Salon Wilpas kohtaa kauden kolmannessa harjoitusottelussaan Forssan Jalkapalloklubin (4.3.2016)

Keltamustat isännöivät forssalaisia vieraitaan tuttuun tyyliin tulevana lauantaina 5.3 Salon uudella tekonurmikentällä. Viime vuosina perinteisesti harjoituspelien muodossa kohdanneet seurat mittaavat toistensa nykykunnon klo 15 alkaen.

Kiistaton nousijasuosikki, FJK

Forssalaisen jalkapalloilun lippulaiva perustettiin vuonna 1997, kun Forssan A-Futis ja Pallotiimi Forssa yhdistyivät. FJK:n lihavien 2000-luvun vuosien jälkeen miesten edustusjoukkue starttaa tulevan kautensa Suomen kuudenneksi korkeimmalta sarjatasolta , Tampereen piirin vitosesta. Seuran menestysvuosi ajoittui kaudelle 2004, jolloin se voitti kakkosen lohkonsa ja karsi noususta ykköseen. Isojen satsauksien ja tavoitellun nousun epäonnistumisen myötä joukkue vetäytyi kauden päätteeksi kakkosesta ja aloitti uuden nousunsa silloisesta nelosdivarista, josta nousi uudelleen kakkoseen 2008. Sen jälkeiset vuodet ovat kuluneet pääosin kolmosessa.

Edustus 2015.JPG-85ecfed6

FJK:n miesten edustusjoukkue 2016

Forssalaisten kausi 2016 alkoi virallisesti Suomen Cupin osalta 30.1, kun cup-juna jäi lähtöasemalleen heti 1.kierroksella, HJS Akatemian kylvettäessä siipirikkoista FJK:ta peräti tylyin 6-0 -lukemin. Reilu kaksi viikkoa sitten sinipaidat kuitenkin saivat balsamia haavoilleen, pyörittäessä harjoituspelissä Härmän kakkosjoukkuetta numeroin 6-1.

FJK onkin tulevan kauden suursuosikki Tampereen piirin 5.divisioonan voittajaksi ja pelaajavalmentaja Miika Murtolahti on rakentanut joukkueen pohjaa päämäärätietoisesti, taustat ja joukkue on kunnossa ja nousu on ainoa hyväksyttävä tavoite. Tämän vuoden joukkueessa onkin paljon osaamista kakkos-kolmosdivarista ja nuorta runkoa on vahvistettu täsmämiehillä mm. SoVosta.

“Heillä on vähintään hyvä nelosen jengi kasassa ja eivät epäröineet hetkeäkään tämän harjoitusottelukutsun kohdalla. Forssassa rakennetaan selvästi tulevaisuutta silmällä pitäen ja kaikki pohja ja perusta sille ovat, kiitos Murtolahden aktiivisuuden. Jos ja kun he saavat parhaimman kokoonpanonsa jalkeille tulevana lauantaina, on luvassa mielenkiintoinen haaste”, povaa Ampiaisten päävalmentaja Markus Aho.

Salon Wilpas team news

Harjoituskautensa kahdella tasapelillä aloittanut salolaisryhmä lähtee hakemaan avausvoittoa tulevana lauantaina. FC Boda-pelissä huomattavasti pallollista pelaamistaan petrannut Keltamusta hakee onnistumisia myös hyökkäyskolmannekselle. Manu tietääkin kyseessä olevan hienosäädön: “W2:sta vastaan pallokontrolli ja prässi oli teemoina, joissa onnistuimme kiitettävästi. Boda -pelissä päästiin jo haluamillemme murtautumispaikoille ja olimme huomattavasti aktiivisempia pystysyötöissä. FJK:ta vastaan lähdemme hakemaan onnistumisia myös viimeisellä kolmanneksella ja naulaamaan tilanteet konkreettisiksi tehoiksi. Pieniä asioita on hierottu isoa kuvaa silmällä pitäen“.

