Otteluennakko: 25.4.2019 JyTy v Salon Wilpas

Otteluennakko: 25.4.2019 JyTy v Salon Wilpas

Wilpas kohtaa Tykit Turussa (24.4.2019)

Keltamustan Länsi-Suomen kolmonen jatkuu Turun Yläkentällä, jonne se matkaa 25.4 torstaina sarjaan takaisin nousseen JyTyn vieraaksi. Sarjaottelu käynnistyy klo 19:00.

Ottelun lähtökohdat

Suomen parhaana amatööriseurana itseään pitävät pinkkipaidat lunastivat sarjanousunsa voittamalla viime kauden päätteeksi oman Länsi-Suomen nelosen lohkonsa 42 pisteellä häviten 18:sta pelistään vain kaksi. Päävalmentajaksi tulleen Tomi Tuomisen myötä Tykkien imago on nuorentunut sekä uusiutunut. Pelillisesti se esitti maaliskuun alun harjoitusottelussa Wilpasta vastaan yritteliästä lyhytsyöttöpeliä entisen suoraviivaisuuden sijaan ja pyrki jaksamisensa mukaan prässätä ylhäältä.

Reformoitu lähiöseura on kokenut alkaneen Länsi-Suomen kolmosen kovatasoisuuden ja avauspelin Masku-tasuria ovat seuranneet isohkot tappiot TPK:lle (1-4) ja viimeksi Peimarille (5-0). Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho kuitenkin varoittaa Tykkien kyvykkyydestä: ”Meidän täytyy muistaa, että JyTystä löytyy usean sadan liigaottelun kokemus, jonka vastapainoksi on nuoruuden intoa ja selvästikin ajan tasalla oleva päävalmentaja. Nykyjoukkue on paljon muutakin kuin kokeneiden kehäkettujen kaveriporukka ja he ovat paljon paremmin varustettu, mikä näkyy monipuolisemmassa pelaamisessa. Raskaan tappion kylvettämä vastustaja on aina vaikea, koska sen pelaajat ja valmennus haluavat hyvittää sen pelaamalla hyvän ottelun”.

Parhaat maalintekijät viime kaudella

JyTy – 8 maalia – Salim Goucham

Salon Wilpas – 11 maalia – Jesse Jokiniemi

Salon Wilpas team news

Ampiaiset surisivat varsin näyttävän 4-0-kotivoiton viime kierroksella RaiFusta. Ensimmäisellä jaksolla peli oli tahmeahkoa, mutta toiselle puoliajalle salolaiset iskivät isompaa vaihdetta silmään ja joukkueiden välinen ero tuli kaikille läsnäolijoille selväksi.

”Hyvä ottelu tai ainakin toinen 45-minuuttinen, jonka aikana esitimme kauden parastamme; näyttävää hyökkäyspelaamista nopeilla suunnanmuutoksilla ja painopisteen vaihdoilla. Eikä prässissämmekään vikaa ollut”, kehuu Aho.

Jyrkkäläläisten kimppuun Keltamusta lennättää ykkösparvensa ja pelipäivän kupongista joudutaan jopa tiputtamaan ukkoja. Reisivamman kanssa paininut Henri Makkonen palaa pelaavaan kokoonpanoon, kuten myös yhteistyöseuran Valtteri Peltola. Pohjoisessa patikoiva Joonas Ojanen ja valtiota palveleva Tomas Vuoriranta ovat ainoat poissaolijat.

Starttiin Wilpas suorittaa vain kaksi muutosta, kun Peltola ja Jani Lehtinen iskevät itsensä avaukseen. ”Meillä on monipuolinen pelaajavalikoima, jota koitamme valmennustiimin kanssa parhaiten käyttää ja ulosmitata maksimin joka peliin. Muutokset ovat lähinnä vastustajaa ajatellen tehtyjä ja balanssin kannalta olennaisia”, valottaa Manu.

Kiinnitä katseesi heihin:

Jashar Balinca – Voimanpesä Vushtrrista suorastaan dominoi kenttätapahtumia RaiFu-pelissä. Järkäle kusetti, muskeloi, pyöritti, nöyryytti vastustajaa väkivahvalla fysiikallaan ja poikkeuksellisilla futislahjoillaan. Jatkon kannalta tärkeä avausmaali näki päivänvalon ja kaksi maalisyöttöä lähetti kotikatsomon haltioissa kotiin.

Otto Mäkinen – Ihmepoika Suur-Salon takametsistä on noussut Ampiaisten ultrien uudeksi lemmikiksi, eikä ylistystä hillitse debyyttiosuma miesten sarjoissa. Lentää, tanssii ja pistää kuin ampiainen!

Jani Lehtinen – Kiikalan karhua tarvitaan taas portinvartijaksi, kun JyTyn kokemus ja vahva kaksinkamppailupeli vaatii raakaa fysiikkaa. Juuri sitä, mitä Bale puhtaimmillaan edustaa!

Löytyykö JyTystä Jaskan pysäyttäjää? Kuva: Sinikka Makkonen