Salon Wilppaan harjoituspelikausi -18 pyörähtää käyntiin! (23.2.2018)

Salon Wilppaan jalkapallojaoston kauden 2018 esiripun avaajana toimii perinteisesti seuran miesten keskinäinen harjoitusottelu, joka käydään tulevana lauantaina 24.2 Salon urheilupuiston tekonurmikentällä. Kauden avaus käynnistyy tasan klo 15.

Ottelun lähtökohdat

W2 sijoittui viime kauden päätteeksi oman Länsi-Suomen miesten vitosen lohkonsa kuudensiksi. Lupaavasti kuuden tappiottoman ottelun putkella startanneet reservit hyytyivät lopulta kauden loppua kohden ja kärkisijat jäivät turhan kauas. Koko kauden riesana maalinteko ja varsinkin tasaisten otteluiden (peräti seitsemän tasapeliä!) kääntäminen voitoiksi. Rauli Suomisen joukot ovat harjoitelleet jo reilun kuukauden, joskin ulkotreenit alkoivat muutama viikko sitten.

Kahden edellisvuoden kaudenavaukset ovat päättyneet tasalukemiin (2016 0-0, 2017 2-2), eikä kakkosella ole tälläkään kertaa aikomuksia jäädä pekkaa pahemmaksi. Jonkin sortin kokoonpano-ongelmien kanssa painiva W2 saa lainaksi edustukselta Abdulla Omar-Khelin, Matti Saarion sekä Jussi Ojansuun. Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho näkeekin reservien mahdollisuudet: “Rauli osaa puolustuspelin organisoinnin lisäksi omien pelaajiensa virittämisen, eikä jäsenten väliseen kamppailuun liiemmin sytykettä tarvita. Lainakolmikolle samanarvoinen näyttöpaikka siinä missä meidänkin kokoonpanon ukoille. Äärettömän tärkeä otteluharjoitus jokaiselle yksilölle.”

Parhaat maalintekijät viime kaudella

Salon Wilpas – 9 maalia – Niko Virtanen

W2 – 7 maalia – Karim Svenskberg

Salon Wilpas team news

Lähes kaksi kuukautta intensiivisesti treenanneen Salon Wilppaan miesten edustusjoukkueen kuviot ovat olleet pitkään selvillä, rungon jatkaessa ilman kolmea poikkeusta, joista kahden kanssa käydään vielä neuvotteluja. Uudet vahvistuksetkin ovat jo kartoitettu ja lähiaikoina niitä päästäneen tiedottamaan julki. Markiisisignaus Vincent Emeka juoksee joka tapauksessa lauantaina Ampiaisten sentterinä.

“Joukkueen rakentaminen Länsi-Suomen kolmosta varten on edennyt aikataulussa ja, kun runko oli nopeasti selvillä, pääsimme kartoittamaan potentiaalisia vahvistuksia. Meillä on edelleen neuvottelut käynnissä usean pelaajan kanssa ja nimiä tullaan tiputtelemaan läpi harjoituskauden. Vincent on meidän mies ja ehdoton täsmähankinta ja ykköskohteemme”, tiedottaa Aho.

Kolmatta kautta Wilppaan edustuksen päävalmentajana aloitteleva Manu näkee joukkueen evoluution kulkevan aikataulussa: “Kaksi vuotta sitten tehtiin isoja linjauksia ja päätöksiä pelitavan ja identiteetin luonnissa, mutta silloinen joukkue ei ollut vielä kypsä toteuttamaan sitä. Viime vuonna saimme monia pelin osa-alueita hiottua todella hyvään iskuun ja ehkä meidän huippuformimme kannalta sarja alkoi tai päättyi liian aikaisin. Tämän kauden pelin teemana on taktinen kypsyys ja erityisesti hyökkäyspelaamisen mallien rakentaminen. Meillä on selkeät tavoitteet lauantain pelille, mitä haemme. Mutta ennen kaikkea ottelun tärkein aspekti on tarjota kaikille mahdollisimman paljon peliminuutteja sekä kauden ensimmäinen ottelukokemus. Siksi onkin harvinaista luksusta, että seuralla on näin hyvin toimiva 2-joukkue, joka toimii jälleen sparraajanamme”.

Kiinnitä katseesi heihin:

Kosti Leinikka – Wilppaan tammikuun kuukauden pelaajana palkittu nuorukainen on tehnyt hommia päämäärätietoisesti talven aikana ja läpimurtoa haetaan tosissaan. Vasemman laidan aktiivinen full back pyrkii sementoimaan paikkansa avauksessa hyvillä harjoituspeliesityksillä.

Niko Virtanen – Viime vuoden maalikunkun meno parin viime viikon aikana on ollut lennokas. Verkko on pölissyt tuttuun tapaan ja Gäliksen otteissa on ollut vakuuttavaa päättäväisyyttä.

Jesse Jokiniemi – Taikurin ajoittain välähtävä ylivertaisuus on välillä aika mykistävää. Todella irtonaisella askeleella dominoiva keskikentän pelintekijä, jolta odotetaan myös isompaa kontribuutiota tehotilastoissa.