Wolves tyrmäsi Wilppaan (31.8.2018)

Keltamusta sysättiin toiseen peräkkäiseen tappioon, kun SC Wolves vieraili Salon Urheilupuiston ylänurmella tiistaina 19.6 . Kauden ensimmäinen kotihäviö merkattiin lopulta tylyin 1-4-numeroin. Ampiaisten ainokaisesta vastasi kauden ensimmäisen osuman tyylikkäästi puolesta kenttää tykittänyt Markus Kuivala.

Ottelun kulku

Ottelun parhaat

Raitapaidat tulivat otteluun hyvällä asenteella ja sisuuntuneena viikon takaisesta Björkbodan reissultaan. Ensimmäiset 20 minuuttia mentiinkin pitkälti isäntien hallinnassa ja peli näytti kaikin puolin olevan hallussa, kunnes se heitettiin totaalisesti romukoppaan karmeilla henkilökohtaisilla virheillä, jotka vieraat hyödynsivät armotta. Wilpasta ei voinut yrittämisen puutteesta syyttää ja loppua kohden paine vastustajan päässä oli melkoinen, mutta kolmen maalin takamatka oli turhan kova tasoitus kirittäväksi. Varsinkin, kun ei pelivälinettä saatu toimitettua vastustajan reppuun mehukkaimmistakaan paikoista.

Keltamustan kentän kovin oli Markus Kuivala. Tiukkaa vääntöä, taklauksia, näyttäviä ohituksia ja avausmaali Ampiaisten paidassa, a la Beckham. Komea, hallittu nosto keskiviivan tuntumasta. Saa muuten koittaa perässä! Niko Stenholmin rauhallisuus oikeana laitapakkina sävytti ja pallovarmuus tuli toistuvasti esiin Stenun suorittaessa kovalla itseluottamuksella katkoja ja passeja omille. Hyvän defensiivisen setin päälle maalikaan ei ollut kaukana, kun toisella jaksolla hurja puolivolley lähti futsalin liigamiehen lapikkaasta. Valtteri Sinervo pelasi puolestaan perusvarman topparipelin sen näkyvämpiä virheitä. Jämäkkä torni puolustuslinjassa, josta ei ohi tultu, mutta ehkä pallollinen osuus ei ollut ihan standardien asettamilla leveleillä. Joka tapauksessa plusmerkkinen pelisuoritus.

SC Wolves tuli tyypilliseen tapaansa suhteellisen staattisella prässillään salolaisten kimppuun, mutta sen keskialueen träppi toimi erinomaisesti ja raitapaitoja pussitettiin toistuvasti keskikentällä. Hyvistä katkoista se loikin omat paikkansa ja rankaisi pahoista syöttöhasseista ankaralla kädellä. Maalien tuomalla rentoudella ja pelihuumorilla se paransi otteitaan ottelun edetessä, jäädyttäen pelin järkevällä rytmittämisellä.

Hukkien ykkönen oli odotetusti Patri Filatoff. Jälleen kerran vahva kahden suunnan keskikenttämiehen suoritus ja vieraiden pelillinen johtaja. Varma pallolla, nakuttaen passeja laajalla syöttövalikoimalla omille ja ikiliikkuen koko kentällä. Poikkeuksitta järkeviä ratkaisuja ja ovela maali upottamalla sivuvapari suoraan takapesään. Jami Hannuniemi paini yksinäisenä kärkenä lähestulkoon maksimit itselleen pelatuista palloista ja pääsi hyödyntämään isoa kokoaan ja hyvää suojaustaan. Tärkeä lenkki valkopaitojen hyökkäyspelissä, vaikkei maaleja tänään sarakkeeseen napsahtanutkaan. Joel Ylistalo oli sähäkkä laidallaan ja väkkärästi kääntyillyt laituri aiheutti ongelmia kotijoukkueelle vahvoilla leikkauksillaan keskelle ja haastamisellaan.

Ottelun jälkimainingit

”Ekat 20-25min peli hyvin hallussa ja kontrolli ohjaa kaikkea tekemistä, ei mitään hätää. Sitten 1-1 järkyttävällä tavalla, 1-2 sivuvapari suoraan sisään…Ja peli samalla romukoppaan, tosta noin vaan. Hämmentäviä pelaajaprofiilin notkahduksia ja vielä liian monelle. Annettiin turhan kova etumatka vastustajalle ja rakennettiin liian iso vuori ylitettäväksi. Joukkueelle kuitenkin tunnustus loppuun asti yrittämisestä, mutta tänään ei saatu palloa maaliin hyvistäkään tonteista ja silloin on vaikea peliä voittaa, varsinkin kun omiin lahjoitettiin neljä”, harmitteli Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho taiston jälkeen.

Salon Wilpas – SC Wolves 1-4 (1-2), (0-2)

8min 1-0 Markus Kuivala

30min 1-1 SC Wolves

40min 1-2 SC Wolves

55min 1-3 SC Wolves

90+7min 1-4 SC Wolves

Ottelutilastot (Salon Wilpas – SC Wolves)

rikkeet 10 – 9
laukaukset (kohti/yht) 3/9 – 9/12
paitsiot 1 – 7
ylärimat/tolpat 0/0 – 0/1
kulmat 5 – 4
kelt.kortit + pun.kortit 1+0 – 2+0
pallonhallinta 59% – 41%

Wilppaan tähdet

*** Markus Kuivala

** Niko Stenholm

* Valtteri Sinervo

Kuiviksen komeaa ekaa kaappia Wilpas-paidassa juhlittiin koko joukkueen voimin