Keltamusta kohtaa Kerhon ylänurmella (29.8.2018)

Salon Wilpas saa vierakseen TPK:n, kun Länsi-Suomen miesten kolmonen jatkuu joukkueiden osalta. Torstai-illan futisnäytös starttaa klo 18:30 Salon Urheilupuiston ylänurmella.

Ottelun lähtökohdat

Kevään mittelö Turun yläkentällä oli luonteeltaan kiivashenkinen viiden maalin tykitys, joka sai ottelun loppupuoliskolla ikävähkön lopun, kun TPK-vahti Tuomas Leino niittasi suoran punaisen arvoisesti takaapäin Ampiaishyökkääjä, Olli Jakosen, tekonurmen pintaan. Pääosissa oli kuitenkin molempien joukkueiden rohkea ja aktiivinen pelitapa, joka tarjosi vauhtia ja vaarallisia tilanteita molempiin päätyihin.

“Se oli kieltämättä värikäs kamppailu. Oltiin vahvoja kaksinkamppailuissa läpi ottelun ja tehtiin todella näyttäviä maaleja. Oikeastaan meidän olisi pitänyt naulata peli purkkiin jo ensimmäisellä jaksolla, eikä TPKn olisi pitänyt johtaa peliä missään vaiheessa”, viittasi Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho karmaisevaan ensimmäiseen takaiskumaaliin Turussa.

Turkulaiset ovat pelanneet syksyn mukavasti ja viidestä toisen kierroksen ottelusta se on saalistanut 3 voittoa, yhden tasurin ja tappion. Tämän lisäksi sininuttujen nostetta on kirittänyt Suomen Regions’ cupin menestys, missä se on edennyt jo neljän parhaan joukkoon. Itseasiassa juuri cupin takia Wilppaan ottelu siirtyi torstaille, sillä TPKn SRCn semifinaali käydään sunnuntaina 2.9 Vantaalla VJSää vastaan.

“He ovat saaneet omaa peliään kivasti uomiinsa erinomaisen valmentajansa, Timo Jalon, johdolla ja ei sovi unohtaa, että materiaali on taattua kolmosen kärkeä. Tämän kauden tunnusmerkkejä heidän pelillisessä identiteetissään ovat olleet korkea prässi ja vahva koko kentän käyttö, joilla he ovat parhaimmillaan laittaneet sarjan parhaimmatkin jengit vaikeuksiin. Haastava pelitapa, joka vaatii pelaajilta paljon, mutta onnistuessaan tuo pelkkää hyvää. Viimeksi me pääsimme kuitenkin hyvin pelaamaan prässiä auki ja yllättämään toistuvasti korkealla pelanneen puolustuslinjan”, tiedostaa Manu.

Parhaat maalintekijät tällä kaudella

Salon Wilpas – Jesse Jokiniemi – 7 maalia

TPK – Marno Lastula – 9 maalia

Salon Wilpas team news

Salolaisten pitkä ja myrskyinen syksy ei ole väläytellyt aurinkoa täysien pistepottien myötä, vaikka niihin on jokaisessa pelissä ollut mahdollisuus. Viimeksi ränniä jatkoi PIF ryöväämällä pinnat 0-2-voitolla Salosta. “Tyypillinen syksyn pelimme. Hallitaan, luodaan paikkoja, mutta jätämme momentumimme käyttämättä tai olemme turhautuneita siitä, ettei se johda palkkioihin. Ja sitten kaveri taas iskee omistaan turhan kovalla kädellä. Pieniä asioita, marginaaleja ja toisaalta myös onnikin tarvitsee ansaita. Nyt eivät ole pallot meille oikeilla hetkillä pomppineet”, tunnustaa Aho.

Wilppaan terveystilanne on kuitenkin erinomainen ja se on saanut treenattua isolla rosterilla, Markus avaa myös pientä taktista muutosta: “Me muutamme ryhmitystämme aavistuksen kontrolloivampaan suuntaan ja toisaalta haluamme pelaajat luonnollisimmille pelipaikoilleen. Meillä on sikäli joukkue vähän epätasapainossa, että hyökkääjiä on pilvin pimein, mutta puhtaita hyökkääjiä vähän. Kieltämättä muutoksen takana on myös ajatus joukkueen herättelystä”.

Kerhon kohtaamisen missaavat edelleen varvasvaivainen Valtteri Sinervo, ikävän hiertymän kanssa kärvistelevä Matti Saario sekä työkiireinen Niko Stenholm. Sauli Karjalainen reissaa Virossa ja Tomas Vuoriranta palvelee valtiota. Eemeli Mälkönen, Vesa Vainio ja Olli Jakonen palaavat pelaavaan kokoonpanoon vastavuoroisesti. PIF-peliin nähden avaus kokee neljä muutosta, kun Mälkönen, Aho, Kesänen ja Jakonen valtaavat paikkansa avauksesta.

“Maanantain ja tiistain treeni-ilmeeseen täytyy olla jälleen kerran tyytyväinen ja joukkueelta ei voi pyytää enempää. Kyllä me kaikkemme yritämme, eikä itseluottamuksessamme tai pelirohkeudessamme ole mitään vikaa. Ehjä kokonaisuus on meidän hakusessa. Hyvä fokus, hyvä tekeminen, joka johtaa maaleihin ja pelin järkevä kontrollointi sopivassa suhteessa tunteella pelaamisen kanssa”, tiivistää Ampiaisluotsi.

Kiinnitä katseesi heihin:

Alexander Strekalovskiy – Härkämäinen laitajyrä, jonka progressiivista menoa on vaikea pysäyttää. Vahva fyysisesti puolustussuuntaan, mutta pelote myös hyökkäyspäässä.

Markus Kuivala – Megaluokan talentti, jonka jaloista voi putkahtaa mitä tahansa. Iskee hanakasti kiinni, syöttelee namuja, kusettelee välillä ärsyttävänkin helposti ja se kuuluisa Kuiviksen kanuuna! Pois alta!

Olli Jakonen – Jakosen suvun vesa ja yksi lahjakkuus sukupuussa lisää. Isoksi lädiksi monipuolinen sentteri, joka pystyy puhdasta kohdepelaajan roolia huomattavasti monipuolisempaan pelaamiseen. Terrorisoi viimeksi kerholaisia niin ankarasti, että vedettiin törkeällä taklauksella lasarettiin. Time for payback!

Sasha ja hurjat nousut!

Kuiviksen avausmaalia Wilpas-paidassa juhlittiin porukalla!

Opalla on katse pallossa ja vastustajan maalissa!