Salon Wilppaan vieraaksi saapuu Tepsin 2-joukkue (2.3.2018)

Ampiaisten viikko sitten startannut harjoituspelikausi saa jatkoa, kun Suomen parhaaseen urheilupuistoon saapuu TPS2. Mielenkiintoinen kamppailu alkaa tuttuun tapaan lauantaina 3.3 klo 15.

Ottelun lähtökohdat

Salolaisillekin tutun Thomas “Tom” Powersin päävalmentama TPS2 koostuu pääosin seuran A-junioreista, jotka pelaavat samanaikaisesti parhaillaan A:n SM-karsintaa ja viime vuonna sekä A:n 1.divisioonaa että miesten kutosta, josta se nousi suvereenin vakuuttavasti tappiottomalla kaudella maalieron pullistellessa häiriintyneesti plussan puolella peräti 168-3!!! Tepsillä on samanaikaisesti lauantaina kuitenkin A:n SM-karsintapeli, joka verottaa osan lahjakkaista nuorista, mutta laajalla talenttimäärällä operoiva Turun Palloseura juoksuttaneen kentällä iskukykyisen kollektiivin.

Turkulaiset ovat pyörittäneet harjoituksia ilman suurempia taukoja läpi ylimenokauden ja ensimmäiset tulevan kauden harjoituspelit ovat alkaneet jo vuoden 2017 marraskuussa. 18.11 Kaatui LTU Littoisissa 0-11, sitten ovat nurin menneet ÅIFKin A-junnut (3.12-17 2-0), KaaPon B-pojat (10.12-17 0-5), Wilppaan tulevan kauden lohkokumppani Pallo-Iirot (16.12-17 1-2). Vakuuttavan menon ainoa kiila on toistaiseksi tullut seuran sisältä, kun TPSn B-SM löi kakkosen tammikuun lopulla 2-1. Kuukausi sitten FC Turku sai kyytiä 7-1 -lukemin.

“Vastaan tullee nuori, innokas, taitava, juoksuvoimainen, hyvin valmennettu junioripitoinen joukkue, joka asettaa meille aivan toisenlaisen haasteen kuin W2. Meidän on kyettävä parantamaan viikon takaista suoritustamme ja onnistuttava pelissämme. Nyt kyseessä on jo enemmän kuin pelkät peliminuutit ja ottelutuntuma”, painottaa Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho.

Parhaat maalintekijät viime kaudella

Salon Wilpas – 9 maalia – Niko Virtanen

TPS2 – 30 maalia – Almin Cero

Salon Wilpas team news

Keltamustan ampiaisparvi pörräsi ensikertaa harjoitusottelussa viikko sitten, kun harjoituspelirumba avattiin perinteisesti W2:sta vastaan. Traditioksi muodostuneen tasapelin sijaan edustus likisti lopulta selvän 3-0-voiton, vaikka tilanteiden ja ottelun käsikirjoituksen mukaan taululla olisi pitänyt komeilla vähintäänkin pesäpallolukemat.

“Suuria johtopäätöksiä ei kannata vetää W2-pelistä, mutta positiivisia juttuja oli paljon sekä joukkue- että yksilötasolla. Selvää on, ettei pelimme ole tässä kohtaa vielä valmista, mutta ajankohta huomioiden avausharkkapelin antiin voimme olla tyytyväisiä”, analysoi Aho.

Kovien pakkasten kiusaama harjoitusviikko jäi normaalista poiketen yhtä harjoitusta vaillinaiseksi. Tulevan lauantain peliin salolaiset iskevät kapealla rosterilla, mutta Manu ei koe sitä ongelmaksi: “Ei yksikään pelaaja valita sitä, että pääsee ja saa pelata täydet minuutit. Eri asia on se, että kaikilla ei ole yhtä ehjää pre-seasonia alla ja siksi joidenkin pelikunto nostattaa kysymysmerkkejä. Mutta niihin saadaan vastauksia lauantaina. Ei meillä mitään hätää ole”.

Kiinnitä katseesi heihin:

Valtteri Sinervo – Vahvasti helmikuun pelaajaksi ehdolla oleva “Vidic” on paukutellut menneen kuukauden all inniä ja on valmis töihin lauantainakin. Giganttisen kokoinen järkäle iskee ukkosen lailla katkoihin, riistoihin ja taklauksiin ja jättää yleensä vastustajaan jäljen sekä pelon. Moderni 2018-luvun spartalainen gladiaattori. Ha Crixus!!!

Jesse Jokiniemi – Kun katsot sanakirjaa ja kohtaa “jäätävä”, löydät Jessen leveästi virnuilevat kasvot. El Magicon lanteet veivaa loitsua, jalat iskee taikaa ja ajatus laukkaa mentalistin lailla vähintään kolme siirtoa edellä. Täysin pitelemätön tällä hetkellä.