Otteluennakko: 7.6.2019 Masku v Salon Wilpas

Otteluennakko: 7.6.2019 Masku v Salon Wilpas

Kolmosen kuukauden otteluna Maskun ja Wilppaan kärkimittelö! (6.6.2019)

Länsi-Suomen Kolmosen kesäkuun ottelussa kohtaavat perjantaina Maskussa paikallinen Palloseura ja Salon Wilpas. Kolmosen kärkijoukoissa, Masku kolmosena ja Wilpas vain pisteen perässä neljäntenä, viihtyvät ryhmät taistelevat tärkeistä sarjapisteistä Taponkedon kentällä klo 18.30 alkaen. Suora lähetys ottelusta alkaa Turun Seutusanomien sivuilla varttia ennen.

Ottelun lähtökohdat

Viime vuonna sarjakakkoseksi jääneet maskulaiset eivät jääneet lepäämään lehtereillään, vaan uuden nousujoukkueen rakentaminen aloitettiin välittömästi. Joukkue uudistui tähän kauteen jonkin verran ja merkittävin menetys oli puolustuksen johtohahmon Verneri Kryssin lopettaminen viime kauden päätteeksi. Uusia pelaajia vihreävalkoiseen paitaan on tälle kaudelle kuitenkin pukeutunut useita, sillä Maskun värejä kantavat nyt ensimmäistä vuottaan Waltteri Peltola, Niclas Forss, Kalle Kauppi, Niklas Harittu, Aleksi Hagelberg ja Jesse Nurmi. Maskussa odotukset ennen kautta olivat joukkueen vahvistumisen myötä korkealla ja valmennusjohdon mukaan tavoite oli ja on edelleen nousu Kakkoseen.

”Sarja ei ole alkanut meiltä ihan ennakko-odotusten mukaan. Neljä turhaa tasuria, jotka olisi pitänyt voittaa, mutta toisaalta Paraisilta ”voitettiin” yksi piste. Puolustuspelaamisessa on vielä parannettavaa, vaikkakin se toimii aika ajoin todella hyvin. Päästettyjen maalien, yksi/peli, keskiarvoon ei olla tyytyväisiä”, pohtii Maskun päävalmentaja Kari Hagelberg.

”Toki kärkijoukkueita vastaan olemme päästäneet vain kaksi maalia Ahvenanmaalla. Hyökkäyspelaamisemme voisi olla nopeampaa, mutta tehdyt 21 maalia kyllä tyydyttävät”, komppaa Hagelbergin apuna valmennuksessa toimiva Toni Järvinen.

Edellisellä kierroksella sunnuntaina Masku pelasi sarjaa johtavan Peimari Unitedin vieraana Sauvon OP-Hakkispaanalla. Päävalmentaja Hagelbergia 0-0 tasatulos jäi harmittamaan: ”Peimari oli yllättävän vaisu. Meidän olisi pitänyt lukuisista paikoista päätellen voittaa ottelu. Meillä oli mm. pari läpiajoa ja muutama muu hyvä maalintekopaikka. Yllätti, että Peimari ei ollut toukokuussa päästänyt kuin yhden maalin ja sunnuntaina puolustus oli, varsinkin ekalla puoliajalla varsinaista reikäjuustoa. Pelasimme ensimmäisellä puoliajalla parasta peliämme tällä kaudella ja varsinkin keskikentän Kauppi ja Peltola olivat todella hyviä. Harmittamaan jäi Forssin epäonnistuminen maalinteossa. Peimarilla oli vain yksi ase, Bruno Rodrigues, jolle he roiskivat pitkää palloa, mutta meidän tiivis puolustus hoiti muutamaa tilannetta lukuun ottamatta homman mallikkaasti”.

Ampiaisten kohtaamiseen Hagelberg lähtee itsevarmana: ”Wilpas on nuori joukkue, joka on aloittanut kauden samalla lailla kuin viime kaudella, mutta en usko lennon kestävän syyskierrokselle asti tänä vuonna. Edellisellä kierroksella tullut tappio FC Inter2:lle oli jo ehkä viitteitä antavaa joukkueen todellisesta tasosta. Viimeisistä neljästä keskinäisestä ottelusta olemme voittaneet kolme ja viime kaudella kevätkierroksella pelattiin Salossa tasapeli. Maalisuhde näistä peleistä on meille 12-2”.

Parhaat maalintekijät tällä kaudella

Masku – 5 maalia – Niclas Forss & Verneri Parko

Salon Wilpas – 4 maalia – Mohammed Ali

Joukkueiden kuntopuntari (viim. 5 ottelua)

Masku WDDWD

Salon Wilpas WWDLL

Salon Wilpas team news

Kuukauden ottelun vierasjoukkue Wilpas lähtee peliin kolmen voitottoman ottelun putkessa. Näistä kaksi viimeistä peliä on päättynyt tappioon. Viime kierroksella PIF voitti Keltamustan Salon Urheilupuiston ylänurmella käydyn kärkikamppailun vauhdikkaiden vaiheiden päätteeksi lukemin 2-4.

”Piffen-matsi oli vauhdikas kokonaisuus, missä painettiin molempiin päätyihin. Hyvätasoinen ja viihdyttävä Kolmosen kärkikahina. Meillä oli ottelussa hetkemme, kuten myös vastustajalla, joka onnistui ne hyödyntämään meitä paremmin”, analysoi Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho.

Maskun kaatoa yrittämään Ampiaiset lähtevät kapeahkolla rosterilla, eikä helpostusta tuo Alexander Strekalovskiyn PIF-ottelussa sattunut vakava loukkaantuminen, joka tietää varmuudella Sashan kauden olevan ohi. Taponkedon visiitin missaavat mm. takareidensä loukannut Vesa Vainio, työkiireiset Niko Stenholm ja Mohammed Ali, selkävaivainen Alban Sadikaj sekä Unkarissa reissaava Jesse Koskinen. Vastapainoa tuovat pelikokoonpanoon palaavat topparit Eemeli Auranen ja Joonas Ojanen sekä vauhtihirmu Kevin Kreen. Myös treenivahvuuteen palannut Auror Bushi kyttää kauden ensimmäisiä otteluminuutteja.

”Maskulla on sarjan paras materiaali paperilla ja se voisi sen puolesta pelata Kakkosessa. Masku on ollut vaikea vastustaja meille lähivuosina ja erityisesti Taponkedolla. Perjantaina on ns. kuuden pisteen kamppailu ja todellinen herkkupala kaikille Kolmosen futista seuraaville, joten ei muuta kuin Taponkedolle nauttimaan kuningaslajia livenä”, päättää Manu.

Mikäli Ahon toiveen mukaan ei livenä paikalle ehdi, niin ei hätää. Turun Seutusanomat näyttää Kolmosen Kuukauden ottelun tuttuun tapaan suorana, selostettuna striiminä ja lähestys Maskusta alkaa klo 18.15 eli varttia ennen kick offia. https://turunseutusanomat.fi/

Kiinnitä katseesi heihin:

Jesse Jokiniemi – Taikurin leveille harteille heitetään kohtuuttoman kovia odotusarvoja, joita mies kuitenkin realisoi kyvyllään olla sarjan paras pelaaja. Kuten muidenkin Ampiaisten, on El Magicon oltava parhaimmillaan, jotta Taponkedosta saadaan tuliaisia Saloon mukaan.

Kuningasampiaisen, Jesse Jokiniemen, täyteläistä hyökkäyspelaamista kaivataan Taponkedollakin (Kuva: Sinikka Makkonen)