Ampiaiset hakevat paluuta voittokantaan (13.6.2019)

Neljän voitottoman ottelun putkessa seilaava kotijoukkue hakee muutosta kurssille 14.6 perjantaina, kun TPK saapuu Salon Urheilupuiston ylänurmelle. Länsi-Suomen kolmosen sarjamatsi käynnistyy klo 19.

Ottelun lähtökohdat

Viime vuonna vasta 9.sijalle jäänyt kolmosen vakiokasvo haki radikaalia muutosta tähän kauteen uudistamalla valmennuksensa ja haalimalla muutaman pelaajan rosteriinsa. Alku lupasikin oikein hyvää kautta, kun se nuiji sarja-avauksessa RaiFun 3-0 ja antoi seuraavalla kierroksella JyTylle kyytiä lukemin 1-4. PaiHalle kärsitty kotitappio syöksi Kerhon ankaraan ränniin, josta se ei ole vieläkään päässyt kuiville, vaan tappioiden sarja on venynyt peräti kahdeksan ottelun pituiseksi!

”Kun selailee heidän pelaajaluetteloaan, ei voi kuin ihmetellä tulosten heikkoutta, koska joukkueessa on laatumiehiä laajalla rintamalla. Viime kaudella he pelasivat silloisen valmentajansa alaisuudessa tyhmänrohkeaa peliä, joka oli riskialtista ja täysin päätöntä korkealla prässi- ja puolustuslinjalla leikkimistä. Ilmeisesti homma ei ole kuitenkaan ollut täysin valmentajasta kiinni”, arvioi Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho.

Parhaat maalintekijät tällä kaudella

Salon Wilpas – 4 maalia – Mohammed Ali & Kevin Kreen

TPK – 4 maalia – Jyri Sundin

Joukkueiden kuntopuntari (viim. 5 ottelua)

Salon Wilpas WDLLD

TPK LLLLL

Salon Wilpas team news

Kapealla rosterilla viime kierroksella Taponkedossa kuukauden kolmosen ottelussa taistellut Keltamusta jäi loppujen lopuksi tasapeliin Maskun vieraana ja suussa maistui tappion katkera kalkki.

”Joku saattoi olla tyytyväinen yhteen pisteeseen, mutta se joku ei ollut meidän kopista. Pelasimme kauden parhaimman puoliajan, jonka avulla ansaitsimme 0-2-taukojohdon, joka olisi rehellisyyden nimissä voinut olla suurempikin. Ohuella penkillä emme kuitenkaan kyenneet voittamaan väsymystä ja Masku tuli tasoihin. Kaksi hävittyä pistettä”, summaa tulokseen pettynyt Aho.

Kerhoa isännöimään raitapaidat lähtevät aavistuksen leveämmällä kokoonpanolla, vaikka viikon aikana on tullut pahoja poisjääntejä Otto Mäkisen loukatessa olkapäänsä sekä viime hetkillä Markus Kuivalalle noussut kuume. Yhteistyöseurasta, SalPasta, ei heru Joutseniakin riivaaman loukkaantumissuman keskellä ketään ja Masku-pelissä mukana olleet Joonas Ojanen, Elias Minks ja Mikko Tapaninen ovat outissa. Helpotusta tilanteeseen tuovat Mohammed Alin, Jesse Koskisen, Alban Sadikaj’n sekä Vesa Vainion paluut. Kakkosjoukkueesta mukana ovat edustuksen monivuotinen kapteeni Tomi Kuokkanen sekä Matias Willgren.

”Ikäviä poisjääntejä ikävällä hetkellä, kun tärkeistä pisteistä ja asetelmista syyskierrosta vastaan pelataan. Kuten aina, me olemme kääntäneet kivet ja raapineet kasaan sen, minkä tässä kohdassa kokoon voi raapia. Selvästi Masku-peliä parempi pelaajatilanne ja se antaa meille optioita myös omaan pelaamiseemme ja ottelun lähestymistapaan”, realisoi Manu.

Kiinnitä katseesi heihin:

Kevin Kreen – Fyysinen ihmelapsi iski Maskun verkkoon kaksi kliinistä reppua ja irtosi päällystakeistaan naurettavan helpolla. Saako maalitehtailu jatketta TPK:ta vastaan?

Jesse Jokiniemi – Taikuri dominoi yksilötasolla Maskun entisiä liigamiehiä ja oli kaikessa tekemisessä valovuoden parempi, joka näkyi Kaupin, Haritun ja Koivusen turhautumisena ja kintuille potkimisena. Sekään ei illusionistia hidastanut, vaan sarjan paras näytti, mitä sarjan parhaan pelaajan tekeminen parhaimmillaan on. The best of the best.

It’s so easy, Kevin Kreen, Wilppaan merikotka levittelee siipiväliään jälleen yhden isketyn lisähällyn merkiksi. (Kuva: Sinikka Makkonen)

Kun Taikuri hymyilee on vastustajan syytä olla erittäin huolissaan! (Kuva: Sinikka Makkonen)