Salon Wilpas hakee revanssia Piffenistä (23.8.2018)

Keltamusta palaa pyhättöönsä, Salon Urheilupuiston maagiselle ylänurmelle, kun sen vieraaksi saapuu PIF Paraisista. Länsi-Suomen miesten kolmosen sarjamatsi käynnistyy perjantaina 24.8 klo 19.

Ottelun lähtökohdat

Paraislaiset olivat syy Ampiaisten kauden ensimmäiseen tappioon, kun PIF kairasi kotivoiton salolaisista Omar Farhanin 85.minuutilla maalilla. Pajbackalla Wilpas oli pahasti köysissä ja kanveesi vältettiin uhrautuvalla puolustuspelaamisella sekä fantastisella maalivahtityöskentelyllä. Raitapaitojen harvat paikat siunaantuivat lähinnä erikoistilanteista.

”Se on varmaan kauden ainoa peli, jossa vastustajan erinomaisuus ulospelasi meidät ja homma meni täydelliseksi selviytymistaisteluksi. Toisella jaksolla saatiin vähän omia syöttöketjuja aikaiseksi ja sitä kautta päästiin paremmin peliinkin käsiksi, mutta PIF ansaitsi kyllä voittonsa”, muistelee Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho.

Paraislaisten syyskierros alkoi murheellisesti kolmella tappiolla, mutta kahdessa viimeisessä pelissä se on lunastanut täydet pistepotit hyvillä esityksillä. 10.8 kaatui Peimari 3-1 ja samoin lukemin nujertui 17.8 TPK. Pääsääntöisesti Piffenillä on ollut suuria vaikeuksia vieraskentällä, ja jos ei SC Wolvesin kotiottelua Pajbackalla, joka on myös PIFin kotikenttä lasketa, on viimeisestä vierasvoitosta ehtinyt kulumaan reilut kolme kuukautta!

Paraislaiset ovat vahvistaneet rivejään Wilppaankin harjoituksissa pyörineellä Kingsley Ozegbella ja parhaimmillaan yhden sarjan parhaista avauskokoonpanoista omaava tuleva vierasjoukkue on haasteena salolaisille erittäin motivoiva.

“Heillä on todella hyvä, tasapainoinen ja väkivahva avaus, josta löytyy oikeastaan kaikkea. Mutta ehkä sitten materiaali on vähän kapea, eikä kestä montaa avauspelaajan poissaoloa. Joka tapauksessa vastustajana kiihottava, joka sytyttää meidät. Jos jostain, niin Piffenistä haluamme revanssin”, analysoi Manu.

Parhaat maalintekijät tällä kaudella

Salon Wilpas – Jesse Jokiniemi – 7 maalia

PIF – Veli Hartola – 10 maalia

Salon Wilpas team news

Wilppaan syyskausi on ollut oikeastaan kevään vastakohta, ainakin tulosten valossa. Tasaiset väännöt ovat ratkenneet joko henkilökohtaisiin virheisiin, joita ei olla saatu anteeksi ja toisaalta maalipaikoille pääsy tai niiden ulosmittaaminen tehojen muodossa on kokenut inflaation. “Tärkeintä, että joukkueessa vallitsee hyvä henki, treenaaminen kulkee ja joukkueena halutaan kääntää kurssi. Kukaan ei ole luovuttanut mitään, emmekä me vapaaehtoisesti halua hävitä otteluitamme”, painottaa Aho.

Jos Keltamusta tuskasteli lukuisten poissaolojen kanssa, niin nyt peliaaton pähkäily on positiivinen, kun valittavana on 27 salolaista urosta. “Nyt ollaan taas normaalin kilpailutilanteen ja vaikeiden päätösten äärellä, joka toisaalta on kinkkinen tilanne, mutta hyvällä tavalla. Kipeintä on kuitenkin aina pudottaa hyvin treenannut kaveri ulos”, myöntää Markus.

Merkittävin poissaolija on ykkösvahti Eemeli Mälkönen sekä huippuvireinen sarjan ykköstoppari, Valtteri Sinervo, joka sai ikävän tällin viime pelissä varpaaseensa. Röntgenkuvaukset poissulkivat murtuman, mutta pelaaminen on mahdottomuus. Sen sijaan mehukkaita palaajia rosteriin ovat Onni Vesterinen, Alexander Strekalovskiy, Jesse Koskinen, Henri Makkonen, Valtteri Peltola ja Tomas Vuoriranta.

Peimari-pelin avaus kokee kuitenkin massiiviset kuusi muutosta, kun Sauli Karjalainen torjuu maalilla, Onni ja Sasha laitapuolustavat, Lingz piilohyökkää ja Schweini on valmiina iskemään maaleja hyökkäyksessä. “Me pyörittelimme pitkään tätä kokoonpanoa ja pohdimme tarkkaan millä taktiikalla peliin lähdetään. Piffeniltä täytyy viedä tietyt vahvuudet pois ja päästä iskemään enempi heidän heikkouksiin, mitä teimme Pajbackalla viimeksi. Uskoisin tästä tulevan täysin erilaisen ottelun”, näkee Salon Wilppaan Gaffer.

Kiinnitä katseesi heihin:

Henri Makkonen – Täysin pitelemätön tämän viikon treeneissä ja tulee perjantain otteluun bulit fleimit kuntopuntarissaan! Josko jysähtäisi kanuuna kehiköiden väliin?!

Markus Kuivala – Kuiviksen otteita on heijastanut ailahtelevaisuus ja parasta antia on saatu liian harvakseltaan. Omalla tasollaan maaginen ja parhaimmillaan ärsyttävän ylivertainen. Parasta Kuivalaa tarvitaankin pysäyttämään paraislaisten keskikenttävelhot.

Onni Vesterinen – Olkapäävamma selätetty ja flunssa voitettu. Sarjan paras pelipaikallaan ja pelaaja, jota on fantastista seurata. Onnin hirmunousut ovat iso ase kotijoukkueen arsenaaliin. Pallottomana stabiili ja ohittamaton objekti, joka tuo varmuutta alakertaan.

“Mis sie tarvitset oikei hyvvää miestä? Täs siul on sellane!” Jääkäri Makkonen valmiina tulittamaan paraislaiset kumoon!

Yltäisikö Kuivala pelisuorituksessaan Pogbamaiselle tasolle?

Onni on olla Onni Vesterisen kaltainen megatalentti käytettävissä.