Kolmosen kärkikamppailu Salossa (24.5.2018)

Ampiaiset kohtaavat Länsi-Suomen miesten kolmosen kiistattomassa huippumatsissa Rauman Pallo-Iirot. Sarjan todellinen herkkupala käynnistyy perjantaina 25.5 klo 19 Salon Urheilupuiston samettisella ylänurmella.

Ottelun lähtökohdat

Sarjan ehdottomaksi voittajasuosikiksi povattu Pallo-Iirot on avannut kautensa ennakko-odotusten mukaisesti ja se on ennen perjantain megapeliä sarjakakkosena pisteen Wilppaan perässä. Viidellä voitolla aloittaneet raumalaiset ovat päätyneet kuitenkin pienen loukkaantumissuman keskellä kahdessa viime kohtaamisessaan tasatuloksiin.

Huippuvalmentaja Akusti Salosen koutsaama raumalaispoppoo pyrkii totaalisen pallonhallinnan lisäksi estottomaan prässipeliin ja parhaimmillaan se esittää Kloppin Liverpoolin kaltaista “hevimetallifutista”. Äärimmäisen vaativaan pelitapaan Salosella on sarjan parhaat pelinappulat. Viime vuoden kolmosen pelaajaksi valittu Eetu Kaipio pyörittää Iirojen peliä keskikentän maagikkona, on liigamiestä Aallon veljeksissä, täysammattilainen Emenike sekä Turusta naaratut Mikael Lahtivuori ja Joonas Manzo.

“Ensinnäkin Iirot ovat seurana massiivinen tähän sarjatasoon. He operoivat jopa liitonkin sarjoihin hulppealla pelaajabudjetilla ja ovat vahvasti voittoa tekevä organisaatio. Heillä on palkattuna täyspainoisia ammattilaisia ja he ovat monella tapaa edelläkävijöitä ja suunnannäyttäjiä muille”, ylistää Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho ja jatkaa: “Tykkään Akustin jalkapalloajatuksista ja tavasta miten hän valmentaa. Iirot ovat meille vastustajana tämän sarjan absoluuttisin huippu ja on hienoa päästä testaamaan omat maksimimme, koska sitä tullaan tarvitsemaan”. 

Parhaat maalintekijät tällä kaudella

Salon Wilpas – 7 maalia – Jesse Jokiniemi

P-Iirot – 3 maalia – Juuso Aalto & Mikael Lahtivuori

Salon Wilpas team news

Keltamusta palasi voittojen tielle kaatamalla viime kierroksella TPK:n Turun Yläkentällä. Kiihkeän ottelun lopputulokseksi jäivät ensimmäisellä puolikkaalla isketyt 5 maalia ja sarjapisteet lähtivät 2-3-lukemin Saloon. Aho oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen ensimmäisellä puoliskolla, vaikka ottelun loppuminuuttien tapahtumat jättivätkin voitolle kitkerän sivumaun: “Mielestäni eka jakso oli meiltä yksi kauden parhaista, mutta sisälsi kaksi takaiskua, joiden ei olisi koskaan pitänyt nähdä päivänvaloa. Toinen jakso otettiin enempi vastaan ja lukuisat pakon sanelemat vaihdot vähän sekoittivat peliämme ja hyvää rytmiämme. Ollin loukkaantuminen oli TPK-maalivahdin hetken älyttömyyden seuraus ja ikävä tapahtuma. Toivottavasti selvisimme säikähdyksellä”.

Iirot-mittelön missaavat Niko Virtanen (jalkapöytä), Olli Jakonen (sääri), Eemeli Auranen (polvi) ja Matti Saario (takareisi). Raitapaidat tekevät neljä muutosta TPK-pelin avaukseen, kun lievän vatsataudin selättänyt Valtteri Sinervo kipparoi Ampiaisia, Mikko Tapaninen ja Markus Kuivala valtaavat paikat startista vahvoilla treeniviikon näytöillään ja Turkin lomaltaan palannut Jesse Jokiniemi taikuroi jälleen omalla tontillaan. TPK-pelin huilannut Vesa Vainio palaa myös pelipäivän rosteriin.

“Me uskomme siihen, että perjantain kokoonpano on paras mahdollinen. Mennyt treeniviikko edennyt positiivisissa tunnelmissa, vaikka osa on kantanut pikkukolhuja mukanaan. Salo. Ylänurmi. Ja kiistaton kärkikamppailu. Mitä muuta ihminen voi perjantai-illaltaan toivoa?”, kysyy Manu lopuksi.

Kiinnitä katseesi heihin:

Joonas Ojanen – Jonny kohtaa vanhan seuransa ja jo muutenkin tärkeän pelin panokset sen kuin kasvavat ihan stratosfäärisiin mittoihin! Mutta sehän sopii kaikkensa voittamisen eteen uhraavalle topparille, joka pelaa tiukan paikan ja kovan paineen alla entistä paremmin!

Markus Kuivala – Huippulahjakas keskikentän taituri on ollut menneen treeniviikon kuumin nimi. Pyssy lävähtää molemmilla jaloilla ja komeiden maalien lisäksi on nähty näyttäviä kusetuksia ja maukkaita passeja. Kovalla intensiteetillä painava nuorukainen on ottamassa keskeistä roolia Ampiaisten konehuoneesta ja perjantain kruununa voisikin olla avausmaalit Keltamustan riveissä!

Jani Lehtinen – Voimahyökkääjä paukutti ketsuppipullon korkin kappaleiksi TPKn harmiksi iskemällä kaksi kaappia turkulaisten rysään. Maalit olivat samalla Kiikalan karhun kauden ensimmäiset ja kaikki merkit ovat kohdallaan, että paikan siunaantuessa verkot pölisevät perjantainakin!

Jonny ja tiikerinkatse!

Polvistuuko raumalaiset Kiikalan karhun edessä perjantaina?