Edustus

Otteluennakko: 20.5 TPK v Salon Wilpas

Wilpas hamuaa nopeasti takaisin voittokulkuun (19.5.2018)

Keltamusta taivaltaa Turun Yläkentälle, kun isännäksi asettuu TPK. Länsi-Suomen miesten kolmosen 7.kierroksen ottelu käynnistyy sunnuntaina 20.5 klo 19.15.
Ottelun lähtökohdat
Kolmosen kestomenestyjiin kuuluva Turun PalloKerho sijoittui viime vuonna Länsi-Suomen kolmosen kuudenneksi. Vaihtelevat otteet ovat värittäneet tämänkin kauden pelejä ja turkulaiset ovat saalistaneet kuudessa ottelussa kolme voittoa, jota tasapainottaa kolme tappiota. Konkarikoutsi Timo Jalon valmentama Kerho on kokenut jonkin verran muutoksia pelaajarintamalla ja uusista nimistä maineikkaimpia lienevät Uudenmaan piiristä saapunut trio: Joakin Julie (NuPS), Eetu Kauria (Pöxyt) sekä Aleksi Jokela (PK-35). Tämän lisäksi sininutut tekivät kauden kynnyksellä farmisopimuksen nelosen Hot Lipsin kanssa ja joukkueiden välillä pitäisi tapahtua molempiin suuntiin.
“Paperilla heillä on jälleen kerran timanttinen rosteri kasassa, jota luotsaa yksi sarjan kokeneimmista valmentajaguruista. Äärettömän pelaava ja taitava porukka, joka pyrkii aktiiviseen peli-ilmeeseen niin pallollisena kuin pallottomanakin. Parhaimmillaan todella vaikea vastustaja, joka vaatii meiltä hyvän päivän, jotta voimme kilpailla sarjapisteistä”, alleviivaa Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho.
Parhaat maalintekijät tällä kaudella
TPK – 3 maalia – Marno Lastula & Robert Nygård
Salon Wilpas – 7 maalia – Jesse Jokiniemi
Salon Wilpas team news
Ampiaisten korkea lento koki ainakin hetkellisen ilmakuopan, kun salolaiset kokivat kauden avaustappionsa Pajbackan nurmella Piffenin vieraana. Omar Farhanin loppuhetkien osuma oli ottelun ainokainen ja arvoltaan kolmen pisteen veroinen. Manu olikin enemmän pettynyt peli-ilmeeseen kuin tulokseen: “Olimme pahasti jyrän alla ensimmäisellä jaksolla ja valuttiin aivan liian alas. Omasta pallollisesta pelistä on vaikea puhua, kun se käytännössä oli purkua purun perään. Tärkeät breikit saatiin erikoistilanteiden myötä ja vähän luotua omiakin maalipaikkoja. Toinen jakso olikin sitten temmoltaan tasaisempi ja siinä meillä oli omat hetkemme. Tulokseen ei voi kauhean pettynyt olla, sillä se oli ansaittu, mutta pelisuorituksemme jätti parantamisen varaa reilusti. Epäkohtia olemme käyneet läpi hyvän ja ehjän treeniviikon alla ja joukkueen reaktio on ollut erittäin vahva”.
Keltamustan pelikokoonpanon merkittävimmät puuttujat ovat valmennushommissa oleva Mikko Tapaninen, takareittä paranteleva kapteeni Tomi Kuokkanen ja Turkissa lomaileva, kolmosen kuukauden pelaajana palkittu, Jesse Jokiniemi. Iloisia uutisia paluurintamalla ovat kuitenkin Juha Wähäsillan ja isäksi tulleen Niko Stenholmin käytettävissä olo. Myös aivotarähdyksestä toipunut Tomas Vuoriranta, flunssan selättänyt Jesse Koskinen, takareiden kuntoon saanut Alexander Strekalovskiy ja ensiesiintymistä Wilppaassa kärkkyvä Olli Jakonen iskevät itsensä kupongille.
Ampiaiset tekevät PIF-pelin avaukseen viisi herättelevää vaihdosta, kun Sasha palaa tutulle paikalleen. Keskikenttä menee kokonaan vaihtoon Severi Jaatisen, Stenun ja Wähiksen muodostaessa linjan. Tomppa tuuraa Taikuria startissa ja Lingz nappaa niin ikään paikan avauksesta jälleen kerran.“Pientä herättelyä haetaan näillä vaihdoilla ja toisaalta balanssia kenttäkoostumukseen. Menneen treeniviikon ilme on ollut positiivinen ja joukkueessa vallitsee erinomaisen hyvä ja odottava tunnelma. Me olemme viikon kärvistelleet odottaessamme tätä TPK-ottelua, joka on meille mahdollisuus engl.termien set the record straight”, päättää Aho levollisena.
Kiinnitä katseesi heihin:
Alexander Strekalovskiy – Vasemman laidan Allegro-juna puksuttaa pysäyttämättömällä voimalla eteenpäin ja on ollut vahvan defensiivisen pelin lisäksi erinomainen ase hyökkäyssuuntaan. Kovalla asenteella ja työmoraalilla painava nuorukainen on vakuuttanut miehekkäillä edesottamuksillaan
Niko Stenholm – Stenun isällistä, rauhoittavaa ja kontrolloivaa otetta tullaan kipeästi tarvitsemaan, kun keskikentän herruudesta kamppaillaan taitavien turkulaisten kanssa. Erinomainen pelin rytmittäjä ja tasapainottaja.

Juha Wähäsilta – Mies, jota raitapaidat ovat kipeästi tarvinneet. Kokemuksen marinoima all-around dynamo, jonka otteista on vaikeaa löytää heikkouksia.

Old but gold. Juhan paluuta on odotettu hartaasti!