Otteluennakko: 28.9.2019 FC Åland v Salon Wilpas

Otteluennakko: 28.9.2019 FC Åland v Salon Wilpas

Ampiaiset vaikeista asetelmista saarelle (27.9.2019)

Salon Wilppaan taistelu kolmosen paikasta jatkuu, kun se risteilee FC Ålandin vieraaksi saarelle lauantaina 28.9. Länsi-Suomen kolmosen sarjamatsi pelataan klo 16 alkaen.

Ottelun lähtökohdat

FC Ålandin kesäkuun lopun vierailu Salon Urheilupuiston ylänurmella oli ikimuistoinen, kun valkopaidat pommittivat taululle pesislukemat 0-9. ”Se ottelu oli silloin alle kymmenessä minuutissa ohi ja summasi meidän heikon jaksomme pohjakosketuksen. Pahoja henkilökohtaisia virheitä ja loppu selviytymistä kaaoksesta”, muistaa Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho.

Ahvenanmaalaiset ovat ennen lauantain ottelua sarjakakkosena ja oikeastaan viimeisenä piikkinä jo varmalta tuntuvaan Piffenin sarjavoittoon. Paraislaisten voittaessa perjantain ottelunsa on myös FC Ålandin pakkovoittaa lauantaina. Viiden ottelun tappiottomassa putkessa oleva tuleva kotijoukkue on tunnetusti vahva kotonaan, minkä Ahokin tunnustaa: ”Saarella on tärkeä olla hereillä varsinkin alussa ja kestää isäntien alkurynnistys, sen jälkeen mahdollisuus pisteisiin kasvaa minuutti minuutilta”.

Parhaat maalintekijät tällä kaudella

FC Åland – 18 maalia – Rezgar Amani

Salon Wilpas – 6 maalia – Teemu Kesänen & Kevin Kreen

Joukkueiden kuntopuntari (viim. 5 ottelua)

FC Åland WDWWW

Salon Wilpas LWLLD

Killer Bees team news

Keltamusta esiintyi edukseen viime kotiottelussaan Maskua vastaan ja saalisti arvokkaan pisteen 1-1-tuloksella, päättäen samalla Maskun nousuhaaveet. ”Hyvä suoritus meiltä, eikä kolme pistettä olisi ollut vääryys, mutta käteen olisi voinut jäädä luukin. Pienestä se on välillä kiinni”, toteaa Manu.

Wilppaan valmennusjohdolla onkin ollut ennätysvaikea treeniviikko ja lisää harmaita hiuksia on aiheuttanut pelaajapula lauantaiseen vieraspeliin. ”Kyllä tämä loppu on ollut melkoista kitkuttelua, kun pelaajia ei tahdo kiinnostaa. Ennen nämä reissut olivat kauden kohokohtia, joihin piti olla nopea, että pääsi ylipäätään matkaan. Niin ne ajat vaan muuttuvat. Kauden jälkeen meillä on edessä iso täysremontti edustusjoukkueen osalta ja pelaajiston suhteen pitää tehdä armoton suursiivous. Sitä ennen pitää kuitenkin uusia sarjapaikka, parhaamme yritetään”, vannoo Aho.

13 pelaajaa kattavassa lauantain kokoonpanossa miesten debyytin iskee yhteistyöseura-SalPan B-juniori-ikäinen Otso Tuominen, mukana on myös kakkosjoukkuetta neloseen nostamassa ollut Joonas Reijonen. Joonas Kontkanen palaa puolestaan Ampiaisten maalinsuulle.

Kapteenin kulmaus:

“Ålandilla on vielä pienehköt saumat sarjavoittoon, joten vastustaja tulee varmasti täydellä fokuksella peliin. Olemme yleensä pelanneet hyviä otteluita saarella ja niissä peleissä on aina oma latauksensa. Pelipäivä alkaa aikaisin aamulla ja saamme viettää joukkueen kanssa runsaasti yhteistä aikaa valmistautuen otteluun. Latautuminen, joukkuehenki sekä keskittyminen otteluun on juuri näistä syistä 100%. Nämä asiat ovatkin elintärkeitä huomenna, mikäli pisteistä halutaan taistella”, korostaa Wilpas-kippari Teemu Kesänen.