Keltamusta hyökkää Maskun kimppuun (20.9.2018)

Salon Wilpas matkaa Taponkedon nurmikentälle perjantaina 21.9, kun se kohtaa Maskun Palloseuran. Kuuma Länsi-Suomen kolmosen sarjaottelu käynnistyy klo 18.

Ottelun lähtökohdat

Pallo-Iirojen ja FC Ålandin vanavedessä läpi kauden kärjessä poukkoillut Masku on sikäli välinpitämättömässä tilanteessa, että seuran tavoitteeksi asetettu nousu näyttää olevan turhan ohuen oljenkorren varassa, raumalaistan karkumatkan ollessa 9 pinnaa ennen Wilpas-ottelua. Salon Urheilupuistossa joukkueet tasasivat pisteet 1-1-lukemin, vaikkakin Masku oli kuskin paikalla.

“Erinomainen, tasapainoinen joukkue, jossa on viimeistelyvoimaa, rutkasti pallovarmuutta ja rutinoitunutta pelimiestä korkeammaltakin tasoilta. Minun papereissani yksi sarjan parhaita jengejä, joiden kanssa olimme pulassa Salossa, kauden aiemmassa kohtaamisessa. Paljon on meidän pystyttävä nostamaan profiilia, että voimme haastaa heidät”, tiedostaa Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho.

Maskun syksy starttasi kuuden pelin tappiottomalla putkella, mutta viime peleissä on ollut vaikeaa. Alla on kaksi tappiota ja viime kierroksella pelattu tasuri Piffenin kanssa. Ilman näitä pistemenetyksiä FC Ålandille, Peimari Unitedille ja PIFille, voisivat maskulaiset olla nousukamppailussa vahvastikin mukana.

“Yksi sarjan pitävimpiä puolustuksia ja entisestään vahvempi Ville Rannikon palattua pelaavaan kokoonpanoon. Hyökkäyspäässä kirkkaimpana tähtenä on tuikkinut 13 maalia tykittänyt seuran oma kasvatti, a-juniori-ikäinen Samuli Mikkonen, joka ei pelannut viimeksi Salossa. Tähän päälle sellaisia pelimiehiä kuin Aleksi Laiho ja Kari-Pekka Koivunen, niin kova on haaste, joka meitä odottaa Maskussa”, luettelee Aho.

Parhaat maalintekijät tällä kaudella

Masku – Samuli Mikkonen – 13 maalia

Salon Wilpas – Jesse Jokiniemi – 11 maalia

Salon Wilpas team news

Ampiaiset flexasivat Turun Weikot teknisellä tyrmäyksellä tekonurmen mattoon viime lauantaina 15.9, kun Salon Urheilupuiston tekonurmikentän tulostaululle nuijittiin 6-0-lukemat. Manu olikin valmennustiimeineen äärimmäisen tyytyväinen näyttävästi soljuneeseen peliin: “Saimme hyvän startin ja sitä kautta vahvan flow-tilan päälle ja se tiesikin sitten turkulaisten loppua. Kun pelimme rullaa tällä tavalla, meitä on hyvin, hyvin vaikea pysäyttää”.

Mennyttä treeniviikkoa ovat aavistuksen häirinneet ylioppilaskirjoitukset ja kovia harjoituksia ei olla päästy vetämään valmennusjohdon haluamalla tavalla. Taponkedon visiitin missaavat edelleen pohkeensa kanssa tuskasteleva Vesa Vainio, takareittään paranteleva Mohammed Ali, polvivaivainen Matti Saario, Espanjassa junnujoukkueen valmennustehtävissä reissaava Mikko Tapaninen sekä työkiireinen Eemeli Mälkönen. Niko Stenholmin pelit ovat myös tämän kauden osalta pelatut alkavan futsalin sm-sarjan vuoksi. Pelikieltonsa lusinut Jani Lehtinen palaa pelipäivän rosteriin.

Raitapaidat tekevät avauskokoonpanoonsa kolme pakonsanelemaa muutosta, kun maalilla debytoi Verneri Salomaa, Jani Lehtinen palaa toppariksi ja Nuutti Kahila nappaa paikan avauksesta ensimmäisen kerran tämän kauden osalta.

“Sen jälkeen, kun teimme taktisia hienosäätöjä, olemme pelanneet kolme erinomaista ottelukokonaisuutta. Parempaa pallollista pelaamista ja selkeitä pelinavausmalleja hyvän pallottoman koko joukkueen puolustuspelin ja prässin kyytipojaksi. Pelimme on tällä hetkellä fantastista ja onnistumiset tuntuvat seuraavan kerta toisensa jälkeen. Perjantaina meidän onkin oltava vähintään hyvällä tasollamme, jotta pystymme laittamaan Maskun puntariin“, summaa Salon Wilppaan päävalmentaja loppuun.

Kiinnitä katseesi heihin:

Jesse Jokiniemi – The greatest. Sarjan ykkönen on valmiina tarjoilemaan leveää virnettä ja killshottia Maskulle. Weikkojen werkkoon Taikuri naatiskeli kahdesti ja maalihimo jäi sopivasti kutkuttamaan karkkihammasta.

Alexander Strekalovskiy – The express. Lujaakin lujempi Pietarin pendolino, joka tykittää laidalla kuin hurrikaani! Pelti ryskyy ja läski tummuu, kun Sasha painelee pallon perässä.

Nuutti Kahila – The newcomer. Porista Saloon kulkeutunut keskikenttäkomeetta, jonka vakuuttavat treeniotteet ovat nyt lunastaneet paikan avauskokoonpanosta. Mainio mahdollisuus näyttää, että kyvyt ja fysiikka kestää hypyn juniorisarjoista miesten kaukaloihin ja tosipeleihin.