Otteluennakko 25.9-20 3div ÅIFK v Salon Wilpas

Otteluennakko 25.9-20 3div ÅIFK v Salon Wilpas

Selviytymistaistelu huipentuu Turussa (24.9.2020)

Keltamusta kohtaa Turun yläkentällä perjantaina 25.9 klo 19:30 ÅIFKin sarjapaikan uusimisen kannalta elintärkeässä kamppailussa. Pelin nimi on selvä: isännille riittää tasapeli, Wilppaalle vain voitto.

Ottelun lähtökohdat

Åbo IFKn tilanne on Ampiaisten tavoin selkeä, tosin aavistuksen vähemmän tukalampi, sillä tasapeli riittänee sille. Turkulaiset ovat sarjataulukossa juuri salolaisia vieraitaan 3 pistettä edellä ja viimeisessä pelissä ÅIFK kohtaa TPK:n.

Åbon kova sarja-aloitus tuotti 3 pistettä avausottelun komean 3-1-voiton myötä FC Interin 2-joukkueesta. Hävittyään sen jälkeen Peimarille, Maskulle ja FC Ålandille, se saalisti kolme tärkeää voittoa putkeen. Nyt perjantain tuleva kotijoukkue seilaa kolmen tappion putkessa ja turvallinen asema sarjan keskikastissa on valunut putoamistaisteluun.

”Åbo on jonkin verran muuttunut tälle kaudelle ja neloseen tippuneesta TuWesta siirtyi heille usea hyvä pelimies. Heillä on myös kokenut päävalmentaja Jami Wallenius, joka on ennenkin ollut tukalissa paikoissa ja selvinnyt kuiville vesille. Paineet perjantain ottelussa ovat kuitenkin melkoiset”, näkee Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho.

Aiemmat kohtaamiset:

19.7.2019 3D ÅIFK – Wilpas 1-2
6.4.2019 3D Wilpas – ÅIFK 0-1
3.8.2018 3D ÅIFK – Wilpas 1-0
20.4.2018 3D Wilpas – ÅIFK 4-3
12.8.2016 3D Wilpas – ÅIFK 1-6
13.5.2016 3D ÅIFK – Wilpas 5-1

Parhaat maalintekijät tällä kaudella:

ÅIFK – 6 maalia – Severi Lehtinen

Salon Wilpas – 5 maalia – Jashar Balinca

Killer Bees team news

Raitapaidat onnistuivat katkaisemaan pitkän tappioputkensa kaatamalla viime kierroksella SC Wolvesin 4-3-lukemin varsin värikkäiden tapahtumien jälkeen. Voitto piti myös Ampiaisten haaveet sarjassa säilymisestä hengissä.

”Tavoillemme uskollisesti emme tee asioita helpon kautta, mutta ei meidän olisi missään tapauksessa tarvinnut jännittää ottelun viime hetkille. Kuten lähes kaikissa tämän kauden otteluissamme erinomaisen pelivaiheen perään seuraa totaalisia kaaoksia ja otteen ja keskittymisen herpaantumisia. Näiden mustien hetkien johdosta Wolves pysyi pelissä mukana. Pelin oikeiden hetkien tunnistamiseen ja niiden kontrollointiin meidän on kyettävä löytämään parempi balanssi”, toteaa Manu.

Wilppaan pelaajatilanne on lähes identtinen edelliseen otteluun verrattuna ja sivussa ovat edelleen pakaravaivainen Jaakko Viitaniemi ja keuhkokuumeesta toipuva Jani Lehtinen. Teemu Kesäsen kausi päättyi viime ottelun suoraan ulosajoon ja Alex Arinze sai alkuviikon harjoituksissa ikävän näköisen tällin, joka estää miehen pelaamisen Åboa vastaan. Drilon Musaj palaa repertuaariin ja SalPasta mukana ovat Rasmus Karjalainen sekä Akseli Auranen.

”Mennyt viikko on ollut parempi ja ehkä siten lähtökohdat peliin otollisemmat. Ensimmäisen finaalimme selvitimme minimisuorituksella, mutta uskoisin ÅIFKin vaativan meiltä paremman ottelukokonaisuuden. Valmistautuminen yksittäiseen peliin on sikäli helpompaa, koska vain voitto kelpaa meille”, summaa Aho loppuun.