Wilpas vastaan Weikot Salon Urheilupuistossa (14.9.2018)

Keltamustan puntariin saapuu lauantaina 15.9 Turun Weikot, kun Länsi-Suomen kolmosen sarjaottelu käydään Salon Urheilupuiston tekonurmella. Matsin aloitusajankohta on klo 14.

Ottelun lähtökohdat

TuWe on keikkunut läpi kauden putoamisviivan tuntumassa, molemmilla puolilla. Ennen lauantain kohtaamista turkulaiset ovat 21 pisteellään sarjan 12.sijalla, tosin turvapaikan siintäessä pisteen päässä. 1.6 Raunistulassa Ampiaiset kävivät ryöstöretkellä ja poimivat täydet pisteet varsin keskinkertaisella esityksellä, Tomas Vuorirannan tuikatessa pallon pömpeliin 82.minuutilla.

“TuWe teki pelistämme hidasta ja Raunistulan pieni ja kova tekonurmialusta eivät auttaneet agendaamme yhtään sen enempää. Kova luonnetesti kuitenkin joukkueellemme, joka voitti vaikeudet ja yhden miehen alivoiman, Sashan lentäessä silloin pihalle, muistelee Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho.

Jos Wilppaan syyskausi on ollut nihkeä, on se sitä ollut Weikoillekin. Syksy starttasi lupaavasti kahdella voitolla, mutta sen jälkeen pisteet ovat olleet kortilla. Viiden tappion putki meni poikki viime kierroksella, kun turkulaiset onnistuivat pelaamaan Piffenin kanssa tasan 2-2. Paria repsahdusta lukuunottamatta TuWe on hävinnyt pääosan peleistään maalilla tai kahdella ja Aho muistuttaakin TuWen vahvuuksista: “Tiiviisti kolmessa linjassa puolustava, omalle puoliskolle vedetty 4-4-2-falangi, joka pyrkii ohjaavaan prässiin. Joukkueen profiili on nuorekas ja hyväkuntoinen. He eivät ehkä ole sarjan taitavin joukkue, mutta korvaavat sen kovalla tsempillä ja taisteluilmeellä”.

Parhaat maalintekijät tällä kaudella

Salon Wilpas – Jesse Jokiniemi – 9 maalia

TuWe – Niclas Forss – 12 maalia

Salon Wilpas team news

Salon Wilpas jatkoi vahvoja pelillisiä otteitaan Äijänsuon stadionilla sarjakärki Rauman Pallo-Iirojen vieraana ja koki pienimuotoisen oikeusmurhan 1-0-tappiona. Tasaisen avauspuolikkaan murheenkryyniä oli paha nukahdus kotijoukkueen kulmassa, joka johti lopulta pelin ainoaan osumaan. Jälkimmäisellä 45-minuuttisella raumalaisia dominoineet Ampiaiset loivat tukun maukkaita maalipaikkoja, mutta erinomaisistakaan tonteista huolimatta pelivälinettä ei saatu verkon perukoille.

“Ei se paljon lämmitä, että vastustaja kehuu ja ylistää suoritustamme, jonka tiesimme muutenkin pelin jälkeen erinomaiseksi. Tulos on kuitenkin se, mikä määrittelee palkinnon ottelusta. Ei kukaan muista Iirojen sarjanoustessa, että olivat vaikeuksissa kanssamme 9.9 sunnuntaina. Toki meidän paluumatkamme oli helpompi, siinä missä valmistautuminen lauantain TuWe-peliinkin”, toteaa Manu.

Mennyt treeniviikko on ollut vauhdikas ja harjoitusten pienpelit on menty kovalla sykkeellä ja sääntöjen rajamailla. Kotijoukkueen loukkaantumiset ovatkin kovien treenien myötä tulleita ja lauantain peli jää väliin mm. pohjevaivaiselta Vesa Vainiolta ja takareitensä loukanneelta Mohammed Alilta. Lisäksi Niko Helminen painaa ylitöissä ja Jani Lehtinen kärsii yhden ottelun pelikieltoaan. Iloisia palaajia pelaavaan kokoonpanoon ovat kuitenkin Niko Stenholm, Valtteri Peltola, Jesse Koskinen, Henri Makkonen ja Nuutti Kahila.

“Me olemme monesti todenneet leveän materiaalimme vahvuuden ja nytkin meillä on kaikki balanssissa lauantain peliin. Tällä tasolla poissaoloilta ei voi välttyä. Tärkeintä on kuitenkin jatkaa hyvää peli-ilmettä ja virettämme, joka starttasi TPK-pelistä. Taktiset muutokset ovat tuoneet peliimme haluttuja aspekteja ja kahden viime pelin kokonaisuuksiin olemme olleet joukkueen kanssa erittäin tyytyväisiä”, painottaa Salon Wilppaan ykköskäskyttäjä.

Kiinnitä katseesi heihin:

Olli Jakonen – Häikäisevä peli Raumalla. Dominoiden ilmassa, vieden raumalaistoppareilta pääpallovoittoja välillä naurettavankin helposti, ja maassa, harhauttelemalla ja linkittämällä joukkuetovereita ihanaisella tatsilla. Käsittämättömän hyvä hyökkääjä!

Markus Kuivala – Siirto laituriksi toi Kuiviksen parhaat ominaisuudet esiin. Vastustajaa mielellään nöyryyttävä taituri pystyy ohittamaan vastustajansa, tarjoilemaan laatupalloa boksiin ja jysäyttämään megapomminsa häkkiin!

Mikko Tapaninen – Lopettamispuheilla leikkinyt Perttelin päällikkö on otteissaan yhtä vakuuttava kuin kymmenen vuotta sitten. Ilkeä palloroisto riistää pelistä toiseen palloja vastustajilta ja kontrolloi keskikenttää vahvalla kahden suunnan pelaamisellaan. Still T.A.P.S.A.!!!

Opa on osoittanut olevansa nuoresta iästä huolimattaan sarjan parhaita keskushyökkääjiä

Tapsa tarjoilemassa pertteliläistä vieraanvaraisuutta

Kuivis jättänyt jälleen kerran pari vastustajaa ihmettelemään pallotaituruuttaan