Keltamusta päättää kautensa juhlaotteluun (12.10.2018)

Salon Wilpas pelaa kauden viimeisen ottelunsa tulevana lauantaina 13.10 klo 14 Salon Urheilupuiston tekonurmella, kun vastaan asettuu paikallisvastustaja Someron Voima. Ottelu on samalla Salon Wilppaan jalkapallojaoston 95-vuotisjuhlaottelu ja peliin on vapaa pääsy!

Ottelun lähtökohdat

Somerolaisilla on salolaisia vastaava tilanne viimeiseen otteluun lähdettäessä, pari pykälää on mahdollisuus kohentaa loppusijoitusta, mutta vaarana on myös tippua muutaman sijoituksen verran. Nousua tai putoamista ei ole kuitenkaan tarvinnut miettiä enää vähään aikaan. Kyseessä siis puhtaasti ammattiylpeys ja kunnia, jonka Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Ahokin tiedostaa: “Tietysti loppuun asti halutaan esittää parasta antiamme ja pyrkiä sijoittumaan mahdollisimman korkealle. Onhan tässä myös paikallisekstraa ja uskoisin kummankin haluavan päättää kauden voitokkaasti. Erinomainen asetelma päätöspelille”.

Vieraat saapuvat Saloon fantastisessa formissa, valkopaitojen viimeisen viiden ottelun saldon näyttäessä neljää voittoa ja yhtä tappiota. Voima omaa myös sarjan toiseksi parhaan hyökkäyksen, 56 tehtyä osumaa, vaikka omiin taas on livahtanut peräti 51 maalia!!! Siinäpä toisaalta selitys sille, etteivät somerolaiset ole kyenneet tappelemaan tosissaan sarjan kärkisijoista ja toisaalta tuskin sitä on lähdetty tavoittelemaankaan.

“Kokenut runko, taitavilla pelaajilla. Pyrkivät pallonhallintaan ja kontrolloituun pelaamiseen, joka sitten usein hajoaa vajaan peruskunnon ja puutteellisen fysiikan myötä kaaokseksi. Heillä on vaarallisia pelaajia hyökkäyspäässä, joiden kanssa meidän on oltava äärettömän tarkkoina ja toisaalta pystyttävä vastaamaan pallonhallintaan”, näkee Aho.

Parhaat maalintekijät tällä kaudella

Salon Wilpas – Jesse Jokiniemi – 11 maalia

SoVo – Mikko Halonen & Alimamy Jalloh – 11 maalia

Salon Wilpas team news

Raitapaidat palaavat kotiyleisönsä eteen 0-2-vierasvoitto takataskussa SC Wolvesista. Reilu viikko sitten Pajbackalla oteltu tappelupeli eteni pitkälti salolaisten komennossa, mutta lopussa paraislaiset nostivat miehiä ylös ja paiskoivat pitkiä palloja boksiin, jotka aiheuttivat hämminkiä. Ne Ampiaiset kuitenkin selvittivät ja ratkaisivat ottelun Mohammed Alin niitatessa lopullisen ratkaisun.

“Taktisten muutosten jälkeen olemme pelanneet paljon parempaa kontrolloitua hyökkäyspelaamista ja saavuttaneet paremman tasapainon kenttäryhmitykseemme. Viimeisistä kuudesta pelistä vain Masku-kamppailu on ollut meiltä tasollisesti huono. Muissa olemme olleet vastustajia pallollisesti parempia. Siksi me haluaisimme kauden vielä jatkuvan pitkälti marraskuulle, kun taas kulkee”, hymähtää Manu.

Tulevat isännät ovat päässeet harjoittelemaan yli 20 miehen vahvuudella menneen viikon ja kaikki on katettu grande finalea varten. Päätöspelin missaavat pitkäaikaistoipilaat: Vesa Vainio (pohje), Eemeli Auranen (polvi) ja Matti Saario (polvi). Myös flunssakuumeen kourissa ollut Onni Vesterinen parantelee paikkojaan jo seuraavaa kautta silmällä pitäen. Kupongille palaavat Alexander Strekalovskiy ja Markus Kuivala.

Keltamustan avaukseen tulee vain kolme muutosta, kun SC Wolves-pelin missanneet Strekalovskiy ja Kuivala nappaavat paikkansa startista. Tämän lisäksi flunssan kourissa alkuviikon ollut Olli Jakonen tekee tilaa Mohammed Alille kärjessä. “Me olemme löytäneet hyvän ja toimivan paketin uudestaan ja kehittäneet peliämme palvelemaan paremmin vahvuuksiamme. Haluamme ehdottomasti palkita kannattajamme voitolla ja voittaa tämän upean seuran juhlavuotispäivänä”, päättää Salon Wilppaan päävalmentaja.

Kiinnitä katseesi heihin:

Jani Lehtinen – Kiikalan karhu kohtaa entisen seuransa ja ilmassa tuoksahtaa ekstralatinki. Jäätävässä vireessä treeniviikon viilettänyt Bale on valmiina tekemään absoluuttisen kaikkensa, että raitapaidat jättävät kentän 3 pistettä rikkaampana!

Mikko Tapaninen – Ikinuori dynamo on ilmoittanut päättävänsä tähän kauteen, mutta syytä moiseen hassutteluun ei ole. Voisiko makoisa päätöspelin voitto virittää Perttelin Kratoksen yhdelle lisävuodelle?

Tomi Kuokkanen – Wilpas-kapteenin panos loppukauden hurjistelussa on kiistaton. Edelleen pelipaikkansa aatelia, mutta kilometrejä on mittarissa ja tulevaisuudesta ei olla keskusteltu. Mahdollisesti viimeinen esiintyminen rakkaassa raitapaidassa?!

Jani Lehtinen haluaa rokottaa vanhaa joukkuettaan!

Mikko Tapaninen tekemässä sitä, missä mies on sarjan eliittiä!

Kapteeni Tomi Kuokkasen pallovarmuus ja pelinavaaminen ovat edelleen sarjan kiistatonta huippua.