Otteluraportti: 19.7-19 ÅIFK v Salon Wilpas 1-2

Otteluraportti: 19.7-19 ÅIFK v Salon Wilpas 1-2

Ampiaiset palasivat sarjatauolta voitokkaana (24.7.2019)

Länsi-Suomen miesten kolmosen syyskierros starttasi Salon Wilppaan osalta Turusta, kun se kohtasi perjantaina 19.7 ÅIFKn Turun yläkentällä. ÅIFK karkasi yllätysjohtoon puolen tunnin pelin jälkeen, mutta Keltamusta käänsi pelin jälkimmäisellä puoliskolla edukseen. Mustapaitojen maaleista vastasivat Kevin Kreen ja Teemu Kesänen.

Ottelun kulku

Ottelun parhaat

Kahdella vaihtomiehellä otteluun lähtenyt ÅIFK veti bussin omalle puoliskolleen ja onnistuikin kirjauttamaan vain kaksi maalilaukausta Wilppaan maalia kohti koko 90 minuutin aikana. Kurinalaisesti syvällä puolustaneet turkulaiset iskivät kuitenkin ottelun avausmaalin onnekkaan vastahyökkäyksen päätteeksi. Wilppaan vahva pallonhallinta kuitenkin uuvutti isännät ja rakoja linjojen väleissä alkoi syntymään ja lopun alku oli vain ajan kysymys. Joukkue teki parhaansa repaleisella kokoonpanolla ja voi olla yritykseensä tyytyväinen.

Åbon ykkösmies oli keskikentän ytimessä pelillisenä sydämenä sykkinyt Atte Ekholm. Futsalparketeilta tuttu pelimanni osoitti poikkeuksellista teknistä taitoa pallolla ja yritti parhaansa mukaan kapellimestaroida omiensa pallollista peliä. Ekholm onnistui myös pallottomassa tekemisessään hyvin; katkoen, peittäen ja riistäen. Victor Djibalene pörräsi yksinäisenä hyökkääjänä ja miehen nopeuteen kotijoukkueen vastahyökkääminen perustui täysin. Ja perustellusti, sillä kertaalleen kärki pääsi maalinteon makuun. Muuten aktiivista keskustan sulkemista ja takaprässäämistä. Arman Palanin liike oikeana laiturina oli myös tutun sähäkkää ja mies väläytti pariin otteeseen hyvää 1v1-osaamistaan.

Åbo luovutti pallonhallinnan suosiolla Wilppaalle, jonka pallollisessa pelissä oli kypsyyttä. Uudet kuviot toivat tasapainoa tekemiseen ja sisäänajettua prässiä päästiin näkemään yllättävänkin valmiilla tavalla. Salolaiset olivat kontrollissa niin pallollisena kuin pallottomanakin, mikä on aina hyvä lähtökohta itse otteluun. Peliväline voitettiin nopeasti takaisin ja keskikentän kolmion reformointi pyöri aktiivisena hyrränä. Murtautumista päästiin harjoittelemaan täydet 90 minuuttia ja vieraiden olisikin pitänyt luoda enemmän. Nyt saatiin aikaiseksi vain tarvittava.

Ampiaisten alfana hääri pitkästä aikaa avauksessa pelannut Vesa Vainio. Aina tyylikäs herrasmies nakutti ammattimiehen tarkkuudella avaavia passejaan omille ja löysi rakoja ÅIFKn tiukoista linjoista. Hyvää sijoittumista ja katkomista puolustuslinjan keskustassa. Järkevällä pelin kontrolloijalla ei ollut kiirettä missään vaiheessa ja laadukas tekeminen näytti vaivattomalta. Bazen Mamon energinen wing back -setti vasemmalla oli essentiaalinen mustanuttujen pelissä. Ärhäkän aggressiivinen defensiivisesti ja non-stop tykitystä laitaa ylös ja alas sekä tukemaan hyökkäyksiä että puolustamaan linjassa, väkevän vakuuttava kahden suunnan suoritus. Jani Lehtinen yhtyi kollegaansa oikealla laidalla ja tarjosi pitkälti samanlaisen kattauksen, malliesimerkkinä hurja nousu ja ajo boksiin, joka johti lopulta rankkariin.

Ottelun jälkimainingit

“Kontrolloitu kokonaisuus, niin pallollisena kuin pallottomanakin. Yllättävä avausmaali ei sekoittanut pasmojamme, vaan tehtiin maltilla ja kärsivällisyydellä omaa juttuamme ja saimme siitä loppujen lopuksi sen, mitä ansaitsimme. Pari tauon aikana hiottua uutta juttua toimi yllättävänkin hyvin, mutta varsinkin pallollisesti meidän olisi pitänyt luoda paljon enemmän. Tärkeä tulos meille”, painotti Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho Paavo Nurmi-stadionin liepeiltä.

”Vakuuttavaa tekemistä, eikä selkäranka napsahtanut, vaikka taas jouduttiin tappiolle. Itseä lämmitti erityisesti kaksi tehtyä maalia pitkän maalittoman kauden jälkeen ja Kevinin tuuletuksesta näki, että koko eläintarha tippui apinoineen poikien selistä. Sen jälkeen voittomaali oli vain ajan kysymys. Usko jätkiin on ollut vahva heikoillakin hetkillä ja pojat todellakin ansaitsivat tämän voiton”, komppasi Wilpas-koutsi Toni Niemelä.

Kuva: Sinikka Makkonen

Kapteenin kulmaus:

”Kontrolloimme peliä alusta asti ja pieni nukahdus sattui ekalla jaksolla, josta vastustaja rokotti. Tähän kuitenkin reagoitiin vakuuttavasti tullen tokalle jaksolle päättäväisellä, rennolla ja kärsivällisellä asenteella”, yhteenvetää Ampiaisten kapteeni Teemu Kesänen.

 

 

 

ÅIFK – Salon Wilpas 1-2 (1-0), (0-2)

33min 1-0 ÅIFK
61min 1-1 Kreen
69min 1-2 Kesänen rp (Lehtinen)

Ottelutilastot (ÅIFK – Salon Wilpas)

rikkeet 18 – 4
laukaukset (kohti/yht) 2/6 – 5/9
paitsiot 3 – 5
ylärimat/tolpat 0/1 – 0/0
kulmat 2 – 4
kelt.kortit + pun.kortit 2+0 – 2+0
pilkut 0/0 – 1/1
pallonhallinta 34 % – 66 %

Wilppaan tähdet

*** Vesa Vainio

** Bazen Mamo

* Jani Lehtinen