Salon Wilpas ja Masku kohtaavat kolmosen kärkimatsissa (7.6.2018)

Ampiaiset palaavat Salon Urheilupuiston ylänurmelle perjantaina 8.6, kun vastaan asettuu Masku. Länsi-Suomen kolmosen sarjakamppailu alkaa klo 19.

Ottelun lähtökohdat

Viime kauden nelonen, Masku, lähti käynnissäolevaan Länsi-Suomen kolmoseen samoista asetelmista kuin vuonna sitten, eli yhtenä sarjan ennakkosuosikkina. Viime vuonna sarjavoitto jäi 9 pinnan päähän ja nyt se on aloittanut kautensa ehkä aavistuksen alakanttiin, joskin pysytellyt iskuetäisyydellä. Sijalla kuusi majaileva Masku on kirjauttanut toistaiseksi yhdeksästä pelatusta ottelustaan rekordin; 5 voittoa, 2 tasapeliä ja 2 tappiota.

Kari-Pekka Koivusen maaleilla pitkälti elänneet maskulaiset ovatkin tuskastelleet nimenomaan maalinteko-ongelmilla ja taustatukea ei ole tarvittavasti saatu muilta. Myös väite siitä, että maskulaiset omaisivat sarjan pitävimmän puolustuksen sai ison epäluottamuslauseen Peimarille kärsityn eksoottisen 7-4-tappion jälkeen. Kolmen voitottoman pelin rännissä painiskelevalla vierasjoukkueella ei yksinkertaisesti ole varaa enää turhiin pistemenetyksiin, mikäli se aikoo pysytellä nousutavoitteissaan.

“Heidän kautensa alkoi ihan odotusten mukaisesti ja kokenut joukkue raapi tarvittavia maalin voittoja ja sitä kautta hyvää fiilistä. Petteri Pitkänen on erinomainen valmentaja, joka pystyy käsittelemään vaikeatkin hetket ja kääntämään ne voimavaroiksi. Maskulla on äärettömän rutinoitunut joukkue, jonka rosteri pullottaa korkeammillakin sarjatasoilla meritoituneita pelimiehiä, kuten esimerkiksi Koivunen, Kryssi, Rannikko ja Laiho, vain muutaman mainitakseen. Todella kova vastustaja meille perjantaille, joka vaatii taas onnistumisen koko joukkueelta”, korostaa Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho.

Parhaat maalintekijät tällä kaudella

Salon Wilpas – 7 maalia – Jesse Jokiniemi

Masku – 7 maalia – Kari-Pekka Koivunen

Salon Wilpas team news

Ampiaisten esitys viikko sitten Raunistulassa TuWen vieraana jätti rutkasti parantamisen varaa, mutta niin vain huonollakin pelillä saatiin kolme pistettä kyytiin. Pisteiden merkitys korostui vielä FC Ålandin hävitessä oman pelinsä ja näin Keltamustan sarjajohto venähti jo kuuteen pisteeseen. TuWe-peli oli meiltä heikko peli pallollisesti, emmekä päässeet kunnon tempoon Raunistulan haastavan pienellä ja kuluneella tekonurmikentällä. Hyvää malivahtipeliä tarvittiin ja Teemu Seppä vastasi tarpeeseen erinomaisesti. Tasaisessa sarjassa se, että pystyt raapimaan pisteitä vähän heikommallakin iltapuhteella, on äärettömän tärkeää”, alleviivaa Aho.

Perjantain Masku-pelistä sivussa ovat Valtteri Sinervo (hautajaiset), Niko Helminen (polttarit), Jani Lehtinen (nilkka), Eemeli Auranen (polvi), Alexander Strekalovskiy (pelikielto) ja Onni Vesterinen (polvi). Pelipäivän settilistaan palaavat vuorostaan Vesa Vainio ja Juha Wähäsilta. Ensimmäistä kertaa avauksessa nähdään jo viime pelissä hyvin sisäänjuossut Valtteri Peltola.

Kokonaisuudessaan Maskua vastaan Ampiaiset tekevät neljä vaihtoa, joista kaksi pakon sanelemia. Sashan ja Vidicin poissaolo jättää Peltsille ja Niko Stenholmille isot aukot täytettäviksi. Wähis palaa totutusti omalle keskikenttätontilleen ja treeniviikon kuumimpia nimiä, Teemu Kesänen, aloittaa hyökkäyksessä. “Todella vaikeaa oli jälleen kerran, sillä meillä oli useahko pelaaja kamppailemassa hyvän treeniviikon myötä avauksen paikasta. Kova kilpailutilanne joukkueen sisällä on vienyt meitä eteenpäin ja haastaa pelaajia siten, että heidän on kyettävä parhaaseen. Tai muuten kaveri viereltä nappaa paikan startista”, avaa Manu.

Kiinnitä katseesi heihin:

Valtteri Peltola – Preseasonin loppuhetkillä jalkapöytänsä murtaneen Peltsin paluuta tositoimiin on odotettu hartaasti. Valtavan juoksunopeuden omistava offensiivinen laitapuolustaja pystyy tarjoamaan paljon Wilppaan hyökkäyspelin parantamiseksi.

Markus Kuivala – Nuori keskikenttämaestro on lunastanut odotukset ja vallannut paikan salolaisten keskikentän konehuoneesta. Hyvin töitä molempiin suuntiin paiskiva Kuivis omaa järkyttävät tykit ja vedot lähtevät napakasti. Joko yksi pommeista napsahtaisi avausmaalin merkiksi?

Teemu Kesänen – Koko viikon herkästi treeneissä tikittänyttä Temeä olisi voitu istuttaa monellekin pelipaikalle, mutta pelimannin poikkeuksellista reagointikykyä, ajoitusta ja kokemusta tarvitaan hyökkäyksessä. Hetkessä vastustajasta irtoava kärki on isojen pelejen johtava pelaaja.

 

Ratkaiseeko Teme homman perjantaina?

Kuivis on noussut ryminällä sarjan eliittiin