Otteluennakko 19.7.2020 3.div: ToVe v Salon Wilpas

Otteluennakko 19.7.2020 3.div: ToVe v Salon Wilpas

Ampiaisten tie vie Toejoelle sunnuntaina (18.7.2020)

Keltamustan kahden sarjapelin viikko huipentuu sunnuntaireissuun ToVen vieraaksi Poriin. Sarjapeli potkaistaan käyntiin klo 16.

Ottelun lähtökohdat

ToVe oli jo kilpailullisin mittarein tuomittu putoamiseen, mutta säilymista tarjottiin kabinetissa ja siihen tulevat isännät tarttuivat välittömästi. Sen jälkeen Veikkojen peräsimessä hyvää työtä tehneet Rantalan veljekset alkoivat rakentamaan uutta Veikko-laumaa.

Kotijoukkueen rosteri on lähes muuttumaton ja kokeneen porukan nimekkäimmät vahvistukset lienevät MuSasta siirtyneet Sami Rantala ja Jesse Junnila. Varsinkin Rantala on niittänyt mainetta ylemmillä sarjatasoilla pelaten viime kaudella peräti 25 ykkösen ottelua ja voittamalla sitä ennen kakkosen maalikuninkuuden muutamaan otteeseen.

ToVe käynnisti Länsi-Suomen kolmosen ensimmäisinä VG-62:sen kanssa ja haki arvokkaat vieraspisteet Naantalista 2-3-lukemin. ”Naantalista saatiin se tulos, jota lähdettiin hakemaan. Tärkeimpänä kuitenkin, että nykyään pelissämme tärkeintä ei ole taululle piirretty ryhmitys vaan oma pelitapa, jota pystymme toteuttamaan toistuvasti eri tilanteissa, toki ryhmitys antaa meille avaimet toteuttaa itseämme, mutta emme tuijota sitä liikaa. Olemme organisoidumpi joukkue kuin aikaisempina vuosina. Pelasimme Naantalissa todella hyvin 70-80 minuuttia. Huomioidaan kuitenkin, että koronan jälkeen kerkesimme pelaamaan vain yhden ottelun ennen sarja-avausta ja sitä edellinen ottelu on viiden kuukauden takaa”, kertoi ToVe-koutsi Jussi Rantala noin kuukausi sitten.

Aiemmat kohtaamiset:

26.7.2019 3div Wilpas – ToVe 1-1
14.4.2019 3div ToVe – Wilpas 0-2
21.7.2018 3div ToVe – Wilpas 1-1
7.4.2018 3div Wilpas – ToVe 3-1

Parhaat maalintekijät tällä kaudella:

ToVe – 2 maalia – Toni Kuusela

Salon Wilpas – 1 maali – John Keister, Teemu Kesänen, Jesse Koskinen

Killer Bees team news

Raitapaidat nousivat sensaatiomaisesti torstaina 16.7 Paimiossa kahden maalin takaa 2-3-voittoon, vaikka isännät saivat tuomarikolmikosta 12.jäsenensä. Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho puhkuu ylpeyttä joukkueensa tempusta: ”Kun kyseessä on mentaalipuolen taistelu, ei tästä sarjasta löydy kovempaa joukkuetta kuin me ja PaiHa-kamppailu oli oiva esimerkki tästä hengestä ja asenteesta. Me emme yksinkertaisesti suostuneet häviämään, vaikka leidi fortuna ja tuomaristo rakensivat meille melkoisen vuoren. Meidän uskomme ei horjunut missään vaiheessa. Never give up, never surrender”.

Kaverukset Kreen ja Jokiniemi osoittivat spartalaista ystävällisyyttä vanhaa pelikaveriaan, Markus Kuivalaa kohtaan (Kuva: Tara Jaakkola)

Kahdella voitolla aloittanut salolaisjoukkue jakaa sarjan piikkipaikan tässä vaiheessa Peimari Unitedin kanssa ja kolmatta täyttä pistepottia Ampiaiset lähtevät hakemaan Toejoelta. Kiihkeä Haka-kamppailu vaati kuitenkin veronsa ja Joonas Ojanen matkaa joukkueen mukana vain fysioterapeutin roolissa. Vastapainoksi saadaan kuitenkin pelikiellosta vapautuva Jashar Balinca sekä PaiHasta kotiinpalava, juuri ToVe-ottelun aattona Wilppaaseen siirtynyt Ryan Shenas.

Manun mukaan Haka-ottelu ajaa Wilpasta entisestään eteenpäin, johon kakkosvalmentaja Teemu Kesänen yhtyy: ”Hieno taisteluvoitto takana ja joukkue näytti uskomatonta venymiskykyä ja nyt se laitetaan nopealla aikataululla uudelleen testiin. Ei tosin ole epäilystäkään, etteikö joukkue olisi siihen valmis!”.

Kapteeniston kulmaus:

Eemeli Mälkönen – ”Poriin lähdetään taistelemaan kolmesta pisteestä! Muutamia poissaoloja/loukkaantumisia lukuunottamatta saadaan laadukas nippu kasaan ja taistellaan pisteet Saloon!”

Jesse Jokiniemi – ”Hieno voitto PaiHaa vastaan! Lähdetään vähän parantamaan peliä Poriin, niin ei mene noin tiukoille!”

Alban Sadikaj – Pelillisesti jopa oikeasti dominoivaa jalkapalloa Hakaa vastaan, mutta tosiaan tärkeintä oli, ettei luovutettu missään vaiheessa ja sunnuntaina lähdetään hiomaan ne asiat kuntoon, mitkä PaiHa-pelistä puuttui tai oli puutteellisia!”

Wilpas-vahti Eemeli Mälkönen dominoimassa aluettaan (Kuva: Tara Jaakkola)

Kiinnitä katseesi häneen:

Jaska vapautuu viimein kahleistaan (Kuva: Sinikka Makkonen)

Jashar Balinca – Kosovon härkä on katsellut pelikieltoisena Ampiaisten kaksi ensimmäistä ottelua kuin läskipoika karkkikaupan isointa tikkaria, mutta vihdoin tämä dobermanni päästetään irti häkistä ja odotukset ovat luonnollisesti realistisen korkeat! Maalivaara!!!