Wilppaan kakkosvalmentaja Martti Kuvaja komppaa virkaveljeään: “Odotan taas selvää kehitystä edellisestä harjoituspelistä. Ensimmäisestä W2-pelistä parannettiin huomattavasti Bodaa vastaan ja nyt ollaan tehty hyvin töitä, niin se luo uskoa siihen, että ollaan oikealla tiellä. Nyt saamme myös ensimmäistä kertaa täyden kokoonpanollisen ja ehkä ylikin äijiä mukaan. Pelaajat alkavat tulla toisilleen jo paremmin myös tutuiksi. Näiden syiden takia uskallan jo odottaa, että myös sisäänajettava pelitapa alkaa hahmottua, ja kieltämättä odotukset ovat lauantain osalta korkealla”.

Myös kärjessä aloittava Mikko Batalha näkee tulevan lauantain agendan: Odotukseni ovat, että joukkue esittää vahvaa pallollista peliä sekä aggressiivista prässiä, mitä on jo nähty aikaisemmissa treenimatseissa. Hyökkäyspelaamisessa vastustajan puolustuslinjan murtavia syöttöjä lisää ja sitä kautta maalintekotilanteita. Henkilökohtaisesti olisi hyvä saada ketsuppipullon korkki ja maalihanat auki”.

FJK -pelin kokoonpanosta puuttuu viime lauantain pelissä loukkaantunut maalivahti Teemu Seppä, mikä avaa mahdollisuuden Sauli Karjalaiselle. Niklas Ahlqvist kärsii nivusvaivoista, Samir Haddouti vuorostaan sukuloi Ruotsissa ja SalPan nuorukaiset vääntävät ennen Ampiaisten ottelua Hangon A-junioreita vastaan. Wilpas saa kuitenkin täyden 18 pelaajan nipun forssalaisia vastaan ja mukana on muutama mielenkiintoinen uuden Wilppaan ensikertalainen, kun Jani Lehtinen, Ville Batalha, Chibundu Okorie ja Alban Sadikaj kirmaavat baanalle.

”Janin avausta on häirinnyt polvivamma, mutta kaiken pitäisi nyt olla kunnossa. Tästä kaverista on vielä paljon meille iloa. Niin ikään vuorostaan influenssan kourissa painineen Villen comebackiä ollaan saatu odotella turhan kauan ja vihdoin tulevana lauantaina se toteutuu, yksi selkeä johtohahmomme. Chibundu Okorie on uusin vahvistuksemme ja pystyy operoimaan puolustavassa roolissa monellakin paikalla. Vahva, fyysinen järkäle, joka iskee lujaa kaksinkamppailuihin ja on massiivinen lisä repertuaariimme. Alban puolestaan sai testit pulkkaan viime torstaina ja on ollut ylivoimaisesti kuumin pelaajamme viimeisen kahden viikon aikana harjoituksissa. En voinut pitää näin liekeissä olevaa sälliä penkillä!”, vaahtoaa Aho.

Kiinnitä katseesi häneen:

Alban Sadikaj – Tyylikäs ja taitava nro 10, joka pystyy alle sekunneissa ällistyttäviin suorituksiin. Fantastisen pallokosketuksen ja peliälyn omaava Ollikkalan Juan Mata on ollut täysin pitelemätön jo viimeiset kaksi viikkoa. Maalitakuu, saa ottaa talteen!

“Albo kuuluu siihen 90-ikäluokkaan, jonka kanssa saavutin lähes kaiken mitä Suomessa on mahdollista. Kuin oma poika, jolta olen aina osannut nipistää maksimit ulos. On ollut todellinen ilo nähdä hyvin treenannut pelimies, jonka meno on ollut kerrassaan maagista ja tiedän miten kovin herra Sadikaj odottaa lauantain ottelua, niinkuin minäkin. Mitä vaan uskomatonta voi tapahtua!”, herkuttelee Keltamustien käskyttäjä Markus Aho.

LINEUP111457094115451[1]

Wilppaan avaus la 5.3 FJK:ta vastaan