Onnetar ei hymyile Wilppaalle

Wilpas hävisi sunnuntai-illan ottelun jalkapallon kolmosessa Åifk:lle 0-6 (0-3). Onnetar tuntuu hylänneen Wilppaan, sillä niin huonoa tuuria tuntuu joukkueella tällähetkellä olevan. Jo edellisessä Hammarland pelissä ei pallo tuntunut pomppivan kotijoukkueelle, mutta sunnuntai-ilta oli vieläkin murheellisempi, tosin vastustajan hyvyyttäkään ei pidä aliarvioida.

Sunnuntai-illan kolmosen ottelu Wilpas-Åifk alkoi molemmin puolin hieman tunnustellen. Alun pienen hapuilun jälkeen Wilpas pääsi otteluun kiinni nopeammin. Wilpaan ollessa vahvempi kaksinkamppailutilanteissa ja sai näin otteen pelistä. Ottelun ensimmäisen 30 minuuttin aikana kotijoukkue murtautui muutaman kerran vaarallisesti vierailijoiden rangaistusalueelle ja sai näin painetta Åifk:n maalille. Hyppysellinen onnea ja ottelu olisi voinut olla kotijoukkueelle 1-0 tai 2-0!

Kaikki näytti valoisalta kotijoukkueen kannalta, kunnes Åifk sai kulmapotku vasemmalta, kotijoukkueelta huono purku ja vielä miesvartioinninkin pettäessä Jarno Auremaa pääsee laukaisemaan 1-0 voittomaalin, peliä oli pelattu 32 minuuttia. Avausosuman jälkeen pallo ei enää pomppinut wilppaalle, mutta vastustaja pääsi vielä lisäämään johtoaan. 2-0 kun ottelua oli pelattu 39 minuuttia ja sama mies asialla. 3-0 osuma syntyi vain kaksi minuuttia myöhemmin maalin teki tällä kertaa Jaakko Utriainen. Utriainen osui vielä toistamiseen toisella jaksolla, kun hän viimeisteli illan viimeiseksi jääneen osuman 6-0. Åifk:n kaksi muuta osumaa teki Pasi Siro.

Ensimmäisen jakson loppu oli kotijoukkueelle synkkä ja toisen jakson alku vieläkin synkempi. Vierailijat tekivät lyhyessä ajassa viisi maalia aivan liian helpon näköisesti kotijoukkueen puolustuksen ihaillessa kunniapaikalta Åifk:n hyökkääjien tehokkuutta. Åifk:n tasoista joukkuetta vastaan ei pitäisi tälläisiä "nukahduksia" sattua. Åifk on tehnyt nyt kahdessa viimeisimmässä pelissään 17 maalia ja päästänyt tasan nolla.

Puoliajalla wilppaan oli vaihsettava toppari Rauli Suomisen pois kentältä, sillä "raffen" nilkka ei kestänyt pelaamista 45min. pidempään. Jo ennakkoon kapeasta materiaalista täytyi löytää ratkaisu puolustuksen keskustaa. Valitettavasti vaihdon myötä puolustuspelaamisesta katosi syvyys sekä aimoannos pääpelivoimaa.

Lähtökohdat sunnuntain peliin olivat hieman heikot, sillä lauantai-aamupäivän peliä edeltäviin harjoitusiin osallistui seitsemän tervettä miestä eli tätä taustaa vasten oli positiivista että joukkue sai tähän kauden neljänteen kotipeliin kuitenkin kentälle 11 pelaajaa ja jopa muutaman vaihtoehdon penkille.

Lopuksi voinee todeta että menestyminen Suomen Cupissa tarkoittaa lähes aina muuttamaa tasoittavaa pistemenetystä sarjassa, joten näin 5. kierroksen cup-arvonnan tulosta odotellessa katseet ovat jo tulevan viikonlopun vieraspelissä, jota ennen saamme ehjän harjoitusperiodin ja toivottavasti voitonnälkäisiä pelureita kupongin täyteen.

Wilppaan seuraava ottelu lauantaina 26.5 klo 15 FC Boda – Wilpas, Björkbodassa.