Wilpas woittoon Porissa (19.4.2019)

TOVEsta ei ollut Ampiaisparven pysäyttäjäksi, kun joukkueet kohtasivat Länsi-Suomen miesten kolmosen sarjaottelun merkeissä, sunnuntaina 14.4. Vahvasti esiintyneet salolaiset iskivät molemmat maalinsa ottelun jälkimmäisellä puoliskolla, kun Mohamed Ali ja Kevin Kreen onnistuivat kumpikin kertaalleen.

Ottelun kulku

Ottelun parhaat

TOVE pyrki pelaamaan aktiivista lyhytsyöttöpeliä ja piti siitä kiinni miehen vajaallekin jäädessään. Se onnistui avaamaan Keltamustan korkean prässin harvakseltaan, ollen jatkuvasti paineen alla. Kokeneilla porilaisilla ei peliväline kuitenkaan polttanut jaloissa, vaan sen pallollisessa tekemisessä huokui rutinoitunut ote, ja vaikka vieraiden prässi tuli lujaa iholle, vihreäpaidat eivät sortuneet roiskimiseen. Pallollisesti se liikkui kompaktissa paketissa vaihdellen prässikorkeutta läpi ottelun. Alivoimallakaan se ei vetäytynyt kokonaan omalle puoliskolleen, josta kotijoukkueelle on annettava tunnustus. Kaiken kaikkiaan yritteliäs, pallovarma, tiivis joukkue.

Veikkojen tähtenä tuikki maalivahti Lauri Koskela, jonka hirmuvireen ansiosta isäntien tappiolukemat pysyivät siedettävinä. Puolen tusinaa paraatipelastusta ja kotijoukkueen lyhytsyöttöpeliin perustuvaan pelitapaan olennaisena osana hyvä avaava jalka. Kalle Marttila harppoi pitkänhuiskeana target-hyökkääjänä kärjessä, mutta jäi kovin vähille palloille, eikä Wilpas-puolustajien keskellä saanut raavittua kuin minimin saamastaan tarjoilustaan. Joonas Salo ja Sami Kirvesmäki erottuivat TOVEn keskikentältä pallovarmuudellaan, mutta eivät olleet missään vaiheessa täysin sujut raitapaitojen väkivahvan paineen kanssa.

Salon Wilpas näytti Porin urheilukeskuksen tekonurmella pitkästä aikaa omalta itseltään täydet 90 minuuttia. Se oli rohkea pallollisena sekä pallottomana; pelaamalla omaa nopeaa ja liikkuvaa syöttöpeliään sekä grillaamalla prässillään vastustajaansa läpi ottelun. Pelin sisällä ei harjoituskaudelta tuttuja notkahduksia juurikaan nähty, vaan sen suorittaminen oli vähintään hyvällä perustasolla koko ajan. Salolaisten ainoaksi parannettavaksi osa-alueeksi jäi maalinteko, sillä se olisi kevyesti voinut lapioida muutaman repun lisääkin.

Jashar Balinca tuli puoliajalla vahvasti peliin mukaan ja onnistui vaihdossaan noustessa ottelun urokseksi. Kosovolaishärkä muskeloi välillä turhankin ylivertaisella fysiikallaan, heittelemällä vastustajia sivuun kuin maalaispoika heinäpaaluja. Jaskan pelaamisessa oli myös rentoutta ja helpot suoritukset toistuivat, eikä väkisin yrittämisestä tai puskemisesta ollut tietoakaan. Päinvastoin maukkaita alustuksia kanssapelaajien nautittavaksi. Kevin Kreen jatkoi siitä mihin kotiavauksessa jäi, iskien tällä kertaa lopullisen naulan TOVEn arkkuun. Avausmaalinsa Wilppaan paidassa iskenyt pikakiituri alkaa tosissaan haastamaan avauksen paikkaa. Yhden tähden lunasti topparin paikalla profiiliaan toiselle puolikkaalle reilusti nostanut Eemeli Auranen. Pieni epävarmuus ja -selvyys vaivasi kipeän kantapään kanssa kamppaillutta puolustajaa, joka näyttäytyi välillä huteralta pelaamiselta. Penkkikutsun mies vältti kuitenkin olemalla toisella jaksolla rautaa.

Ottelun jälkimainingit

“Kokonaisuutena meiltä hyvä suoritus, parannettiin viime pelistä paljon siinä tökkineitä asioita. Tärkeintä oli kuitenkin joukkueen pelirohkeus, joka oli myös voiton avaimemme. Tehtiin valtavasti töitä läpi ottelun prässäämällä vastustajaa tauotta ja toisaalta pallollinen tempomme marinoi TOVEa entisestään. Tuhrituista avopaikoista ei tehty peikkoa ja maltettiin jauhaa omaa peliä. Tärkeät 3 pistettä”, tiivisti Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho kotimatkalla bussissa.

TOVE – Salon Wilpas  0-2 (0-0)(0-2)

54min 0-1 Ali (A.Auranen)

83min 0-2 Kreen (Jokiniemi)

Ottelutilastot (TOVE – Salon Wilpas)

rikkeet 5 – 12
laukaukset (kohti/yht) 1/3 – 9/13
paitsiot 0 – 2
kulmat 4 – 7
kelt.kortit + pun.kortit 0+1 – 0+0
pallonhallinta 42% – 58%

Wilppaan tähdet

*** Jashar Balinca

** Kevin Kreen

* Eemeli Auranen