Ampiaiset nujersivat yhden sarjan ennakkosuosikin! (13.5.2018)

Salon Wilpas jatkoi pistemenetyksetöntä kulkuaan Länsi-Suomen kolmosessa, kun FC Åland sai poistua Salon Urheilupuistosta 2-0-tappio niskassaan. 28.4 pelatun ottelun salolaismaalareina toimivat Tomas Vuoriranta ja jo kauden kuudennen osumansa viimeistellyt Jesse Jokiniemi.

Ottelun kulku

Ottelun parhaat

Keltamusta iski kotiotteluun tutulla draivilla ja oli heti alusta asti hereillä, skarppina ja fokuksessa. Tasaisen ottelun väritykseen kuuluivat keskikentän pallottelu, molempien osapuolten tarkka pelaaminen sekä tiukka kaksinkamppaileminen, kummankin halutessa irtopallot pelattavaksi. Ampiaiset merkkauttivat hämmästyttävästi ensimmäisen laukauksensa vasta tunnin kohdalla, vaikka pelillisesti se oli vähintään vastustajansa veroinen. Isännät olivat myös huomattavasti vieraitaan aktiivisempia ja kontrollissa varsinkin pallottomana. Salolaiset ansaitsivat voittonsa paremmalla lopullaan, jossa totutusti pirteillä vaihtomiehillä oli roolinsa. Parempi pelipäivän kokoonpano osoitti vahvuutensa ja leveytensä jälleen kerran.

Raitapaitojen ykkösnimi tuli penkiltä, kun Tomas Vuoriranta jatkoi supervaihturina. Jo viime pelissä vaihdosta ja heti maalin makuun päässyt purkkapoika osoitti x-factoriaan koko arsenaalillaan; herkästi tikkaavat jalat, vahvat rytmivaihdokset ja mielettömät linjoja puhkovat syötöt. Nuorukainen näytti myös kylmähermoisuutta iskiessään pelivälineen 11 metristä tarkasti reppuun. Pehmeämpää kaveria olisi voinut tärisyttää, muttei Ampiaisten Tomppaa! Hot flash! Wilppaan voiton takuumiehinä toimivat saumattomasti yhteen pelanneet Valtteri Sinervo ja Joonas Ojanen. Ex-liigamies Amani pysyi kurissa ja kotijoukkueen boksiin ei keskityksillä tai oikeastaan millään muullakaan tavalla ollut mitään asiaa. Portsareina toimineet laatutopparit kysyivät tiukasti papereita, eikä jonon ohi menty, eikä vippejä jaeltu. Exit only!

Semenovin vaativa 3-4-3-systeemi toimi sen etuineen ja formaation wing backit aiheuttivat isännille ongelmia ratkaistavaksi. Kolmen topparin haavoittuvuus tuli myös esille ja näkyviin parhaiten ottelun loppuhetkillä, tilaa oli salolaishyökkääjien rellestää. Pelaavaksi porukaksi ahvenanmaalaiset peruuttivat yllättävän kiltisti omalle puoliskolleen puolustamaan syvältä, ehkä siitä syystä, ettei topparikolmikosta ketään mairitellut juoksukisat keveästi pörränneiden Ampiaisten kanssa. Palloa se taas pyrki pelaamaan hyvinkin suoraviivaisesti linjan taakse ja nimenomaan Amanille ja loppujen lopuksi vieraiden hyökkääminen jäi yllättävän yksipuoliseksi. Osasyynä lienee Keltamustan aukoton puolustusfalangi.

Valkopaidoista on vaikea nostaa yhtä esiin, mutta todettakoon sen löytyvän kolmikosta Wirtanen-Vickström-Mahmoudi. Vielä viime vuonna Veikkausliigaa vääntänyt Tommy Wirtanen oli kokemuksellaan vieraiden kantavia voimia ja takuuvarma kolmen topparin linjan keskimmäisenä. Selkeä pelaamisessaan niin pallottomana kuin pallollisena. Ålandin luottomies Kenneth Vickström toimi keskikentällä vahvanan kahden suunnan dynamona. Pallovarma ja fyysisesti vahva pelasi tasapainoisen kokonaisuuden, joka sisälsi kaikkia keskikentällä vaadittuja hyveitä. Mahmoudi Sourush oli aktiivinen ja isossa roolissa vieraiden pelinteossa. Laajalla säteellä liikkunut laituri toimi Ålandin Mesut Özilinä ja vasuri leipoi kivasti peliä eteenpäin. Sourushin erinomaiset vapaapotkut ja kulmurit poikivat maukkaita tontteja tai ainakin hässäkkää isäntien maalinedustalle.

Ottelun jälkimainingit

”Joukkue vastasi oikeasti aika täydellisesti niihin parannuspyyntöihin, joita edellisestä pelistä esitin. Oltiin hyvin hereillä ja tehtiin sovittuja juttuja oikeastaan ihan pelikirjan mukaan. Ekstrafokus näkyi huolellisuudessa ja riskittömyydessä, tehtiin pitkälti oikeita ratkaisuja ja päätöksiä pelin sisällä. Joukkueena ehjä, hyvä suoritus meiltäö, johon voi olla kaikin puolin tyytyväinen”, kiitti Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho omiaan kolme sarjapistettä rikkaampana.

Salon Wilpas – FC Åland 2-0 (0-0), (2-0)

84min 1-0 Vuoriranta rp. (Lehtinen)

90+4min 2-0 Jokiniemi (Strekalovskiy)

Ottelutilastot (Salon Wilpas – FC Åland)
rikkeet 12 – 5
laukaukset (kohti/yht) 6/6 – 5/11
paitsiot 5 – 3
ylärimat/tolpat 0/0 – 0/1
kulmat 5 – 8
kelt.kortit + pun.kortit 1+0 – 3+0
pilkut 1/1 – 0/0
pallonhallinta 49% – 51%

Wilpas team sheet

Mälkönen, Strekalovskiy, Ojanen, Sinervo, Kuokkanen (77min J.Koskinen), Jaatinen (57min Lehtinen), Aho (69min Vainio), Tapaninen, Jokiniemi, Virtanen (73min Vuoriranta), Kesänen (64min Stenholm)

Wilppaan tähdet

*** Tomas Vuoriranta

** Valtteri Sinervo

* Joonas Ojanen

Jonny ja Sasha kättelevät hyvän päivätyön merkiksi

Valtteri Sinervo löi kiskan luukut kiinni!

Tomppa toi uuden vaihteen Ampiaisten peliin kentälle tullessaan