Ampiaiset pörräävät ÅIFKin kimppuun (2.8.2018)

Salon Wilppaan syyskierros jatkuu Turun Yläkentällä, kun se matkaa Åbo IFKn vieraaksi. Länsi-Suomen miesten kolmosen sarjaottelu alkaa perjantaina 3.8 klo 19:15.

Ottelun lähtökohdat

Kauden aiemmassa kohtaamisessa Salon Urheilupuiston tekonurmella 20.4 Wilpas ja ÅIFK ottelivat korkeaoktaanisen 7 maalin turbulenssin, jonka draaman kaari oli suoraan Cannesin elokuvasfestareilta. Salolaiset hallitsivat ottelua ja siirtyivät johtoon, mutta sitten herpaantuminen ja perusasioiden huolimattomuus päästi turkulaiset jo 1-3-karkumatkalle. Raitapaitojen comeback oli kuitenkin mykistävä, kun se lopulta punnersi 4-3-voittoon.

“Se peli muistuu hyvin mieleen, sillä heitimme täydellisesti hallussa olleen matsin roskakoriin omalla hölmöilyllä. Mutta myös tulimme hurjalla loppukirillä ohi. Åbo on täynnä taitavia pelimiehiä ja he pyrkivät aktiiviseen peliotteeseen. Heitä vastaan meidän pitää pystyä kontrolloimaan kenttätapahtumia ja pidettävä pallo omilla”, näkee Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho ennakkoon.

Åbon sarjasijoitus ei ole kokenut radikaalia muutosta sitten kevään ja se lojuu sarjan kolmantenatoista. Voitot ovat karttaneet nuorehkon turkulaissikermän ja ongelmia on ollut hyökkäyspäässä ja toisaalta myös puolustuksessa. Ehjiä ottelukokonaisuuksia on tilille kertynyt aivan liian vähän ja vaihtelevat otteet ovat näkyneet romahduksina pelin sisällä. Kotijoukkueen formi on kuitenkin selvästi nousujohteinen ja viimeisen kuuden ottelun aikana se on hävinnyt vain kertaalleen, joskin rumasti 1-6 Peimarille. Kuuden ottelun sarjaan mahtuu myös kolme nollapeliä ja arvokkaat voitot FC Ålandista sekä PIFistä.

Parhaat maalintekijät tällä kaudella

ÅIFK – Victor Djibalene & Nicolas Manzo – 4 maalia

Salon Wilpas – Jesse Jokiniemi – 7 maalia

Salon Wilpas team news

Keltamustan syksy on käynnistynyt kahdella 1-1-tasapelillä, peliesitysten selvästi ollessa rohkaisevia. Ei parhaita 90-minuuttisia, mutta riittävän hyviä voittoon. Molempia syyskierroksen otteluita hallinneet salolaiset eivät ole saaneet nauttia johto-osumistaan liikaa ja siinä Aho näkeekin koko homman syyn ja seurauksen: “TOVE-peliä en ole vielä ehtinyt näkemään kuin kerran, mutta paljon samaa siinä on kuin FC Inter 2-pelissä. Hyvä kontrolli unohtuu liian usein ja lähdetään vastustajan kohkaamiseen mukaan. Sitten katoaa järki ja rytmi meidän pelistä, jota on vaikea saada taas takaisin. Interiä vastaan meidän olisi pitänyt pitää vielä enempi palloa ja antaa aloite vastustajalle avata peliään. Sama haaste odottaa Turussa perjantaina”.

Ehjä treeniiviikko jälleen kerran alla Wilpas lähtee mittaamaan ÅIFKin päivän kuntoa lähes täydellä rosterilla. Poissa ovat polvivaivaiset Juha Wähäsilta, Niko Stenholm ja Eemeli Auranen, olkapäänsä telonut Onni Vesterinen sekä kakkosjoukkueen pelissä minuutteja hakeneet Matti Saario ja Mikko Tapaninen. Niko Helminen ja Jani Lehtinen ovat päässeet harjoittelemaan täyspainoisesti ja molempia odotetaan Maarianhaminan reissulle.

Inter-peliin nähden Wilpas tekee viisi vaihdosta, kun nuoret ampiaispakit Alexander Strekalovskiy ja Valtteri Peltola pistävät laidoillaan, Markus Kuivala iskee itsensä suoraan keskikentälle avaukseen ja kärkiparina starttaavat viime pelissä avausmaalinsa kolmosessa iskenyt Olli Jakonen ja Henri Makkonen.

“Tämä kilpailu pelipaikoista on meidän aseemme ja ymmärrys siitä, että olemme enemmän kuin avausyksitoista tai pelipäivän 18. Kaikkia tarvitaan ja kaikkien panos muodostaa lopputuloksemme. Tämä on fantastinen ryhmä hengeltään, potentiaaliltaan ja asenteeltaan. Meillä on suunnaton halu saavuttaa jotain suurta”, hehkuttaa Manu.

Kiinnitä katseesi heihin:

Henri Makkonen – Schweinin viikon formi on ollut maaginen ja jotain tämän galaksin ulkopuolista. Paikka kuin paikka, asento kuin asento ja maaliverkon nyörit saavat kyytiä. Irtonainen liike ja jäätävät tykit ja kylmänviileät viimeistelyt tilanteeseen kuin tilanteeseen. Make no mistake, perjantaina paukkuu!!!

Olli Jakonen – Sensaatio, josta Keltamusta on päässyt nauttimaan liian vähän TPK-pelissä sattuneen ikävän loukkaantumisen myötä. Suoraviivainen, aggressiivinen, monipuolinen. Hyvä target-pelaaja voittamaan pääpalloja tai suojaamaan, mutta sen lisäksi nopea, hyvä silmä pystyjuoksuille ja viimeistelyissään letaalin kliininen, kuten Inter 2-pelissä nähtiin. Lisää!!! Janoaa Opa.

Jesse Jokiniemi – El magico. Wizard of Salo. Paras. Taikuri painaa jälleen pienen hiljaiselon jälkeen hymy huulilla ja jälki on mykistävää. Letkeä lantio veivaa Shakiran tahtiin ukkoa kuutamolle ja välillä Jese pitää vastustajaa pilkkanaan. Hips don’t lie!

Taikuri Jokiniemi kieputteli interiläisiä miten tahtoi

Opa täräytti kauden ensimmäisensä viime pelissä ja kaikesta päätellen lisää on luvassa!

Maaginen Makkonen!