Keltamusta matkaa kauden ekaan reissupeliin Poriin (13.4.2019)

Salon Wilpas kohtaa TOVEn kauden ensimmäisessä vieraspelissään. Porin Urheilukeskuksen tekonurmella käytävä Länsi-Suomen miesten kolmosen sarjaottelu pelataan sunnuntaina 14.4 klo 17:30.

Ottelun lähtökohdat

Turun ja Satakunnan piirien yhdistyessä Länsi-Suomen piiriksi, tuli Toejoen Veikot sarjaan mukaan. TOVE sijoittui viime kaudella Wilppaan kanssa tasapisteissä, mutta huonommalla maalisuhteella sarjan 8.sijalle. Salolaiset olivat kiperiä vastustajia toejokilaisille, sillä viime kauden kamppailut menivät ensin Salossa Wilppaalle 3-1-lukemin ja syksyllä pinnat tasattiin Toejoella numeroin 1-1.

TOVEn runko on pitkälti sama, se ei ole kokenut juurikaan pelaajamenetyksiä. Tulopuolella on muutama paluumuuttaja, joista merkittävin lienee FC Jazzin kapteenina viime kaudella toiminut puolustaja Toni Kuusela. Harjoituspelirintamalla se oli tutun aktiivinen aloittaen jo -18 joulukuussa treenipelit. Kahdeksan harjoituspelin rupeama jätti saldoksi 4 voittoa ja 4 tappiota. Tulevat isännät ovat mukana myös Suomen Regions’ Cupissa ja 1.kierroksella turkulainen ÅFC (4div) kaatui 2-1. Kauden avauspelissä 6.4 TOVE vuorostaan taisteli hyvin Peimari Unitedin vieraana, mutta kaatui lopulta tuloksen ollessa silloinkin 2-1.

“Tiukkoja olivat molemmat pelit viime vuonna ja heillä on kokenut, tasainen ydinrunko, joista osa on hiljaittain vielä pelannut korkeammallakin tasolla. Oikeastaan varmaan lähdemme hyvin samankaltaisista lähtökohdista, kun molemmat hävisivät avausottelunsa. Molemmille varmasti maittaisi voitto ja uskon edessä olevan kiivas kamppailu siitä”, ennakoi Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho.

Parhaat maalintekijät viime kaudella

TOVE – 11 maalia – Kalle Marttila

Salon Wilpas – 11 maalia – Jesse Jokiniemi

Salon Wilpas team news

Ampiaiset hermoilivat kotiyleisönsä edessä viikko sitten aluksi, kunnes pääsivät normaaliin rytmiinsä kiinni. Tasaisessa kamppailussa todellisilla maalipaikoilla ei juurikaan mässäilty. Salon Wilpas jätti rankkarinsa hyödyntämättä, kun taas Åbo iski kulmapotkusta ja se oli myös joukkueiden päivän kunnon ero.

“Åbo tuli meitä vahvemmin ottelun alkuun, kun me hätäilimme turhaan pallon kanssa. Pelin vanhetessa päästiin omaan tekemiseen paremmin kiinni ja rytmi löytyi ainakin hetkittäin. Meillä oli tilaisuutemme siinä missä vastustajallakin ja tällä kertaa me emme onnistuneet paikoissamme. Parannettavaa jäi sekä pallollisena että pallottomana”, analysoi Aho.

Salolaisten Porin reissulta uupuvat varmasti ainakin Alban Sadikaj, joka teloi varpaansa ÅIFK-pelissä, yhä takareisivammaa paranteleva Henri Makkonen, työkiireinen Joonas Ojanen sekä influenssaan sairastunut Aleksander Strekalovskiy että reiden valmistavissa treeneissä loukannut Jesse Koskinen. Yhteistyöseuran, SalPan, lupaavista salolaisnuorista matkaan lähtevät Jeremias Erikäinen, Akseli Auranen sekä Severi Jaatinen. Eemeli Auranen puolestaan palaa pelaavaan kokoonpanoon lievän kantapäävamman selätettyään.

“Harjoittelimme menneellä viikolla pieniä hienosäätöjä pelinavaukseemme, joiden uskomme antavan meille lisää aseita aiheuttaa ongelmia vastustajalle ja toisaalta monipuolistaa peliämme. Tarkoitus on kauden mittaan kehittyä jatkuvasti joukkueena. Avaukseen tulee neljä muutosta, joista vain yksi on pakollinen. Pienistä viilauksista on kyse”, valottaa Manu.

Kiinnitä katseesi heihin:

Mohammed Ali – Arabitaiteilija, jonka jalkoja pallo palvelee kuin muslimi koraaniaan. Moun vahva harjoituskausi otti takapakkia takareiden kirratessa, mutta nyt Salon sulttaani on valmis esittelemään osaamistaan. Maalivaara!

Otto Mäkinen – Mäxy välkkyi viikko sitten omalla laidallaan tutulla draivilla, eikä meno ole onnistuneen debyytin jälkeen ainakaan treeneissä hidastunut. Boy Wonder, remember the name!!!

Mäxy vie pääpallon kokeneelta kolmosen jyrältä, Åbon Cuong Tranilta (Kuva Sinikka Makkonen)