Keltamusta vajosi Björkbodassa (15.8.2018)

FC Boda tarjoili tyrmäystippoja Salon Wilppaalle, kun periviholliset kohtasivat 13.6 keskiviikkona Björkbodan nurmella. Länsi-Suomen miesten kolmosen sarjaottelu päättyi kotijoukkueen 3-0-voittoon.

Ottelun kulku

Ottelun parhaat

FC Boda tuli suoraselkäisellä linja-autolla otteluun ja pelasi nollatoleranssilla vähänkin arveluttavat pallot. Pääsääntöisesti pomppivat pallot ja syötönkatkot kiskaistiin pituuspotkuenkat mielessä mahdollisimman ylös ja kauas omalta maalilta. Tiukasti kymmenen miestä pallon alle ja omat saumat pitkien pallojen voitoista tai kakkospalloista, joista se mahdollisuuksien mukaan pyrki rakentamaan paikkansa. Realistinen tapa ei tarjoillut pornoa, eikä edes pikkutuhmaa flirttiä jalkapalloesteetikoille saatika paikallisyleisölle. Mutta se tuotti halutun tuloksen, eikä kukaan pelin jälkeen kyseenalaistanut tapaa, jolla se lunastettiin. Debaattia ei saatu aikaiseksi edes “väärällä” tavalla pelatusta jalkapallosta.

Punamustan ykkösmies oli seuran ja sarjan ykköspyssyksi kohonut Ahmed Al-Shekhli, joka ratkaisi voiton kotijoukkueelle kahdella rankkarimaalillaan. Kärkäs hyökkääjä paineli usein yhden miehen kuljetuskoneena ja valmennusjohdolta oli selvästi myöntynyt lupa tehdä mitä tahansa pallon kanssa. Juonikkaan kärkimiehen kintuista taiottiinkin enemmistö isäntien tilanteista. Hämäävän ulkonäön takaa paljastui suoraviivainen vauhtikone, jonka hyppysissä pelivälinekin pysyi kiitettävästi. Yasser Al-Musawi komppasi irakilaista maanmiestään vasempana laiturina, joka väläytteli pallonkäsittelytaitojaan pitämällä välillä salolaisia pilkkanaan. Kevytrakenteinen pelaaja uskalsi yrittää ja näyttää osaamistaan tukalissakin paikoissa ja pääsi liian helposti ja liian usein höynäyttämään kimpussa häärineitä Ampiaisia. Voittomaalin iskenyt Jimmy Röblomin rooli korostui pitkien pallojen voittajana ja pääpallojen jatkajana. Maksimin repimistä toivottomista palloista täydellä ulosmittauksella. Rintaan tarra: Tax-free.

Salon Wilpas tuskasteli läpi ottelun kivikovan Björkbodan nurmikentän kanssa, joka luonnonnurmea enemmän muistutti lähinnä epätasaista asfalttia. Lyhytsyöttöpeli oli tarpeeksi haastavaa siihen vajaavaisesti sopivan alustan kanssa, mutta kotijoukkueen ääritiukka puolustusmuuri tuplasi haasteen. 72 prosentin pallonhallinnasta huolimatta vieraat eivät päässeet kunnon maalipaikkoihin käsiksi kuin kertaalleen toisella jaksolla, kun Niko Virtanen pelattiin puolittain läpi FC Boda-veskarin kanssa. Tiivis kotijoukkue tylsytti Keltamustan kulmahampaat puolustamisellaan ja sai vieraat painimaan pallollisen pelin puutteiden kanssa.

Ampiaisten harmaaksi jääneestä joukosta parhaaksi nousi keskikentällä raatanut Markus Aho. Perusvarmahko suoritus ei sisältänyt varsinaisia hienouksia, muttei suuria virheitäkään. Kaksinkamppailut Manu hoiti takuuvarmasti takataskuunsa ja katkoi suurella prosentilla Bodan yrityksiä. Pallollisesti aktiivinen ja muutenkin hyvällä asenteella liikenteessä, niinkuin aina. Eemeli Mälkönen joutui maalillaan yllättävän ahkerasti töihin kotijoukkueen pommittaessa pitkiä palloja puolustuslinjaan ja sen taakse. Ei varsinaisia torjuntoja, mutta lukuisia katkoja ja pitkien pallojen koppaamista ja sen päälle sulavaa pelinavaamista. Jesse Jokiniemi pyöritti vieraiden peliä totuttuun tapaan kymppinä ja oli yritteliäs tekemisessään. Hyviä jatkumoita laitaan ja pystyyn, sekä omia rohkeita haastoja ja maaliyrityksiä. Komeimpana suorituksena toisen jakson alussa tykitetty puolivolley takapesään, jonka eteen Eraldi Gjondedaj sai viime hetkillä nyrkkinsä.

Ottelun jälkimainingit

”Nämä on näitä mysteeripelejä, joiden jälkeen ihmettelet, että miten tässä näin kävi. Pallonhallinta ei kuitenkaan yksinään ole mikään saavutus, kun se ei johda riittävän useaan tai laadukkaaseen maalipaikkaan. Pallollisesti emme onnistuneet käyttämään ylivoimaisuuttamme, vaan FC Boda onnistui koko joukkueen puolustuspelaamisessaan ja sai meidät pelaamaan heidän kannaltaan vaarattomiin paikkoihin. Emme päässeet haavoittamaan tai hyökkäämään heitä vastaan haluamallamme tavalla. Tiivistettynä he onnistuivat tekemisessään kiitettävästi ja me välttävästi. Lopun pilkut olivat tosin kosmetiikkaa“, sai Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho koottua ajatuksistaan pelin jälkeisellä kotimatkalla.

FC Boda – Salon Wilpas 3-0 (1-0), (2-0)

34min 1-0 FC Boda

89min 2-0 FC Boda rp.

90+3min 3-0 FC Boda rp.

Ottelutilastot (FC Boda – Salon Wilpas)

rikkeet 6 – 9
laukaukset (kohti/yht) 5/11 – 3/12
paitsiot 3 – 1
kulmat 0 – 8
kelt.kortit + pun.kortit 2+0 – 1+0
pilkut 2/2 – 0/0
pallonhallinta 28% – 72%

Wilppaan tähdet

*** Markus Aho

** Eemeli Mälkönen

* Jesse Jokiniemi

Manu taisteli hyvällä perussuorituksellaan itsensä joukkueensa parhaaksi