Otteluraportti: 19.7-20 TOVE v Salon Wilpas 4-3

Otteluraportti: 19.7-20 TOVE v Salon Wilpas 4-3

Wilpas lipsuili Toejoella (16.8.2020)

Keltamustan puolustus ei esiintynyt edukseen, kun salolaiset kyläilivät TOVEn vieraana 19.7 sunnuntaina. Ampiaiset kirivät tasoihin kolmen maalin takaa, mutta Veikot onnistuivat vielä kertaalleen, lähettäen vieraat 4-3-tappiolukemin kotimatkalle. Raitapaitojen maaleista vastasivat Jashar Balinca kahdesti ja Jesse Jokiniemi.

Ottelun maalit

Ottelun parhaat

TOVE piti hyvin pakettinsa kasassa ja pelasi pallollisesti taktisesti kypsästi. Se löysi liikaa tilaa Wilppaan kahden prässilinjan takaa sekä käytti hyvin laitoja. Kovankin paineen isännät pyrkivät pelaamaan auki, eikä kokeneiden pelimiesten lapikkaita polttanut kuin kiivaimpien Ampiaispaineiden alla. Kaksinkamppailuihin Veikot iskivät väkivahvasti ja hyötyivät merkittävästi rankasti heittelehtineestä tuomarilinjasta.

MuSasta siirtynyt markiisihankinta, Sami Rantala, oli maineensa veroinen ja suorastaan erinomainen kohdehyökkääjän roolissaan. Vahva jässikkä paini fyysisten Wilpas-toppareiden kanssa sisukkaasti ja yhdisteli erinomaisella linkkipelaamisellaan omiensa hyökkäyksiä. Vahva panos isäntien hyökkäyspelaamisessa. Atte Larisen laitamenossa oli meiningiä ja laituri painelikin kiitettävällä tahdilla laitaansa edestakaisin. Kliininen viimeistely ottelun voittomaaliin. Sami Kirvesmäen pallollinen demonstraatio toejokilaisten keskikentällä oli miehen väsymykseen asti nautinnollista.

Salolaisten veroja vaatinut comeback Paimiossa neljä päivää aikaisemmin näkyi kieltämättä vieraiden pelaamisessa, ainakin ottelun alkuvaiheilla, jossa se oli pahasti nukuksissa. Joukkue kuitenkin ryhdistäytyi vaikean alun jälkeen, kun moni olisi taas romahtanut. Vahva osoitus jälleen kerran Keltamustan tahtotilasta, selkärangasta ja hengestä. Kokonaisuutena vieraiden puolustuspeli oli kuitenkin niin pehmeää ja sekavaa, ettei sillä voinut tasapäisesti kilpailla voitosta. Varsinkin, kun tuomaritrio oli jopa Paimion kolmikkoa pahemmin pihalla!

Wilppaan paras oli vieraiden taistelun ruumiillistuma, Jani Lehtinen. Bale painoi täydellä sydämellä viheriöllä antaen absoluuttisen kaikkensa. Eikä meno hyytynyt ikävähköön viiltoon silmäkulmassa, jonka TOVE-pelaajan kyynärpää sivalsi, tästäkään ei varoitusta nostettu. Jashar Balinca moukaroi voimakkaalla preesensillään kaksi reppua ja aiheutti lukuisia harmaita hiuksia vihreänuttujen puolustukselle. Jesse Jokiniemi puolestaan oli kaikessa salolaisten tekemisessä positiivisesti mukana, niinkuin yleensäkin.

Ottelun jälkimainingit

”Uskoin jo todistaneeni heikoimman tuomarityöskentelyn Paimiossa, mutta olinkin pahasti väärässä. Tämä trendi on oikeasti huolestuttava, kun tuomareiden taso ei yllä pelin vaatimuksiin. Mutta me emme olleet pallottomana hyviä, emmekä edes keskinkertaisia tänään ja puolustuspelissämme oli suuria puutteita, mikä oli suunnaton pettymys. Joukkueen peliin herääminen kolmen maalin takaa oli komea, mutta lohduton, kun annoimme viimeisen osuman alokasmaisen virheen vuoksi. Emme olleet kolmen pinnan arvoisia, mutta ehkä meidän ei olisi pitänyt hävitäkään tätä peliä”, kokosi Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho kotimatkalla.

TOVE v Salon Wilpas 4-3 (3-2), (1-1)

2min 1-0
7min 2-0
19min 3-0
32min 3-1 Balinca (Keister)
36min 3-2 Jokiniemi
56min 3-3 Balinca
59min 4-3

Ottelutilastot (TOVE – Wilpas)

rikkeet 7 – 10
laukaukset (kohti/yht) 7/10 – 7/9
paitsiot 8 – 1
kulmat 2 – 4
kelt.kortit + pun.kortit 2+0 – 2+0
pilkut 1/3 – 0/0
pallonhallinta 49% – 51%

Wilppaan tähdet

*** Jani Lehtinen

** Jashar Balinca

* Jesse Jokiniemi

Jani jätti kaiken kentälle! (Kuva: Sinikka Makkonen)