BK-46 taipui Keltamustan käsittelyssä (24.3.2019)

Kakkosesta tippunut BK-46 joutui tunnustamaan Salon Wilppaan maalin verran paremmaksi, kun joukkueet kohtasivat 9.3 lauantaina Salon Urheilupuistossa harjoitusottelun muodossa. Ampiaisten ja pelin ainoasta maalista vastasi Markus Kuivala.

Ottelun maali

Ottelun parhaat

Raitapaitojen pallonhallinta läpi ottelun oli suvereenia, vaikka se ei pystynytkään esittämään täydet 90 minuuttia kontrolloitua pallollista puoltaan. Avausjakson dominanssi johti kuitenkin ansaittuun johtomaaliin, joka jäi myös ottelun voitto-osumaksi. Ensimmäisen 45-minuuttisen aikana Keltamustan paketti kokonaisuudessaan oli hyvä ja monipuolisen hyökkäämisen lisäksi kentällä toistui Wilppaalle ominainen korkea prässi, jonka kanssa karjaalaisilla vierailla oli suuria vaikeuksia. Toinen puolisko olikin aikamoista sekamelskaa, joka johtui vaihtoruletista, jota salolaiset pyörittivät.

Ampiaisten parhaaksi itsensä torjui maalivahti Joonas Kontkanen. Ensimmäisellä jaksolla Jonen rooli korostui alimmaisena liberona, jossa erinomainen pelinavaaminen tuikki nuoren veskarin kiintotähtenä. Jälkimmäisellä 45-minuuttisella Kontkanen venyi kerta toisensa jälkeen vieraiden yritysten eteen ja oli Wilppaan tappiottoman harjoituspelikauden takuumies. Kokonaisuutena virheettömän vahva suoritus. Pelin ainoasta maalista vastannut Markus Kuivala oli kahden tähden arvoinen. Syöttöprosentit jäivät vielä odottamaan parempia päiviä, mutta vahva kaksinkamppailupelaaminen ja pallottomana katkominen olivat tällä kertaa Kuiviksen kovaa valuuttaa. Jesse Jokiniemi täydensi Keltamustan päivän trion perussetillään, tyypillinen setti järkeviä, peliä eteenpäin vieneitä ratkaisuja ja läjä komeita ohituksia.

BK-46 yritti prässätä ylhäältä, mutta tuli toistuvasti ulospelatuksi, jolloin prässilinjakin valui astetta passiivisemmaksi ja staattiseksi. Selvästi Karjaa ei myöskään ollut ihan mukavuusalueellaan pitkine, pallottomine jaksoineen. Linjapuolustamisissa oli aikamoisia rakoja ja kotijoukkue pääsikin vyöryttämään hyökkäyksiään varsin laajalla säteellä. Vieraat pääsivät paremmin peliin isäntien sekoillessa oman pallollisen pelinsä kanssa toisella jaksolla. BK:n pelin parasta antia olikin äärettömän nopeasti lähteneet vastahyökkäykset, joissa kokeneet kakkosen jyrät Astrada, Brain ja kumppanit näyttivät omaa erinomaisuuttaan.

Vieraiden paras oli John Fagerström. Pitkänhuiskea hyökkääjä hääri laajalla säteellä osoittaen erinomaisuuttaan ilmatilassa ja pallolla. Taitava pelimanni veivasi ja loi muutaman maukkaan paikan pelikavereilleen, pelaten hyvän kokonaisuuden. Pelaajavalmentaja Oscar Hafström oli mies paikallaan topparina. Vahva katkoissa ja rationaalinen avauksissaan. Tämän päälle hyvää ohjaamista ja omien joukkojen piiskaamista. Seuraan palannut Nicholas Brain tuntui olevan vielä vähän talviterässä, mutta väläytteli kiistatonta lahjakkuuttaan. Räjähtävä nopeus yhdistettynä ääritaitavaan 1v1-pelaamiseen antaa Karjaan kannattajille vielä paljon ilonaiheita tulevalla kaudella.

Ottelun jälkimainingit

“Tyypillinen harjoituskauden peli, jonka sisällä on kaksi eri peliä. Ensimmäisen jakson totaalikontrolli ja toisen jakson sekamelska. Kertoo vain siitä, missä mennään valmistautumisemme suhteen, eikä luonnollisesti kaikki voikaan olla vielä valmista. Analysoimme tämän, otamme hyvät jutut talteen ja kehitämme keskeneräisyyttä valmiimpaan suuntaan”, yhteenlaski Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho kotimatkallaan.

Salon Wilpas – BK-46 1-0 (1-0), (0-0)

25min 1-0 Kuivala

Ottelutilastot (Salon Wilpas – BK-46)

rikkeet 12 – 14
laukaukset (kohti/yht) 8/12 – 6/14
paitsiot 2 – 8
ylärimat/tolpat 0/1 – 0/1
kulmat 8 – 9
kelt.kortit + pun.kortit 2+0 – 2+0
pallonhallinta 70% – 30%

Wilppaan tähdet

*** Joonas Kontkanen

** Markus Kuivala

* Jesse Jokiniemi