Otteluennakko: 6.4.2019 Salon Wilpas v ÅIFK

Otteluennakko: 6.4.2019 Salon Wilpas v ÅIFK

Salon Wilpas isännöi ÅIFKia kauden avauksessa (5.4.2019)

Keltamustan harjoituskausi on virallisesti ohi, kun Länsi-Suomen kolmonen nostaa salolaisten osalta esirippuaan tulevana lauantaina 6.4, kun Ampiaiset kohtaavat Åbo IFKn Salon Urheilupuiston tekonurmella. Sarjaottelu käynnistyy klo 15.30.

Ottelun lähtökohdat

Perinteikkäälle kolmosen joukkueelle, ÅIFKille, viime kausi oli vaikea, jonka alleviivaa 11.sija. Sarjanvaihdon se vältti, kun kakkosesta ei Länsi-Suomen kolmoseen tippujia ollut. Nyt se onkin järjestellyt rivejään urakalla ja seura on kokenut isoja muutoksia niin edustusjoukkueen sisällä kuin ulkopuolellakin. Uutta tuulta turkulaisten tekemiseen tuli puhaltamaan salolaisillekin hyvin tuttu Jarkko Tallqvist, joka pisti kerralla koko paketin uusiksi; Timo Koljosen fysiikkaohjelmalla aloitettiin järjestelmällinen harjoittelu jo viime vuoden marraskuussa, liigalegenda Magnus Bahne pestattiin maalivahtivalmentajaksi ja vielä tammikuussa edustusjoukkueen päävalmentajana ollut Adriano vaihtui hetkellisesti Leroy Malukaan ja lopullisesti kokeneeseen Jami Walleniukseen.

”Selkeä ryhtiliike vähän haperoituneeseen seuraan, joka oli kaikin puolin paikallaan. Tallqvist on pedantti tekemisessään ja on laittanut itsensä tavoilleen tyypillisesti täydellä sydämellä peliin. Seuran peruskallioon louhitut muutokset ja satsaukset tulevat näkymään pitkässä juoksussa pomminvarmasti”, uskoo Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho.

Keltapaidat ovat olleet myös ahkeria harjoituspelirintamalla ja tammikuussa aloitettu kahdeksan ottelun rupeama päättyi rekordiin 2-2-3. Kolmen tappion jälkeen se on pelannut neljästi tappiottomasti putkeen ja kenraalissa kaatui 23.3 FC Boda tylyin 8-0-lukemin. Tulevien vieraiden runko on kärsinyt jonkin verran runkopelaajien menetyksiä, joita joukkuetta vahvasti kasaamassa ollut Tallqvist on korvannut seuran omilla, lahjakkaimmilla junioreilla sekä muutamalla täsmävahvistuksella.

”Viime vuoden pettymyksen jälkeen heillä on varmasti näyttöhaluja ja aloitus puhtaalta pöydältä on heidän kannaltaan paras mahdollinen lähtöruutu. Vaarallinen joukkue, joka on tasapainoisempi kuin viime vuonna ja sisältää sekä pelinopeutta että taitoa. Vielä vaarallisemmaksi vastustajan tekee se, ettei heillä ole kuin parannettavaa viime kaudelta. Mielenkiintoinen aloitusvastustaja meille ilman muuta”, analysoi Aho.

Parhaat maalintekijät viime kaudella

Salon Wilpas – 11 maalia – Jesse Jokiniemi

ÅIFK – 5 maalia – Jeremias Kaari

Salon Wilpas team news

Wilppaan joukkueen rakennuksen viimeiset palaset loksahtivat paikoilleen parin viimeisen viikon aikana ja omassa kenraalissaan se rökitti FC HIKin numeroin 7-1. Kapeahkolla rosterilla läpi harjoituskauden painaneet Ampiaiset pelasivat tuloksellisesti vahvan preseasonin ja kuudesta treenipelistään se voitti viisi, vaikka pelitason notkahdukset pelin sisällä heittelivät.

”Meillä on kilpailukyvyllisesti vielä eri tasoissa olevia pelaajia. Ydinrunko on kaikin puolin valmiimpi kuin viime vuonna tähän aikaan, mutta muilla on paljon kirittävää eri lähtötilanteista johtuen. Sellainen näkyy aina jossain vaiheessa pelissä, emmekä me ole poikkeus. Parin seuraavan viikon sisällä joukkueemme on huomattavasti valmiimpi, kun puhutaan koko joukkueen vahvuudesta”, valottaa Manu.

Keltamusta saa avausotteluunsa käyttöönsä oikeastaan lähes kaikki arsenaalistaan, merkittävin poissaolija lienee vain Joonas Ojanen. Virallisia debytantteja Ampiaisissa ovat vahvan harjoituskauden vetäneet Otto Mäkinen ja seuralle uusivanha Jashar Balinca sekä SalPasta siirtynyt pikajuna Kevin Kreen ja PK-35:sta edustanut maalivahti Kristian Viitanen.

”Me olemme erittäin tyytyväisiä nykytilanteeseemme ja SalPan kanssa solmitulla yhteistyösopimuksella myös hyvin tyytyväisiä tulevan kauden kilpailukykyymme. Mäxy on meille raikas lisä jo entuudestaan kivikovaan laiturivalikoimaan ja on ennakkoluulottomilla otteillaan lunastanut paikkansa avauksesta. Jaska puolestaan on sellainen voimanpesä ja armoton härkä, joka pystyy omilla yksilösuorituksillaan ratkaisemaan otteluita. Kevinillä on puolestaan jonkin verran vielä töitä peruskunnon, terävyyden ja meidän pelitapamme omaksumisessa, mutta pelikunnossaan häiriintynyt hyökkäyspään ase, jonka edesottamuksia odotamme mielenkiinnolla. Krisu oli puolestaan se puuttuva palanen, joka napsahti palapeliimme juuri oikeaan aikaan ja tuntui heti täyteläisen hyvältä”, arvioi Salon Wilppaan ykköskäskyttäjä.

Kiinnitä katseesi heihin:

Markus Kuivala – Potentiaaliltaan sarjan megastara. Kun fokus kohtaa rentouden on Perniön Pogba ylivertainen kentän kontrolloija. Vahva katkoissa, väkevä kaksinkamppailuissa ja pallollisesti monipuolinen. Kuivikseen ladatut odotusarvot mies voi kuitata taidoillaan realismiksi.

Teemu Kesänen – Joukkueen kapteeni ja yksi selkärangan vahvimmista nikamista. Periksiantamaton taituri, joka on pari viime vuotta uhrannut joka paikan höylänä. Nyt omalla luonnollisimmalla pelipaikallaan osoittanut harjoituskaudella olevansa sarjan kiistatonta eliittiä.

Otto Mäkinen – Timantti, joka hiomattomista kulmistaan huolimatta heijastaa kohtuullisen kaunista prismaa. Kolibrin siipien iskujen lailla kehräävät jalat eivät lopeta liikettään. Non-stop duracell-ampiainen, jonka virta ja energia tarttuu. Ennakkoluulottoman lujaa tilanteisiin iskevä tulokas on näyttänyt preseasonin aikana olevansa valmis miesten peleihin.