Keltamusta risteilee Jomalaan (10.5.2019)

Wilppaan kauden ensimmäinen Ahvenanmaan reissu vie salolaiset Vikingavallenin tekonurmelle, kun isännäksi asettuu Jomala IK. 11.5 lauantain sarjaottelu alkaa klo 17:30.

Ottelun lähtökohdat

Viimeisen nousijan paikan viime kauden päätteeksi lunastaneet ahvenanmaalaiset luottivat tiiviiseen puolustuspeliin ja nopeaan vastahyökkäämiseen. Ampiaisille joukkue on tuttu aiemmilta kolmosen kausilta. Viimeksi 2016 kolmosen sarja-avauksessa pelattiin tasan 1-1 ja syksyllä raitapaidat hakivat 2-3-vierasvoitolla kolme pistettä Saloon.

Jomalaisten runko on pysynyt pitkälti samana ja merkittävin muutos lienee IFK Maarianhaminan kanssa solmittu farmisopimus, joka lähinnä koskettaa nuoria pelaajia, jotka eivät vielä liigatasolle kelpaa. Tämän kauden Länsi-Suomen kolmosen rekordi kotijoukkueen osalta näyttää yhtä voittoa, yhtä tasapeliä ja kolmea tappiota. Viime kierroksella valkonutut laittoivat Peimarin ahtaalle Sauvossa ja kärsivät lopulta maalin tappion jääden nollille.

“Heillä on nousun ja farmisopimuksen myötä vakavat aikeet olla saaren toiseksi paras miesten joukkue ja nousta nokkimisjärjestyksessä ohi FC Ålandin. Nuorekas ja liikkuva joukkue, joka tullee pyrkimään aktiiviseen peliin mielenkiintoisella, mutta vaativalla 3-4-3-systeemillä. Lähtökohtaisesti nämä pelit ovat niitä vaikeimpia ja vuosien varrella on tullut koettua kaikenlaista. Meidän pitää olla hereillä alusta asti”, tietää Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho.

Parhaat maalintekijät tällä kaudella

JIK  – 3 maalia – Lucas Eriksson

Salon Wilpas – 3 maalia – Mohammed Ali

Joukkueiden kuntopuntari (viim. 5 ottelua)

JIK DLLWL

Salon Wilpas LWWWW

Salon Wilpas team news

Ampiaisten kovan kevätvireen sai kokea viime kierroksella Paimion Haka, kun Salon Urheilupuiston tekonurmen tulostaululla loistivat 3-1-lukemat ottelun päätyttyä.

“Todennäköisesti kauden parhain pelikokonaisuutemme. Täyteläistä hyökkäämistä ja nopeaa pallon takaisin voittamista. Haka yritti katkoa ja rikkoa peliä parhaansa mukaan, mikä vähän hämmensi meidänkin peliä ja vähän haettiin parasta tempoamme. Toisella jaksolla meno olikin sitten varsin korkeaoktaanista ja lisäsimme selvästi kierroksia, jonka kyydissä vastustaja ei pysynyt ollenkaan”, kehuu Aho

Matkaan Keltamusta lähtee ensimmäistä kertaa tällä kaudella vajaalla kupongilla, kun poissaolijoiden lista on pitkä kuin nälkävuosi. Viime pelissä debytoineet Niko Stenholm ja Joonas Ojanen missaavat pelin, kuten äitienpäivää kunnioittava Jani Lehtinen. Vakiokalustosta uupuu tämän lisäksi mm. pääsykokeisiin satsaava Jesse Koskinen, Prismaliigan avaava Alexander Strekalovskiy ja akillesjännettä paranteleva Vesa Vainio. Kun samaan aikaan yhteistyöseurasta, SalPasta, irtoaa vain Jeremias Erikäinen, niin tilanne on aavistuksen normaalia haastavampi.

“Kieltämättä tilanne voisi olla parempikin, vaikkei tässä nyt mitään hädän päivää ole. Tämän sarjan voittaa paras 18+ pelaajaa, ei pelkkä avaus. Me olemme jonkin verran jo kierrättäneet rosteriamme ja meillä on paljon sarja-avausta enemmän valmiimpia pelaajia. Niillä mennään, mitä käytettävissämme on ja siihen on täysi luotto”, vakuuttaa Manu.

Haka-voiton avaukseen Wilppaan valmennustiimi joutuu suorittamaan peräti viisi muutosta, kun Eemeli Auranen ja Jeremias Erikäinen Porissa nollan pitäneen topparivaljakon. Myös joukkueen paras maalintekijä Mohammed Ali starttaa, kuten myös ensikertaa itsensä avaukseen lyövä Kevin Kreen. Paluumuuttaja, etiopialaistiikeri Bazen Mamo puolestaan tekee debyytin tämän kauden osalta.

Kiinnitä katseesi heihin:

Jesse Jokiniemi – Suomen paras piiripelaaja alkaa päästä sellaiseen messimäiseen lentoon, ettei miehen pysäyttämiseen löydy laillisia keinoja. Hakaa mielivaltaisesti pyörittänyt Taikuri pommitti kauden avausosuman kliinisesti ykköstatsilla ja ehti antamaan jo kauden neljännen maalisyöttönsä. Hokkusta ja pokkusta tulee saarella lisää!

Markus Aho“Pojan syntyessä hänet tutkittiin, kuten vanhat spartalaiset. Jos hän olisi ollut pieni tai hintelä, sairaalloinen tai epämuodostunut, hänet olisi hylätty. Heti, kun hän osasi seisoa, hänet kastettiin taistelun tulessa. Opetettiin olemaan koskaan perääntymättä tai antautumatta. Opetettiin, että kuoleminen taistelussa Spartan puolesta olisi suurin päämäärä, jonka hän voisi koskaan elämässään saavuttaa. Seitsemän vuoden iässä, kuten Spartassa on tapana, poika viedään äidiltään ja sysätään väkivallan maailmaan. Agoge, kuten sitä kutsutaan, pakottaa pojan taistelemaan, pitää hänet nälässä, pakottaa varastamaan…ja tarvittaessa tappamaan. Poikaa rankaistiin vitsoin ja ruoskin. Opetettiin olemaan osoittamatta kipua tai armoa. Testattiin jatkuvasti, heitettiin luonnon armoille. Annettiin löytää rajansa ja tahtonsa luonnon raivoa vastaan. Se oli hänen vihkimisensä. Aikansa luonnossa. Hän palaisi kansansa luo spartalaisena…tai ei ollenkaan”

Edes kolme paimiolaista ei riittänyt Taikurin pysäyttämiseen viime ottelussa!!! Kuva: Sinikka Makkonen