Keltamusta käy sarjakärjen kimppuun (18.6.2019)

Salon Wilpas koittaa aiheuttaa Peimari Unitedille ensimmäisen kotitappion sitten vuoden 2017, kun Länsi-Suomen kolmosen sarjaottelu tuo joukkueet yhteen. Matsi starttaa OP-hakkispaanalla klo 19.

Ottelun lähtökohdat

Viime kauden Länsi-Suomen kolmosessa vasta kuudensiksi sijoittuneet peimarilaiset ovat aloittaneet tämän kauden rytinällä. 10 ottelun tappioton putki katkesi kuitenkin viime kierroksella, kun FC Åland järkytti tulevaa kotijoukkuetta saarella lukemin 3-0. Unitedin valuuttaa on tällä kaudella ollut kivenkova puolustus, joka on sallinut omiin vain 6 takaiskua 11 ottelussa!

”Yhtenäinen joukkue, joka koostuu oman kylän pojista, joita buustaamaan on hankittu täysipäiväiset futisammattilaiset: neljän portugalilaisen muodostama ammattivalmennustiimi sekä ainakin neljä palkkaa vastaan potkivaa vahvistusta. Kuten totesin jo viime kaudella, tällaisella kattauksella täytyy olla vain ja ainoastaan yksi tavoite; nousu”, painottaa Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho.

Parhaat maalintekijät tällä kaudella

Peimari Utd – 4 maalia – Edgar Mastianica, Samuli Vihervirta & E.Ibrahimi

Salon Wilpas – 4 maalia – Mohammed Ali & Kevin Kreen

Joukkueiden kuntopuntari (viim. 5 ottelua)

Peimari Utd WDDWL

Salon Wilpas DLLDL

Salon Wilpas team news

Käsittämättömän loukkaantumissuman riivaama Wilpas kärsi viime kierroksella ottelun tapahtumiin nähden kovan 0-4-kotitappion sarjan häntäpäässä lymynneelle TPK:lle.

”Me olimme yksinkertaisesti huonoja ja teimme peruspelaamiseen liittyen asioita kohtuuttoman paljon puutteellisesti. Loppulukemat eivät tietenkään kerro koko totuutta ottelunkulusta, mutta riittävästi. Ala-arvoinen suoritus joukkueena, ei niinkään yksilökohtaisesti”, tiivistää Manu.

Jo viiden ottelun voitottomaksi sarjaksi venyneen rännin katkaiseminen on luonnollisesti raitapaitojen ykkösmissio Sauvossa ja siihen se saa taas astetta viime peliä paremman pelaajakollektiivin. Omien loukkaantumisten kanssa painiva yhteistyöseura, SalPa, ei pysty kiperässä tilanteessa antamaan apuja, Otto Mäkisen olkapäästä odotetaan tuloksia ja Teemu Kesänen nauttii fetasta ja oliiveista Santorinin auringon alla. Messeviä palaajia Ampiaisten iskukykyyn ovat eliittitopparit Joonas Ojanen ja Niko Stenholm ja kuumeen vuoksi viime pelin missannut Markus Kuivala. Mikko Tapaninen ja Tomi Kuokkanen vahvistavat edustusta kakkosjoukkueesta.

”Treeniviikkomme oli onneton, emmekä juuri saaneet tehtyä riittävästi taktista harjoittelua, että voisimme iskeä uuden systeemimme Peimari vastaan, mutta parempi pelaajatilanne antaa meille vaihtoehtoja. Meidän näkövinkkelistä tauko saisi tulla jo, että saisimme rivimme parsittua kasaan. Me lähdemmekin nöyrinä altavastaajina haastamaan, mutta emme kumartele sen enempää sarjataulukkoa tai mitään muutakaan”, vannoo Aho.

Kiinnitä katseesi heihin:

Joonas Ojanen & Niko Stenholm – Salon Wilpas saa vasta toisen kerran tällä kaudella ykköstoppariparinsa lauteille, kun portsarit Ojanen ja Stenholm palaavat Ampiaisten alakertaan. Dynaaminen parivaljakko on kaikessa komeudessaan sarjan eliittiä, eikä kummaltakaan varsinaisia heikkouksia löydy. Dueton duurivoittoiselle puolustusballadille onkin tarvetta, kun Peimari tuo ykköstykkinsä kehiin.

Jonny varmistaa taustalla, kun Stenu vääntää kaksinkamppailun Keltamustalle. (Kuva: Sinikka Makkonen)