Otteluennakko: 16.5.2019 Salon Wilpas v SoVo

Otteluennakko: 16.5.2019 Salon Wilpas v SoVo

Wilpas isännöi kauden ensimmäistä paikalliskamppailua (15.5.2019)

Keltamusta mittelee Someron Voiman kanssa ensimmäisestä ”paikallisherruudesta” tulevana torstaina 16.5, kun Länsi-Suomen miesten kolmonen jatkuu. Naapurikuntien derby starttaa klo 19:00.

Ottelun lähtökohdat

Someron Voima sijoittui viime kaudella komeasti sarjanelosiksi iskien toiseksi eniten maaleja koko sarjassa. Oman pään vuotaminen pudotti valkopaidat kuitenkin kärkikamppailusta. SoVo oli myös viime kaudella Piffenin lisäksi se toinen joukkue, joka pystyi voittamaan Wilppaan molemmilla kierroksilla.

”Somerolla sakkasi hyökkäyspelimme ja Salossa heitettiin täydellisessä kontrollissa ollut matsi roskakoriin ja hävittiin lopulta 4-5. Yksi valmennusurani pohjanoteerauksista, joka jätti pahasti hampaan koloon kalavelkoja. Onneksi urheilu ja tässä kohtaa jalkapallo tarjoaa aina mahdollisuuden revanssiin”, muistuttaa Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho.

SoVo on kokenut jonkin verran muutoksia pelaajarosterissaan ja muukalaislegioonasta on poistunut ainakin Nicholas Brain, Hakalan veljekset ja molemmat Jallohit. Uusia naamoja vieraiden palkka-armeijassa ovat mm. Shutsa A Lody, Sampha Kamara, Djibril Lakh, Eduardo Rodriguez ja Kim Louhisto. Vuoden 2019 Kolmosen paikallisvastustaja aloitti kahdella voitolla, jota on seurannut kolme tappiota. Maalia somerolaiset eivät ole myöskään viimeisissä kolmessa matsissa tekemään.

”Kokeneita pelimiehiä ylemmiltä tasoilta, joita ei enää niin treenaaminen tai tavoitteellinen toiminta kiinnosta, mutta voisivat edelleen taitonsa puolesta vetää korkeammallakin. Pääpaino nyt enempi kuntoilussa ja hauskanpidossa kuningaslajin äärellä ja tyylillä voitolla yöhön. He pelaavat parhaimmillaan todella tyylikästä hyökkäyspeliä, jossa on vauhtia, taitoa ja komeita kombinaatioita ja sen kanssa meidän on oltava tarkkana. Meidän pitää pystyä pitämään palloa ja juoksuttamaan heitä mahdollisimman paljon”, näkee Aho.

Parhaat maalintekijät tällä kaudella

Salon Wilpas – 4 maalia – Mohammed Ali

SoVo – 3 maalia – John George Digha

Joukkueiden kuntopuntari (viim. 5 ottelua)

Salon Wilpas WWWWW

SoVo WWLLL

Salon Wilpas team news

Keltamustan Armada ei ota pysähtyäkseen ja kauden viides voitto tuli Jomalasta armottomalla taistelulla miehen vajaalla numeroin 0-2. Sarjan kovakuntoisimman joukkueen voitto oli samalla jo peräti viides perättäinen!

”Tästä täytyy nyt nauttia, koska putkemme ei tule jatkumaan loputtomiin. Menemme pelin kerrallaan ja katsotaan mihin se meidät vie. Saarella oltiin lirissä vastustajan, jolla oli tuomarikolmikko puolellaan, kanssa. Tasamiehistöllä ei ollut hätää, mutta vajaalla punnittiin selkärankaamme, joukkuehenkeämme ja sydäntä. Ja sitä meiltä löytyi. Tärkeät kolme pistettä meille ja hyvä testi pallottomalle tekemisellemme”, noteeraa Manu.

Jos JIKin vieraana oltiin aavistuksen vajaavaisella kupongilla, niin Voimaa vastaan isketään jälleen kaikki uuniin ja tärkeitä palaajia pelipäivän kokoonpanoon on useita. Risteilyn missanneet Alexander Strekalovskiy, Niko Stenholm, Jani Lehtinen, Jesse ja Teemu Koskiset sekä Vesa Vainio palaavat Ampiaisten käyttöön. SoVon kohtaamisen hukkaavat Joonas Ojanen, Tomas Vuoriranta sekä kahden ottelun pelikieltoa kärsivä Jashar Balinca.

Starttiin kotijoukkue iskee neljä muutosta, kun saarella kokeiltu formaatio lentää roskakoriin. Strekalovskiy, Stenholm, Lehtinen ja Otto Mäkinen palaavat kaikki avauskokoonpanoon.

”Viime ottelun anti on paljon muutakin kuin 3 pistettä ja sen aisti paikan päällä ja paluumatkalla. Joukkue on tällä hetkellä todella hyvässä formissa ja hyvin yhtenäinen. Meillä kaikilla on yhteinen päämäärä, jonka haluamme saavuttaa. SoVo on toisenlainen mittari sille, miten olemme kehittyneet viime vuodesta”, uskoo Ampiaisten ykköskäskyttäjä.

Kiinnitä katseesi heihin:

Kristian Viitanen – Saarella kolmemetriseksi kasvanut liimanäppi, joka on ollut todellinen muuri Salon Wilppaan veräjällä. Puolustuksen lukko ja komentaja, joka pitää rivit järjestyksessä ja kontrolloi omaa aluettaan. Luottovahti, joka antaa joukkueelleen mahdollisuudet taistella voitosta.

Mohammed Ali – Joukkueensa paras maalintekijä painoi harjoituskaudella Salohallin juoksusuoraa työtä pelkäämättä ja on nyt fyysisesti terävässä tikissä. Kaikki tekeminen on nopeampaa, kestävämpää, vahvempaa ja parempaa. Taitava, ovela ja yllätyksellinen Salon Salah!

Wilppaan vartija: Krisu on ehtinyt torjua jo kolme nollapeliä tällä kaudella! Kuva: Sinikka Makkonen