Otteluennakko: 26.5.2019 FC Inter 2 v Salon Wilpas

Otteluennakko: 26.5.2019 FC Inter 2 v Salon Wilpas

Sinimusta vastaan Keltamusta Turussa (25.5.2019)

Länsi-Suomen miesten kolmonen lennättää Ampiaiset seuraavaksi Turkuun, kun Yläkentällä isännäksi asettuu FC Inter 2. Sarjaottelu käynnistyy klo 17:45

Ottelun lähtökohdat

FC Interin 2-joukkue nousi vuosi sitten piirin korkeimmalle tasolle ja joutui jännittämään sarjapaikkansa puolesta viimeisille kierroksille saakka, säilyten lopulta kolmen pisteen turvin. Pääsääntöisesti Interin A- ja B-junioreista koostuvan ryhmän ongelmaksi jäi maalinteko, vaikkakin puolustuspää piti hyvin. Kauteen 2019 Sinimustien piti lähteä ryminällä, kun valmennusvastuuseen pestattiin John Allen. Allenin karatessa Ruotsiin, tuli päävalmentajaksi Erol Ates, joka avasi sarja-alun kynnyksellä tämän kauden haasteita ja tavoitteita:

”Tämän kauden joukkueen kokoamiseen meni paljon aikaa, mutta loppujen lopuksi saatiin hyvä ryhmä pelaajia kasaan. Pelaajat ovat sitoutuneet ja harjoitelleet hyvin. Toiminta on lähellä liigajoukkuetta liittyen harjoitusmääriin ja -laatuun. Alkuvaihe oli raskasta, ja muutos aiheutti välillä tunteita, pelaajat joutuivat säännöllisesti pois mukavuusalueeltaan, mutta se on nyt takana ja joukkue on päässyt sen vaiheen yli. Harjoituksissa ja tulevissa peleissä on mukana edustuksen, sekä A ja B-juniorien pelaajia, ja joka viikko on uusi mahdollisuus jokaiselle pelaajalle näyttää ansaitsevansa paikan pelaavaan kokoonpanoon. Pelaajien rooleista keskustellaan päivittäin edustuksen, reservin ja B-juniorien valmennusryhmien kanssa ja keskustelujen pohjalta päätetään kenen kuuluisi pelata missäkin joukkueessa. FC Interin kakkosjoukkueesta halutaan tehdä aito reservijoukkue, mutta tässä vaiheessa ei vielä pystytä sanomaan ketkä edustuksen ryhmästä kakkosjoukkueessa tullaan näkemään. Siihen vaikuttavia tekijöitä on monta, esimerkiksi edustusjoukkueen terveystilanne. Mutta ne, jotka eivät pääse edustusjoukkueessa pelaamaan, tulevat pelaamaan reservijoukkueen kanssa. Meille on tärkeää, että reservijoukkue pelaa vähintään kolmosessa, kakkonen olisi ideaalisin sarjataso”.

Kakkonen lienee lähitulevaisuuden tavoite, sillä turkulaiset ovat aloittaneet tämän kauden kolmosen suhteellisen vaatimattomasti ja kuudesta pelistä on koossa 5 pistettä. Henkisesti vapauttavan avausvoiton se otti TPK:sta 8.5, mutta viime kierroksella Peimari tunnustettiin liian kovaksi, tappionumeroiden ollessa 3-0 Hakkisbaanalla.

Nuorten vastapainoksi Interillä on riveissä kokeneita pelimiehiä mm. ÅIFKista loikanneet kapteeni Dima Aho, Jeremias Kaari ja SalPassa viime vuonna kakkosta pelannut Hushyar Aftab. Edustuksesta vakiokasvoja kakkosen peleissä ovat olleet keskikentän kaksikko Elias Mastokangas ja Mikke Louhela, hyökkääjät Lassi Viholainen ja Joona Järvistö.

”Kun katsoo aiempien pelejen kokoonpanoja, voidaan todeta, etteivät he ainakaan halua sarjasta tippua ja reservijoukkueella on heille oikeasti pelaajakehitykselle osoitettu funktio. Tuttu kuvio niin kansalliselta kuin kansainväliseltä huipulta, missä miesten reservijoukkue on arvojärjestyksessä esimerkiksi A-juniorisarjojen edellä, kuten asiaan kuuluukin”, puoltaa Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho.

Parhaat maalintekijät tällä kaudella

FC Inter 2 – 2 maalia – Hushyar Aftab, Joona Järvistö & Oliver Kangaslahti

Salon Wilpas – 4 maalia – Mohammed Ali

Joukkueiden kuntopuntari (viim. 5 ottelua)

FC Inter 2 LDLWL

Salon Wilpas WWWWD

Salon Wilpas team news

Ampiaiset nihkeilivät SoVon isäntinä ja saivat lopulta olla tyytyväisiä yhteen tasapelipinnaan Otto Mäkisen tasoittaessa pelin yliajalla. Samalla sarjan piikkipaikka vaihtui Peimari Unitedille.

”Herkkä sarja, jossa nopeasti sattuu ja tapahtuu ja juuri siksi hyvä, tasainen suoritusvarmuus on niin tärkeä. Me emme onnistuneet pitämään hyvää virettämme yllä Voimaa vastaan ja pelasimme kauden huonoimman kotiottelun. Me olemme hioneet asioita erinomaisella ilmeellä menneellä viikolla ja Turkuun lähdetään parantamaan, se on sanomattakin selvää”, painottaa Manu.

Inter 2:sen kimppuun Keltamusta tulee lähestulkoon kokonaisella pelikokoonpanolla ja se tekee kolme muutosta SoVo-otteluun nähden. Runkopelaaja Joonas Ojanen palaa Wilppaan takalinjoille ja yhteistyöseurasta, SalPasta, mukana ovat Akseli Auranen ja Severi Jaatinen. Ojasen ja Aurasen lisäksi avaukseen iskee tulikuuma Jesse Koskinen. Poissa ovat mm. Markus Aho, Niko Stenholm ja Bazen Mamo. Lisäksi Teemu Kesänen toimii ottelussa apuvalmentajana, sillä viime ottelussa saatu tälli nilkkaan ei kestä vielä pelaamista.

”Treeni-ilme oli hyvä ja olimme kaikki pettyneitä SoVo-tasuriin sekä tulokseen että erityisesti esitykseemme. Siihen haluamme välittömän korjausliikkeen. Tunnistamme vastustajan huomattavasti paremmaksi kuin mitä sarjasijoitus antaa olettaa ja me olemme valmiita vaikeaan otteluun”, kiteyttää Aho.

Kiinnitä katseesi heihin:

Otto Mäkinen & Jesse Koskinen – harjoitusviikon kuumin duo, pikkupojat, jotka tekevät mitä haluavat. Oli maalipaikka mitenkä hyvä tai huono, niin verkonnyörit vinkuu. All day, non stop. Vaatimattomia työmyyriä, jotka painavat vahvan offensiivisen annin lisäksi täydellä voluumilla hommia kotiinpäinkin. Ääriveemäisiä vikkeläkinttuja prässäämään ja pistämään kuin ampiaiset!

Mäxy on niin v***n kova, että pitää ottaa kurkusta kiinni! Kuva: Sinikka Makkonen
Lingzin vieno hymy jälleen yhden tehdyn maalin jälkeen! Yläkentällä kauden eka henkilökohtainen!? Kuva: Sinikka Makkonen