Keltamusta kohtaa sarja-avauksessa TOVEn (6.4.2018)

Länsi-Suomen miesten 3.divisioona käynnistyy Ampiaisten osalta Salon Urheilupuistossa, kun se kohtaa Toejoen Veikot lauantaina 7.4.2018. Sarja-avaus alkaa tasan klo 15.

Ottelun lähtökohdat

Nousijajoukkueeksi erinomaisen viime kauden piirin korkeimmalla tasolla läpivienyt TOVE oli lopulta sarjavitonen. Porilaiset aloittivat sarjan lennokkaalla hurmiolla, joka kantoi pitkälle, joukkueen keikkuessa vielä kauden puolessa välissä sarjaykkösenä. Kovan sarjan vaatimukset ja taso hyydytti lopulta sarjanousijat kauden jälkimmäisellä puoliskolla ja terävin kärki ajoi ohi. Joka tapauksessa odotuksiin nähden fantastinen ensiesiintyminen Länsi-Suomen kolmosessa.

Käytännössä koko viime kauden menestyksekäs runko jatkaa ja sen päälle porilaiset ovat naaranneet kovia pelimiehiä kakkosessa pelaavista paikallisseuroista. Hyökkääjä Niko Vainionpää ja keskikentän pohjalla viihtyvä Joonas Salo MuSasta, puolustajat, Vili Huppunen, Olli Uhlbeck ja hyökkääjä Samuel Siren PPT:stä. Hyviä täsmämiehiä antamaan valmentajakaksikko Rantala-Rantala optioita ennestään laadukkaaseen runkoon.

Harjoitusottelurumban se on aloittanut jo tammikuusta. 7.1 se tasasi kakkosen FC Jazzin kanssa tuloksen numeroin 2-2, 13.1. niin ikään kakkosessa pelaavalle MuSalle se kärsi 4-2-tappion, mutta sittemmin voittosarja on kestänyt kauden kenraaliin saakka: 27.1 HJS (2div) – TOVE 2-3, 17.2 Pallo-Iirot (3div) – TOVE 2-3 ja 31.3 TOVE – FJK (3div) 2-0. Tosin 14.3 se putosi Suomen Regions’ Cupin 1.kierroksella TPS2:selle.

“Vahva, yhtenäinen ja ennen kaikkea valmis joukkue, jossa runko on kakkosen tasoa. Taitava ja pallovarma joukkue pystyy pelaamaan sekä nopeaa suunnanmuutospeliä että pallonhallintaa. Tämän kauden tendenssi lienee enempi jälkimmäistä, ehkä syynä siihen viime vuoden tehtyjen maalien suhteellinen niukkuus. Kaikenkaikkiaan mielenkiintoinen, uusi tuttavuus meille, jonka voittamiseksi meidän pitää yltää hyvän päivän ylärajoille”, arvioi Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho otteluaaton alla.

Parhaat maalintekijät viime kaudella

Salon Wilpas – 9 maalia – Niko Virtanen

TOVE – 5 maalia – Kalle Marttila

Salon Wilpas team news

Wilppaan harjoituspelikauden saldoksi jäi kuudessa ottelussa: 4 voittoa, 1 tasapeli ja 1 tappio. Pelillisesti se sai parhaat näyttönsä aikaiseksi FC Bodaa ja EsPaa vastaan ja suurimmaksi osaksi peli on näyttänyt varsin mallikkaalta. Manu avaakin menneen pre-seasonin ja tulevan kauden valmistautumisen yhteen: “Meillä oli jo marraskuussa yli 20 pelaajasopimusta kasassa, kun lähestulkoon koko viime vuoden joukkue jatkaa. Siihen päälle saatiin yhteistyösopimus SalPan kanssa, joka toi meille reilun 10 futislahjakkuuden arsenaalin. Tammikuusta lähtien meillä on ollut 20 ukkoa treeneissä ja me olemme voineet pelata enemmän kovia tempopelejä, jotka vuorostaan ovat antaneet meille paremmat eväät treenipeleihin. Tällä joukkueella on alla vahva harjoitusrupeama ja se on paljon paremmin varustettu tämän kauden koitoksiin kuin kaksi vuotta sitten. Silloin aloitimme tätä peli-identiteetin rakentamista, mistä voimme nyt nauttia”.

Kuvaavaa tulevalle pelipäivälle onkin se, että Ampiaisten valmennustiimi on saanut valita lähestulkoon ehjästä yli 30 pelaajan paletista TOVE-ottelun kokoonpanonsa. Merkittävin poissaolo on Mikko Tapaninen, joka juuri polvikuntoutuksensa loppuun suorittaneena ja jo ensimmäiset peliminuuttinsakin pelanneena, loukkasi viikko sitten harjoituksissa nilkkansa. Tapsa harjoitteli täysipainoisesti jo tämän viikon torstaina, mutta huilaa varotoimenpiteenä TOVE-ottelun.

“Estradi on katettu ja me olemme valmiit siihen. Kyllä kopissa ja treenikentällä on jo viime viikolla aistinut, että tosipelien alku on lähellä. Sopiva sekoitus jännitystä, innostusta ja positiivista surinaa. Meillä on valtava näytönhalu osoittaa kriitikot ja epäilijät vääriksi. Ja sen me haluamme tehdä nimenomaan oman kylän pojilla ja omalla pelillämme. Jo valmiiksi putoajiksi tuomittuina meillähän on vain ja ainoastaan voitettavaa”, virnistää Aho.

Kiinnitä katseesi heihin:

Valtteri Sinervo – Virheettömän väkevä harjoituskausi alla ja sarjan paras toppari on valmis johtamaan Ampiaisten marssia tulevan kauden kolmosessa. Iso, ohittamaton ja vtn kova!

Jesse JokiniemiTaikuri, kuten mies Salon Urheilupuistossa tunnetaan. Maagiset jalat, Litin aivot. Näkee ja tekee asioita, joista muut haaveilevat. Sarjan paras luova pelaaja on valmis lunastamaan megalomaaniset odotukset.

Teemu Kesänen – Oikea-aikaisuuden kultapoika. Reagointi- ja ratkaisukyky toisesta galaksista. Viime loppukauden jalat näyttävät entistäkin herkimmiltä nyt. Vain taivas rajana tällä kaudella tälle kuningasampiaiselle.