötyöskentelynsä omiensa arsenaaliin.

Peimari tuli tutulla 4132-systeemillään tarjoillen korkeaa kahden miehen prässilinjaa, jota tuki keskikentän keskustaan träppiä viritellyt kolmikko. Vieraiden pelaaminen oli tutun suoraviivaista ja pelivälinettä pyrittiin toimittamaan ripeästi linjan taakse. United oli kokenut jonkin verran muodonmuutosta pelaajiston osalta, mutta tuttuja rungon muodosti viime kauden luottopelaajat.

Valkopaitojen paras oli kaikki joukkueensa kolme maalia viimeistellyt Joel Kirjavainen. Sähäkkä kärkimies asteli viheriölle jälkimmäisellä puoliskolla ja oli maalipaikoissaan kliininen. Tehohyökkääjän liike oli aktiivista ja juoksualoitteet teräviä. Aki Varjonen urakoi laajalla säteellä hyökkäävässä ja varsin vapaassa keskikenttämiehen roolissaan. Alati pallossa olleen herhiläisen kokonaisvaltainen tekeminen näytti pelin jälkeen vahvasti plussaa. Peimarin uudet ulkomaalaisvahvistukset Jackson ja Efram vaikuttivat myös kovilta tekijöiltä. Kaksikosta ehkä vakuuttavampi oli topparina dominoinut Jackson.

Ottelun jälkimainingit

“Eka jakso oli ihan ok ja varsinkin toisen jakson alun 10-minuuttinen väkevää pelaamista meiltä, mutta sitten teimme helpohkoja virheitä, joista vastustaja rankaisi kovalla kädellä. Harjoituspeleissä yleensä aina valmiimpi joukkue voittaa ja meidän pakettimme kesti nyt vajaan tunnin”, summasi Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho.

Kapteeniston kulmaus:

”Pelillisesti eka jakso oli todella hyvää, mutta 60 minuutin kohdalla alkoi selvästi selkäranka katkeamaan kaverin päästessä niskan päälle. Kokonaisuudessaan ekasta puoliskosta jäi kuitenkin positiivinen kuva ja toteutettiin annettuja suunnitelmia”, sai Wilpas-kapteeni Eemeli Mälkönen koottua ottelun jälkitunnelmissa.

”Toisen jakson alku oli myös hyvää tekemistä. Vastustaja teki kolme nopeeta maalia omista virheistämme”, lisäsi Jesse Jokiniemi.

Salon Wilpas v Peimari Utd 0-3 (0-0), (0-3)

55min 0-1

60min 0-2

65min 0-3

Ottelutilastot (Wilpas – Peimari Utd)

rikkeet 13 – 8
laukaukset (kohti/yht) 6/10 – 5/10
paitsiot 0 – 6
kulmat 2 – 4
pallonhallinta 43% – 57%

Wilppaan tähdet

*** Ben Okafor

** Jare Roos

* Markus Aho